reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

a ja zwariuje jak moje drugie takie bedzie
jedno wystarczy
narazie Tymek pije herbatke z butli ale tylko wtedy jak jest bardzo spragniony lub przeglodzony tak normalnie to woli cyc
nie wiem jakby z modyfikowanym poszlo ale planuje szybciej spróbowac zeby nie bylo cyrkow jak z Hania
no ale cos Ci pije. Moj to nic. Glodny jakwilk i nie ruszy tylko sie wscieka. Wody tez nie chce, herbatki równiez. No nic bede próbowac dalej. Jutro herbatka uspokajajaca z butli.

reklama
Moja tez tylko cyc.
No ale, ze ja i tak wszedzie z nia "musze" chodzic, wszystko co potrzebuje zalatwiam z nia w ciagu dnia,no i tez nie mam komu jej zostawic czy podrzucic, wiec dla mnie wsjo ryba. Za jakis czas moze sie przemoze....

Moja tez tylko cyc.
No ale, ze ja i tak wszedzie z nia "musze" chodzic, wszystko co potrzebuje zalatwiam z nia w ciagu dnia,no i tez nie mam komu jej zostawic czy podrzucic, wiec dla mnie wsjo ryba. Za jakis czas moze sie przemoze....

Dokładnie tak samo jest u mnie i pewnie bedzie tak jak z chłopakami że z cyca przejdziemy na kubek niekapek:-)

Bartek pije moje mleko z butelki, ale tylko Aventu- i tatuś był do tego potrzebny, bo ode mnie nie chciał :-D tatuś nauczył i jakby co od mamusi też weźmie :-D:-D:-D

sospetossa kurcze a 2 porcje kaszki to nie za duzo? one są dość kaloryczne..ładnie Ci je :)) ja mojemu musze czasem wmuszac 160

zaczynałam od jednego kaszkowego posiłku. teraz z okazji tego, że za tydzień wchodzimy w szósty miesiąc niech chłopak ma, bo lubi :). Fakt, je dwa razy kaszkę, ale dzięki nim zeszliśmy ze 1200 ml jedzenia na dobe, na 800-1000 ml :).

izabela :) i :Jak widze ile wasze dzieci jedza to sie zastanawiam czy moja jest takim niejadkiem :szok: moja je lacznie dziennie 600, (650 tu juz duzo) ml Bebilonu i to wszystko i nie chce wiecej. Mialam jej nie podawac dodatkowych posilkow ale jak wasze tyle jedza to moze czas zaczac ?

jeżeli Dziecinka Ci ładnie przybiera, to nie musisz się martwić. Może po prostu masz niejadka w domu :).

annaoj kce: Miałam zamiar na swoim mleku. A tak nie można??
Po dzisiejszym dniu widzę, że bardziej panikowałam niż trzeba. Młoda zjadła z zapasów podczas mojej nieobecności jedną porcyjkę i było ok. A ja po powrocie odciągnęłam i jest kolejna porcyjka, więc może na razie wstrzymam się z podawaniem czegoś. Chociaż wczoraj kupiłam kleik kukurydziany:biggrin2:

nie wiem czy można :). pewnie można :)

Bartek pije moje mleko z butelki, ale tylko Aventu- i tatuś był do tego potrzebny, bo ode mnie nie chciał :-D tatuś nauczył i jakby co od mamusi też weźmie :-D:-D:-D

ja na razie wypróbowałam TT i NUK-a i jednym i drugim pluje. Nie wiem, może kupie jeszcze awenta. Qrka tylko zeby sie pozniej nie okazało ze matka kupe forsy na butelki wyda a synus jak pluł tak pluc bedzie...wwrr;-)

sospettosa przybiera ładnie i dlatego sie nie martwie a do tego, że będzie niejadkiem to się już przygotowałam po tym jak sie zachowywał mój W i ja :):-

Haha do czego to doszlo że dzieci sobie butle wybierają haha :-D jak nie AVENT to NUK hehe

Jak czytam jakie macie problemy z tym żeby coś z butelki podac to az sie dziwie bo moja do dwoch miesiecy to nic poza cycyem a potem jej sie odwidzialo i cyc byl be i tak pozostało teraz tylko modyfikowane i butla...

reklama
Do góry