reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

co do glutenu
to dzieci na piersi powinny go dostać po ukończeniu 4 miesięcy, a dzieci butelkowe po ukończeniu 5 miesięcy i tak jak dziewczyny piszą kaszka manna jest najlepszym rozwiązaniem :-) w każdym razie GLUTEN powinien zostać podany przed ukończeniem przez dziecko 6 miesięcy. wszystko to dzisiaj sprawdzałam na stronie hipp-a bo dostałam maila z informacjami bo Q dzisiaj 4 miechy kończy :-D

link do strony:
HiPP: Schemat żywienia
i wspomniany fragment:
"Zgodnie z nowym schematem żywienia produkty zbożowe zawierające gluten można wprowadzać do diety niemowląt karmionych piersią już po 4. miesiącu życia, a do diety niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym – po 5. miesiącu. W razie wątpliwości zapytaj lekarza."

Kurcze to tym bardziej chyba będę musiała zacząć dokarmiać. Czy może wystarczy, że zmieszam kaszkę z moim mlekiem i małemu podam??? W ogóle się w tym nie orientuje :zawstydzona/y:

reklama
A ja dostałam wczoraj paczuszkę z bobowity:)
Fajny poradnik był w środku, słoiczek z obiadkiem i próbki mleka i kaszki.
ja też, ja też!! :-) wiedzą kiedy wysyłać, żeby mamy przypadkiem za wcześnie nie podały :-)

Kurcze to tym bardziej chyba będę musiała zacząć dokarmiać. Czy może wystarczy, że zmieszam kaszkę z moim mlekiem i małemu podam??? W ogóle się w tym nie orientuje :zawstydzona/y:
ja też cienka w tym temacie, ale doczytałam, żeby właśnie mieszać ze swoim i nie przekraczać zalecanej dawki.

Z tym glutenem to dla mnie też zagadka, jak to się ma np do teorii, ze do 6 m-ca dziecko ma być na piersi?
Wczoraj Zosia skosztowała zupki marchewkowo - ziemniaczanej made by mama (słoiczkową wypluwała), nawet nieźle jej szło, dziś powtórka z rozrywki

Alicja też mi się budzi tak często, tylko dziwne, że w dzień jest ok, dłuższe przerwy między karmieniami sobie robi:baffled:
Będę się starała od jutra konkretne pory spania i jedzenia ustalić, bo do tej pory jakoś mi nie wychodzi, a taki rytm wiele rzeczy ułatwia

Alicja też mi się budzi tak często, tylko dziwne, że w dzień jest ok, dłuższe przerwy między karmieniami sobie robi:baffled:
Będę się starała od jutra konkretne pory spania i jedzenia ustalić, bo do tej pory jakoś mi nie wychodzi, a taki rytm wiele rzeczy ułatwia

No to faktycznie podobnie mamy. Ja od paru dni staram się ustalić stałe pory i rożnie bywa. Czasami się udaje a czasami trzeba gdzieś jechać i coś załatwić i znowu się kiełbasi :baffled: Natomiast jedzenia stałe pory nie ma szans bo jak chce jeść to musi tu i teraz bo jak nie to......... :rofl2:

Bossszzzee, moje dziecko od 6.00 nie jadło. Cycki mam jak kamienie. Przyustawialam go pare razy, ale nic z tego, zrobiłam butle, tez nic...;-(. Jak tak dalej pójdzie, to boje się ,że starce pokarm :-(

dziewczyny z tym glutenem to jeśli wasze pociechy są na cycku to zróbcie tak jak jest na opakowaniu kaszki mannej. myślę, że najlepiej ściągnąć trochę własnego mleka i to połączyć. na początku podajecie tylko troszkę kaszki więc to nie powinno być problematyczne :-)

reklama
Do góry