reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

Moja Lenka dzisiaj rekord snu pobiła - spała od 20:00 do 5:27!! Nie wiem, czy to przez tą marchewkę czy przez pogodę, bo szaro buro i ponuro..

reklama
my jeszcze nic nie próbowaliśmy;
mąz zdecydował, ze 1.09 damy Oli coś spróbować, więc poszłam do rossmana z kuponami by zakupić marchewkę i inne jakies 1-składnikowe słoiczki a tam marchwi niet a z innych słoiczków to mi nic nie pasiło :-(
wziełam zaś kaszkę bobovity, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam; warto to wprowadzic skoro Ola je ładnie cyca?

muszę dzisiaj wyskoczyc najwyżej do tesco i tam poszukać marchewki, bo chce zacząć od niej.

ja dawalam przez 3 dni jablko potem jeden dzien przewy i kolejne 3 dni marchewka
lekarze kaza w jednym tygodniu jedna nowosc wprowadzac ale to chyba lekka przesada
potem zaczelam miec wyrzuty sumienia ze moze za bardzo obciazam niedojrzaly jeszcze brzuszek T. a teraz juz sama nie wiem
wszystko czyli jablko, marchew, jablko-marchew, kleik ryzowy- T. je z apetytem a siadanie na lezaczku juz kojarzy z posilkiem i tak pieknie buzke otwiera i jest zawiedziony ze to bedzie tylko zabawa...

a to zalecenia pediatry czy sama tak postanowilas?

.... tez mialam taka nadzieje :)

cóż zobaczymy z tym nocnym karmieniem
13 dala mi pewna porade jak sie sprawdzi to sie pochwale... :)

Pytałam o rozszeżenie diety i powiedział że już mogę spokojnie wprowadzać deserki, obiadki (oczywiście pojedyńczo żeby wiedzieć co mu pasuje) a gluten za dwa tygodnie. Tyle od pediatry.

Katik- Kuba nienawidził szpinaku, ale matka przemycała go przy okazji czegoś (np trochę w normalnej zupce, bo szpinak generalnie zdrowy).

Juto idziemy do pediatry i będziemy konsultować mój pomysł wprowadzania nowości od 15/09 :-)

Akaata- kaszki się przydadzą na bank- także nie jest to zły zakup :-D Przy Kubie używałam tylko Bobovity i byliśmy zadowoleni (natomiast mleko dawałam Enfamil- jak skończyłam karmić oczywiście). No i ja kaszki dawałam na modyfikowanym, nie na własnym bom leniwa, ale kaszki weszły u nas w 7 miesiącu. Generalnie Kuba bardzo dobrze radził sobie z takim systemem mieszanym i u Bartka też bym tak chciała. Ale się zobaczy.

A my dziś zaliczyliśmy pierwse jabłuszka. Oczywiście rozważna matka dała dzieciu kilka łyżeczek żeby zobaczyć jak zareaguje a zachłanny synek rozpłakał się jak nie dostał kolejnej łyżki. Rety jemu wszystko tak ślicznie smakuje....gdyby mógł to by cały słoiczek wtrabił.....albo cały kg ;d hahah

A my dziś zaliczyliśmy pierwse jabłuszka. Oczywiście rozważna matka dała dzieciu kilka łyżeczek żeby zobaczyć jak zareaguje a zachłanny synek rozpłakał się jak nie dostał kolejnej łyżki. Rety jemu wszystko tak ślicznie smakuje....gdyby mógł to by cały słoiczek wtrabił.....albo cały kg ;d hahah

U mnie podobnie było dzisiaj z "pierwsza marchewką" z hippa... wcisnął pół słoiczka... :szok: normalnie i do tego docycał normalnie... marchewka stanowczo mu smakuje... jutro drugie pół.

Katik- Kuba nienawidził szpinaku, ale matka przemycała go przy okazji czegoś (np trochę w normalnej zupce, bo szpinak generalnie zdrowy).

Juto idziemy do pediatry i będziemy konsultować mój pomysł wprowadzania nowości od 15/09 :-)

Akaata- kaszki się przydadzą na bank- także nie jest to zły zakup :-D Przy Kubie używałam tylko Bobovity i byliśmy zadowoleni (natomiast mleko dawałam Enfamil- jak skończyłam karmić oczywiście). No i ja kaszki dawałam na modyfikowanym, nie na własnym bom leniwa, ale kaszki weszły u nas w 7 miesiącu. Generalnie Kuba bardzo dobrze radził sobie z takim systemem mieszanym i u Bartka też bym tak chciała. Ale się zobaczy.

to widzę, że takie same plany mamy. A już myślałam, że jestem tutaj jedyna, która nic jeszcze podać nie "zdążyła"

reklama
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko jak same gotujecie warzywka czy zupki to robicie więcej mrozicie czy coś, czy tylko jedną porcję i jak wcześnie ją robicie znaczy ile przed podaniem dziecku

Do góry