reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

dziewczyny, czy tylko ja nie podaje Mlodrmu nic innego poza piersia? bo tak was czytam i zaczynam myslec, ze cos ze mna nie tak...

ja podałam dopiero 3 razy kaszke. Zrobiłam to jednak tylko dlatego,że dopadl mnie kryzys laktacyjny po chorobie synka i Borysek się poprostu nie najadal. Teraz laktacja wróciła i dzisiaj np kaszki nie dostał , bo cycek mu wystarcza. Takze spoko Aga.

reklama
Moje dziecko postanowiło sobie samo rozszerzyć dietę. Ponieważ zaczęła raczkować znalezeinie się 3 m dalej niż ją połozyłam zajmuje jej jakieś 30 sekund.

A wracajac do diety - wchodze, patrze jest w drugim koncu pokoju, pochylona nad czyms.
Tym czyms była martwa mucha, która rozebrała na kawałki i właśnie wcinała skrzydełko...

chyba nadszedł czas na wprowadzenie mięsa :-D
no i musze zaczac odkurzac codziennie a nie co drugi dzien :-p

Łoo matko, oplułam kompa ze śmiechu! I po co tu wyparzać butelki jak dzieci nam z podłogi będą jadły:-D:-D:-D

A ja dziś Mai dałam kleik na moim mleczku, krzywiła się trochę:baffled::baffled::baffled: ale 80ml zjadła.
3dni jej dawałam kaszkę bananową i chyba jej coś nie pasiło:baffled:
Po kaszce i kleiku Maja nie ulewa i nie wymiotuje bardzo się cieszę bo po samym mleczku prawie zawsze ulewa. Ze spaniem różnie,może trochę dłużej po kaszce śpi,ale całej nocy nie...

Ostatnia edycja:
Super Kittek, ze jest alternatywa na ulewanie Majeczki. Moze faktycznie potrzeba jej bardziej stalych posilkow.

Łoo matko, oplułam kompa ze śmiechu! I po co tu wyparzać butelki jak dzieci nam z podłogi będą jadły:-D:-D:-D

A ja dziś Mai dałam kleik na moim mleczku, krzywiła się trochę:baffled::baffled::baffled: ale 80ml zjadła.
3dni jej dawałam kaszkę bananową i chyba jej coś nie pasiło:baffled:
Po kaszce i kleiku Maja nie ulewa i nie wymiotuje bardzo się cieszę bo po samym mleczku prawie zawsze ulewa. Ze spaniem różnie,może trochę dłużej po kaszce śpi,ale całej nocy nie...
a propo ulewania, napisałam cos na <zdrowie naszych maluszków"

dziewczyny, czy tylko ja nie podaje Mlodrmu nic innego poza piersia? bo tak was czytam i zaczynam myslec, ze cos ze mna nie tak...
ja tam tez nie powiem ze dokarmiam bo to zbyt duze slowo
dalam dwa razy kleik noc ale lipa nic to nie dalo spi tak samo jak po cycu wiec nie ma sensu
dzis usnal po samym cycu bez kleiku
jabluszko dalam tak z ciekawosci i dzisiaj tez jablko-marchew
sklonilo mnie do tego to ze bardzo sie patrzy jak my jemy tak jakby tez chcial cos sprobowac
po drugie ide na studia i byc moze do dorywczej pracy i chcialam zeby jadl cos oprócz cyca
no i w sumie niczym nie pogardzil ale jednak postanowilam sie wstrzymac
w polowie wrzesnia zaczne mu regularnie podawac inne jedzenie a na razie bedzie to cycowy synus mamusi :)
ale postanowilam sie jednak z tym wszystkim wstrzymac

Ja oprocz proby pojenia herbatka nic nie podaje. Sam cycus jest na tyle dobry, ze Natalka cala noc przesypia. We wtorek do pediatry ide to sie podpytam jaki ona ma poglad na te sprawy.

DZiewczyny Julka za nic nie chce marchewki, pluje, krzywi się. Próbowałam łyżeczką, przez butle - jutro spróbuje jeszcze dodać mleka. Czy u Was też maluchy nie bardzo z marchewką

reklama
Do góry