reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

Tymoteusz dzis znowu dostal kleik na kolacje na bebiku
poszlo 100 ml i zapite cycem
ciekawe czy to juz mu weszlo w nawyk

Jak się taki słoiczek otworzy to można go przechowywać 3 dni? Zawsze mi się wydawało, że podać ile dziecko zje i resztę wyrzucić ( najgorsze dla sylwetki jest podobno jedzenie po dziecku, więc nie zamierzam po Lence niczego kończyć).

Aha, i podajecie gotowe sklepowe słoiczki czy same coś przygotowujecie?
na kazdym słoiczku jest napisane ile mozna go przechowywac po otwarciu
przewaznie jabłka 72 h a inne słoiczki 48 h

reklama
Znalazłam chwilę żeby wam napisać że:
1. Za dwa tygodnie wprowadzamy gluten do diety Marka
2. od jutra oficjalnie rozpoczynamy wcinać nowości.
Bylam na zakupach więc mam już m.in. pierwsze jabkłka, marchew, gruszka wiliamsa, pierwsze banany, brzoskwinia a potem już miksy owocowe i warzywne :-)

Ostatnia edycja:
A matka dzis Poli szpinak wymyslila.
I sie pomylila.........

Byla buzka w podkowke i po pierwszym polizaniu juz pysia nie otworzyla. Malo tego- otrzasala sie co chwile jakby jej zimno bylo. No myslalam ze ze smiechu padne!

Pisząc o zjadaniu po dziecku miałam raczej na myśli kleiki/kaszki a nie dwie łyżeczki jabłka;-)

My dzisiaj uczciłyśmy Lenki 4 miesiące - dostała troszeczkę ugotowanej marchwi. Marchew z naszego ogródka, ugotowana tylko na wodzie, a następnie zmiksowana na papkę. Buzię Lena otwierała przepięknie, ale pierwszą porcję równie pięknie wypluła na śliniaczek:D Z drugą i trzecią łyżeczką poszło już lepiej, ale zachwytu na twarzy to ona nie miała:D Generalnie cyc to cyc. Tej marchwi to może pół małej łyżeczki łącznie zjadła. Cała rodzinka miała przy tym ubaw. Czy jutro tez mogę jej troszkę marchwi podać czy zrobić przerwę?

ja dawalam przez 3 dni jablko potem jeden dzien przewy i kolejne 3 dni marchewka
lekarze kaza w jednym tygodniu jedna nowosc wprowadzac ale to chyba lekka przesada
potem zaczelam miec wyrzuty sumienia ze moze za bardzo obciazam niedojrzaly jeszcze brzuszek T. a teraz juz sama nie wiem
wszystko czyli jablko, marchew, jablko-marchew, kleik ryzowy- T. je z apetytem a siadanie na lezaczku juz kojarzy z posilkiem i tak pieknie buzke otwiera i jest zawiedziony ze to bedzie tylko zabawa...

Znalazłam chwilę żeby wam napisać że:
1. Za dwa tygodnie wprowadzamy gluten do diety Marka
2. od jutra oficjalnie rozpoczynamy wcinać nowości.
Bylam na zakupach więc mam już m.in. pierwsze jabkłka, marchew, gruszka wiliamsa, pierwsze banany, brzoskwinia a potem już miksy owocowe i ważywne :-)
a to zalecenia pediatry czy sama tak postanowilas?

a mój dzieć tylko cyc i cyc. jak wrócimy to kleik wprowadzę i mam nadzieje, że nocka lepsza będzie
.... tez mialam taka nadzieje :)

cóż zobaczymy z tym nocnym karmieniem
13 dala mi pewna porade jak sie sprawdzi to sie pochwale... :)

Kamisia
a jak u Was w koncu wyszlo z tą butlą nocną? dajesz jeszcze?
A my dzis wprowadzilysmy trzecie warzywko. To cos nazywa sie chayote, tlumaczeia na polski nie znalazlam, nigdy tez nie widzialam podobnego stwora na starym kontynencie.
Kostka pochlonela pol sloiczka. Juz wiemy, ze marchewka i chayote jest pycha, cukinia taka sobie. Nastepne w kolejce beda brokuly i ziemniaczki i fasolka, a pozniej juz bede mieszac.
:)))))))))))))))) Zielona Ty to wymiatasz normalnie
najwazniejsze ze Kostce smakowalo cokolwiek to jest ;)

A matka dzis Poli szpinak wymyslila.
I sie pomylila.........

Byla buzka w podkowke i po pierwszym polizaniu juz pysia nie otworzyla. Malo tego- otrzasala sie co chwile jakby jej zimno bylo. No myslalam ze ze smiechu padne!

u mnie ak wygląda próba z marchewką - jeszcze zrobimy inny manewr ugotuję jej zwykłą marchewkę i zmiksuję - zobaczymy może ta ze słoiczka jej nie podchodzi

moja niunia wciaga juz sloiczki z mieskiem, narazie z drobiem... ona wciaga wszystko i chyba wszystko jej smakuje co nie jest mlekiem...

reklama
Kamisia
a jak u Was w koncu wyszlo z tą butlą nocną? dajesz jeszcze?

:)))))))))))))))) Zielona Ty to wymiatasz normalnie
najwazniejsze ze Kostce smakowalo cokolwiek to jest ;)

Kfitku- butla na noc po kąpaniu musi być:(
niestety przy cycu robi taką aferę że szok...jakby miał zakodowane że przed snem musi być butla ...więc co ja biedna mam zrobić...w ciągu dnia ładnie je z cyca ale jak przychodzi 19.30 to aferzysta drze tą swoją śliczną kopare!:)ale wcale lepiej nie śpi awet jak wypije cyca i 120 ml mleka. Budzi się jak zwykle 1.20, 3,30 i jak dobrze pójdzie to pośpi jeszcze do 5.30

Do góry