reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

ja na razie wypróbowałam TT i NUK-a i jednym i drugim pluje. Nie wiem, może kupie jeszcze awenta. Qrka tylko zeby sie pozniej nie okazało ze matka kupe forsy na butelki wyda a synus jak pluł tak pluc bedzie...wwrr;-)

spróbuj canpola . u nas wychodzi na to że czym taniej tym lepiej Z TT nie pije z nuka musi być ten kauczukowy smok a z canpola żłopie az miło . To samo ze smokami żadnych TT czy innych wynalazków smoki z tesco za 8 zl 2 szt

reklama
Zgodze sie z Aniam - ze smokami u nas tak samo wygladalo.
Wszelkie silikony TT syf, avent syf... Najtanszy boots byl the best. DOpiero w zeszlym tyg jak zmienialam kolekcje , to znalazlam od TT taki sam ksztaut i jakos zaskoczylo ze chce.

Dziewczyny dajcie maluchy tatusiom do karmienia. Ode mnie pierwsze 2 tyg dokarmiania nie chciała za nic butelki. A jak tatuś karmił - to bardzo chętnie.

Od nas dzieciaczki czują mleko, wiec moze w tym leży problem.

Jak widze ile wasze dzieci jedza to sie zastanawiam czy moja jest takim niejadkiem :szok: moja je lacznie dziennie 600, (650 tu juz duzo) ml Bebilonu i to wszystko i nie chce wiecej. Mialam jej nie podawac dodatkowych posilkow ale jak wasze tyle jedza to moze czas zaczac ?

Miesiac temu moja jadla 6*150, a czasem domagala sie wiecej. No ale kazde dziecko jest inne, nie? :-D

Miałam zamiar na swoim mleku. A tak nie można??
Po dzisiejszym dniu widzę, że bardziej panikowałam niż trzeba. Młoda zjadła z zapasów podczas mojej nieobecności jedną porcyjkę i było ok. A ja po powrocie odciągnęłam i jest kolejna porcyjka, więc może na razie wstrzymam się z podawaniem czegoś. Chociaż wczoraj kupiłam kleik kukurydziany:-)

Mozna na wlasnym mleku :tak:

Qrde a ten mój idzie w zaparte i za cholere butli nie chce:-(. Kupiłam dzis modyfikowane zeby dac mu butle na noc, tatus karmil, ale synek wył i koniec. Potem jak sie dorwał do cyca to myslałam,że w całosci połknie. Powoli sie załamuje bo moje plany chodzenia na basen od wrzesnia legną w gruzach jak tak alej pojdzie:sorry:

Moze sprobuj dac mu butle jak sie zacznie domagac w nocy - moze na spiocha uda Ci sie go przyzwyczaic do ssania smoczka? Albo mozesz go troche przeglodzic... Jak bedzie chcial jesc to poddtykaj mu twardo butle, moze troche poplacze ale w koncu zaskoczy?

dziewczyny można tą kaszkę na własnym mleku robić czy nie??
Z Igorem miałam te kaszki do wody, ale dopiero jak miał 6 miesięcy.

No tak, tak hehehe

Czy dajesz kaszkę mleczno-jakąs tam czy samą "jakąś tam" bez mleka, wychodzi na to samo. Tu i tu musi być mleko, tylko zabawy więcej z tymi bezmlecznymi i wątpię że stosując kaszki mleczne, podaje się mniej mleka dziecku niż w przypadku kaszek bezmlecznych.

Ja nie podaje słoiczkowych kaszek, bo zwyczajnie mi szkoda pieniędzy. To samo mam w torebce, za cene jednego słoiczka. Z tym, że torebka starcza mi spokojnie na tydzień, a słoiczek to jedno danie.

Nie bawię się w podawanie Adasiowi kaszek łyżeczką, wolę z butki :).

Lyżeczkowy trening moje dziecie ma przy słoiczkach :)

A tu napiszemy jadłospis Adasia :)
(pory i porcje jedzenia rzecz jasna orientacyjne :) )

7:00 200 ml kaszki mleczno ryżowej (zazwyczaj malinowej)
11:00 230 ml Bebika
13:00 słoiczek z deserkiem tudzież obiadkiem (zjadamy cały)
15:00 230 ml Bebika
19:00 230 ml Bebika
23:00 230 ml kleiku kukurydzianego

Podsumowując, mamy 3 posiłki z samego mleczka i dwie kaszki. Ze słoiczków zdarza nam się rezygnować, ale zwykle jemy :).
No i wiadomo, dopajamy. Adaś upodobał sobie herbatkę jabłko melisa od hippa :)

oooo ja... ale Adaś pochłania :szok: nam pani pediatra cały czas kazała 150-180ml nie więcej przy jednym razie... no chociaż muszę powiedzieć że wczoraj wypił jednym chaustem 170ml plus później 70 dodatkowo bo się wkurzył, że mu się butla skończyła - i to z kaszką.

Marciaa daję mu bobovity, bo tylko ona jest u nas w delikatesach, ale kleik mu nie smakował ostatnio... za to kaszkę to on pochłania aż mu się uszy trzęsą :-)

nata Julka sama Ci da znać jak będzie gotowa :-) jak zobaczysz że samo mleczko jej nie wystarcza i denerwuje się wcześniej między karmieniami to znaczy, że chciałaby już coś więcej :-)

isabela nasz Q zjada dziennie ok 5x150ml mleka bebiko, wieczorami zjada bebiko z kaszką jabłkową i wtedy potrafi zjeść więcej, plus w ciągu dnia wporwadzamy już jeden posiłek ze słoiczka np marchewka z ziemniakiem, marchewka z jabłkiem, jabłko z gruszką.

Agnieszka my też zakupiliśmy morele i jabłuszka, ale GERBER ;-) a ten ziemniak z marchewką tak samo u nas szybko poszedł - strasznie małemu smakował.

annaoj jak najbardziej możesz przygotować na swoim mleku :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No ja właśnie chyba zaczne od przyszłego tygodnia coś wprowadzac, bo będe miec jeszcze większego niejadka niz myśle. Ale chyba na początek spróbuje kaszke np. z malinami, zastanawiałam się nad tą z truskawkami ale tam jest napisane 6+ pewnie ze wzgledu na to ze truskawki to alergeny ale ja jak jeszzcze karmilam Antosie to jadlam truskawki piłam kompot truskawkowy i nic jej nie było. W domu stoją już co prawda dwa słoiczki na 4 miesiące, jabuszko, i zupka jarzynowa...

Do góry