reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

Kaszy tutaj nie znaja. Podobno jest peczak, ale w zyciu nie widzialam. Pewnie w weekend podskocze do centrum i kupie ta kaszke otrebowa... Tyle, ze po niej moj sraluch moze wiecej kupali walic.

reklama
Kaszy tutaj nie znaja. Podobno jest peczak, ale w zyciu nie widzialam. Pewnie w weekend podskocze do centrum i kupie ta kaszke otrebowa... Tyle, ze po niej moj sraluch moze wiecej kupali walic.

Jeśli są u was obiadki w słoiczkach to zobacz czy nie ma takich do których dodali np. kaszkę pszenną.
Powodzenia w poszukiwaniach:)

Babeczki, kiedys wspominalyscie o wprowadzaniu glutenu. Tutaj nie ma kaszy manny, co ma gluten??? Jak minaczej moge go wprowadzac i kiedy zaczac?

daj gluten razem z owocami np w biszkopcie , bierzesz biszkopta w szmatke walisz to młotkiem i ten proszek do jabłuszka np.
ew ten sam biszkopt i papka z mlekiem i to lyzeczka
ja dawałam tak Szymkowi bo leniowi się nie chciało gotowac tej kaszy .
dziec zyje ma sie dobrze .

ja niedługo zaczne dokarmianie bo Ola mało na wadze teraz przybrała . ale mam zaczac od kleiku ryzowego na moim mleku potem dopiero owocki i jednoskładnikowe rzeczy i tak do 6 miecha dopiero potem cos innego po 6 . czyli wprowadzac wczesniej ale nie szalec z zupkami czy innymi cudami .
gluten jak skończy 5

zielona ew jakies inne ciasta neutralne herbatniki pewno też gluten maja . takie mało składnikowe bez mega ilości konserwantów .
a może jakies ciastka dla starszych dzieci tam sa u ciebie co tez beda miały ten gluten .
Od bidy możesz przerobić na pape jakies pieczywo i dac młodej łyzeczke czy dwie tez jakoś w letnim mleku rozmoczyc

nie wiem gdzie, wiec pisze tutaj.

Kostka wchlonela marchewke. po jakims czasie walnela kupe, a ta kupa wygladala dokladnie jak zawartosc sloiczka... jestem pewna, ze marchewki do pieluchy sobie nie napchala: obserwowalam ja :D pytanie brzmi: czy taka qpa jest normalna???

Jeny ja zawsze bylam zdania ze zaczne dokarmiac po szostym miesiacu ale tez chyba zaczne wczesniej.
Moja dama budzi sie tez czesto w nocy i tez jestem tym wykonczona.Czasem co godzine juz je i nie wiem co o tym myslec.W dzien tez juz je co dwie godziny.Pewnie sie nie najada,bo innego wytlumaczenia nie mam.
A o glutenie to cos tam slyszalam ale musze sie doszkolic i zaczniemy podawac jak przyjdzie czas.

nie wiem gdzie, wiec pisze tutaj.

Kostka wchlonela marchewke. po jakims czasie walnela kupe, a ta kupa wygladala dokladnie jak zawartosc sloiczka... jestem pewna, ze marchewki do pieluchy sobie nie napchala: obserwowalam ja :D pytanie brzmi: czy taka qpa jest normalna???

tak teraz juz tak bedzie jak zje szpinak bedzie zielona itp .. albo pół na pół część z jednego dnia pomarańczowa bo była marchewka a drugie pół zielonego bo byl szpinak itp he he .jak dziecko je kawałki potem i nie potrafi jeszcze dobrze pogryźc mozna znaleźć w kawałakach zarło w pieluszce np całe zabki kukurydzy czy kawałki marchewki he he .

ja mam pyt nieco chyba z innej beczki. tylko mnie nie wyjmiejcie:zawstydzona/y:
Planuje rozszerzyc diete Sebcia o ... wode przegotowana:tak: a pyt brzmi - jaka ona powinna byc? tzn jakas mineralna, czy zwykla z kranu, tylko przefiltrowana? i jaka temp? pokojowa (czyli zagotowac wode i niech sobie ostygnie) czy moze cieplejsza? alez mam dylematy, nie?:szok::-D

reklama
Do góry