reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
No ja właśnie chyba zaczne od przyszłego tygodnia coś wprowadzac, bo będe miec jeszcze większego niejadka niz myśle. Ale chyba na początek spróbuje kaszke np. z malinami, zastanawiałam się nad tą z truskawkami ale tam jest napisane 6+ pewnie ze wzgledu na to ze truskawki to alergeny ale ja jak jeszzcze karmilam Antosie to jadlam truskawki piłam kompot truskawkowy i nic jej nie było. W domu stoją już co prawda dwa słoiczki na 4 miesiące, jabuszko, i zupka jarzynowa...

Wydaje mi sie, ze nie po to jest ten podzial na 4+, 6+, 9+ zeby potem trzymiesieczniakowi dawac cos nieodpowiedniego do wieku... to oczywiscie moje zdanie, ale Iza, przeciez jest mnostwo rodzajow kaszki wlasnie dla 4+ i nie trzeba tak kombinowac na sile ;-) Zreszta chyba najlepiej zaczac od kaszki naturalnej, a dopiero pozniej wprowadzac smakowe... Aha z BoboVity jest kaszka z truskawkami 4+, a sa tez firmy, ktore maja na 6+.

A to o naturalnej na wode nie wiedziałam musze poszukac i zakupic, a potem truskawka albo malina, po bananie moja gwiazda i po moreli miala odczyn jak ja karmilam piersia i zjadlam sobie, a tych niestety najwięcej 4+

A to o naturalnej na wode nie wiedziałam musze poszukac i zakupic, a potem truskawka albo malina, po bananie moja gwiazda i po moreli miala odczyn jak ja karmilam piersia i zjadlam sobie, a tych niestety najwięcej 4+

Ja u Mani od takiej zaczynałam, a potem to już tylko sporadycznie na nią w sklepie trafiałam. Nie wiem, czy dlatego, że odrobinę tańsza była od smakowych czy po prostu nie trafiała do magazynu... A swoją drogą to przez 2 lata kaszki o 2 zł zdrożały w moim osiedlowym tesco.

ja to kaszki pewnie podam koło 8 miecha dopiero tak samo jak u Szymka , a tak same warzywa , owoce i mleko .
narazie zewkam nie śpieszy mi sie wygodnie mi tak samo mleko jak je . wystarczy ze Szymka trzena karmić albo pilnowac bo inaczej kuchnia cała w jedzeniu he he .

mamy starszaków kiedy wasze dzieciaki jadły już samodzielnie bez wielkiego bałaganu i zabawy jedzeniem ?

ja to kaszki pewnie podam koło 8 miecha dopiero tak samo jak u Szymka , a tak same warzywa , owoce i mleko .
narazie zewkam nie śpieszy mi sie wygodnie mi tak samo mleko jak je . wystarczy ze Szymka trzena karmić albo pilnowac bo inaczej kuchnia cała w jedzeniu he he .

mamy starszaków kiedy wasze dzieciaki jadły już samodzielnie bez wielkiego bałaganu i zabawy jedzeniem ?
1,5 roku

reklama
Aniam moja jadła sama jak miała niewiele ponad rok, bo nam jeść nie dawała - zawsze chciała wtedy, kiedy my jedliśmy, nawet jak dopiero skończyłam ją karmić jej jedzeniem. Brudzi dotąd, zwłaszcza zupy się wylewają, ale ona z tych, co kocha jeść, więc zaraz zbiera co rozrzuci :-D i nigdy się jedzeniem nie bawiła...

Do góry