reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

a Tymek dziś wykończył swój pierwszy słoiczek jabłuszka
rozłożyłam mu go na 3 dni
teraz sie wstrzymam z nowosciami i za kilka dni podam mu marcheweczke

reklama
no dobra mniej więcej juz cos czaje dzieki waszym radom,
ale jeszcze mam takie małe pytanko, bo jak to jest jeśli chce najpierw podać Oli jabłuszko to zamiast jednego posiłku z cyca czy po prostu między karmieniami mam jej dać?

ale jeszcze mam takie małe pytanko, bo jak to jest jeśli chce najpierw podać Oli jabłuszko to zamiast jednego posiłku z cyca czy po prostu między karmieniami mam jej dać?

Na poczatek dajesz dwie, trzy łyzeczki, więc raczej się dziec tym nie naje, dlatego spokojnie mozesz dac cyca;-)

między karmieniami :). Na początek podaje się łyżeczkę dwie, a tym się Dzieć nie naje :tak:

U nas już chyba Julcia zaakceptowała kleik ryżowy - przez tydzień dostawała na śniadanko :), a od dwóch dni także jako ostatni wieczorny posiłek. W sobotę planujemy podać marchewkę.

Nie wiem tylko czy powinnam zacząć od marchewki czy od jakiegoś owocu

Nata sa dwie szkoly, jedna mowi, ze od warzywa, druga ze od owocu... Ja zaczelam od marchewki. Tutaj juz kiedys rozmawialysmy o tym. Mi sie o uszy obilo, ze jesli zaczyna sie od owocow, dziecko moze nie chciec wstretnych warzyw. Dziewczyny pisaly, ze ich dzieciatka nie mialy problemow z akceptacja smaku warzyw jesli byly wprowadzane jako drugie. Wiec moze to tak naprawde bez znaczenia.

Nata sa dwie szkoly, jedna mowi, ze od warzywa, druga ze od owocu... Ja zaczelam od marchewki. Tutaj juz kiedys rozmawialysmy o tym. Mi sie o uszy obilo, ze jesli zaczyna sie od owocow, dziecko moze nie chciec wstretnych warzyw. Dziewczyny pisaly, ze ich dzieciatka nie mialy problemow z akceptacja smaku warzyw jesli byly wprowadzane jako drugie. Wiec moze to tak naprawde bez znaczenia.

dzieki to faktycznie spróbuję marchewkę podać

U nas już chyba Julcia zaakceptowała kleik ryżowy - przez tydzień dostawała na śniadanko :), a od dwóch dni także jako ostatni wieczorny posiłek. W sobotę planujemy podać marchewkę.

Nie wiem tylko czy powinnam zacząć od marchewki czy od jakiegoś owocu
a Ty karmisz piersią?
tak z ciekawosci pytam bo ja dzis kleik malemu zapodalam a karmie piersia
dalam mu jednak kleik na bebiku przed snem z tej wielofunkcyjnej butelki lovi z lyzeczka
na poczatku nie chcial a potem wcinal
zjadl 30 ml ale to bylo po obaleniu calego cyca wiec tak na dokladke
sa to moje usilne próby by spal dluzej w nocy
zobaczymy jak bedzie
jakos mi sie wydaje ze kleik delikatniejszy niz kaszka
czy ktos oprócz Aniam podawal juz kleik mimo ze tylko na piersi ma dziecko?

reklama
a Tymek dziś wykończył swój pierwszy słoiczek jabłuszka
rozłożyłam mu go na 3 dni
teraz sie wstrzymam z nowosciami i za kilka dni podam mu marcheweczke

ja tez dzis dałam małej jabłuszko i wciągneła , ale w sumie ona zna jego smak bo dostała już soczek rozrobiony z woda kamień spadł mi z serca że chce to pić bo teraz zabieram butle na spacery i dostaje soczek w parku . Nie musze w razie czego jej karmić cycem na spacerkach

Do góry