reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Kwiatek, moja mala je cos w rodzaju kleiku ryzowego. Nie wplynelo to nijak na jej budzenie sie w nocy. Kostka spi do mnniej wiecej 24ej budzi sie ja szybkie am, pozniej po jakichs 3,5- 4h na kolejnego fast fooda i pozniej juz kolo 8ej budzi sie na dobre.

reklama
Pola jest zafascynowana kaszka, otwiera pysio az milo!
No i piekne kupy sadzi po tym jedzonku - po nagminnym progresie kupowym raz w tygodniu - teraz kupy sa codzien. Tyle ze po sloiczkach sa meeeeeeeeega smierdzace.

A Kostka po jedzonku innym niz cycus robi nie wiecej niz 4 kupy dziennie (przedtem nie bylo ich mniej niz 4 i zawsze bardzo wodniste). Zawsze maja konsystencje musztardy, po marchewce byly pomaranczowe, po cukini sa takie szaro-buro-zielone, takie same jak ta ugotowana cukinia. No i zapaszek to one maja, ze ho ho...
A no i jestesmy w polowie II tygodnia ludzkiego jedzenia i Konstancji urosl brzuch, he he. Teraz to ona jak nic z 8.5kg wazy...

nie ja już nie karmię piersią

a co do kupy to zauważyłam, że na poczatku podawania kleiku były dwa razy dziennie, a teraz są raz na dwa dni

A u mojej Hani po podaniu jabłuszka i marchewki się odwróciło...tak to robiła kupkę kilka razy dziennie, a teraz raz na dwa dni...no ale ja już zrobi to :szok::szok::szok:

hmmm, moze ja bym też ten kleik sprobowała podać? bo tak jak u Kwiatuszka, u mnie ostatnio noce ciężkie :baffled:

Mam pytanie.Ile wasze dzieci zjadaja tych kaszek i kleiku??Mysle jej dzisiaj cos zrobic ale nie wiem ile to mleka a ile tej kaszki.Jeszcze nie kupowalam mam tylko probki a tam nie pisze proporcji.

reklama
Ja robie kaszke z bobovity wg przepisu ja Wronka, ale ze Polka tyle na raz nie zjadala, dzis zrobilam z polowy i wciagnela wszystko, i standardowo dopelnila cyckiem.

Do góry