reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
kurcze mialam nic nie dawac malemu poza mlekiem matki
a wczoraj obalil dwa cyce i po odlozeniu do lozeczka nie zasnal jak zwykle tylko sie tam kotłowal i kwekal przez godzine
no i w koncu zrobilam mu ten kleik i wcinal az mu sie uszy trzesly zjadl 90 ml...
no i nie wiem teraz czy dobrze robie czy zle
musze z pediatra pogadac czy to kwestia popracowania nad laktacja czy on potrzebuej urozmaicen
dodam ze obudzil sie na jedzenie standardowo jak zawsze czyli duuuuzo za szybko i w nocy 4 razy

sloiczek

Choc kumpela ostatnio probowala mnie zniechecic do sloiczkow twierdzac, ze:

znajoma znajomej znajomej znajoma.... w sloiczku dla dziecka znalazla kiedys peta.

buahahahah taaaa...:-D:-D:-D:-D:-D

sloiczek

Choc kumpela ostatnio probowala mnie zniechecic do sloiczkow twierdzac, ze:

znajoma znajomej znajomej znajoma.... w sloiczku dla dziecka znalazla kiedys peta.

buahahahah taaaa...:-D:-D:-D:-D:-D
rzeczywiscie przesadzila... mogla od razu ich do sadu podac i miliony zgarnac... ciekawe czemu tego nie zrobila??
my jedziemy tylko na sloiczkach i jak na razie to nie mam zamiaru nic gotowac, ale ziemniaczkow z kalafiorem to u nas nie widzialam kurde

Jak się taki słoiczek otworzy to można go przechowywać 3 dni? Zawsze mi się wydawało, że podać ile dziecko zje i resztę wyrzucić ( najgorsze dla sylwetki jest podobno jedzenie po dziecku, więc nie zamierzam po Lence niczego kończyć).

Aha, i podajecie gotowe sklepowe słoiczki czy same coś przygotowujecie?

ja podaje tylko sklepowe sloiczki i przechowuje sie je w lodowce tylko 1 dzien, ale ja z tych co zjadaja po dziecku sloiczek do konca takze w lodowce nic mi nie zalega, jeszcze nie przytylam a wrecz przeciwnie...hihi

Pisząc o zjadaniu po dziecku miałam raczej na myśli kleiki/kaszki a nie dwie łyżeczki jabłka;-)

My dzisiaj uczciłyśmy Lenki 4 miesiące - dostała troszeczkę ugotowanej marchwi. Marchew z naszego ogródka, ugotowana tylko na wodzie, a następnie zmiksowana na papkę. Buzię Lena otwierała przepięknie, ale pierwszą porcję równie pięknie wypluła na śliniaczek:D Z drugą i trzecią łyżeczką poszło już lepiej, ale zachwytu na twarzy to ona nie miała:D Generalnie cyc to cyc. Tej marchwi to może pół małej łyżeczki łącznie zjadła. Cała rodzinka miała przy tym ubaw. Czy jutro tez mogę jej troszkę marchwi podać czy zrobić przerwę?

A my dzis wprowadzilysmy trzecie warzywko. To cos nazywa sie chayote, tlumaczeia na polski nie znalazlam, nigdy tez nie widzialam podobnego stwora na starym kontynencie.
Kostka pochlonela pol sloiczka. Juz wiemy, ze marchewka i chayote jest pycha, cukinia taka sobie. Nastepne w kolejce beda brokuly i ziemniaczki i fasolka, a pozniej juz bede mieszac.

reklama
My póki co jedziemy na marchewc, ew. marchewce z ziemniakiem + soczek jabłkowy. Pojutrze dam jabłko ze sloiczka,a potem znowu coś nowego dla smaczku. Antoś już tak ślicznie otwiera buźkę że szok, a jak już szama się kończy to jest płacz-podejrzewam ze on byłby skory zjeść cały słoiczek- ale póki co daje mu mniej coby brzuszka nie obciążać

Do góry