reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Jestem za kaszką, bo nią Maluch się naje, a marchewkę i inne cuda można wprowadzać pomału, po łyżeczce i stopniowo zwiększać porcje. Do kaszki nie trzeba przyzwyczajać dziecka jak do warzywek :).
Mam pytanie...skoro zastanawiasz się nad kszką to musisz się liczyc jednak z tym, że wprowadzisz modyfikowane mleko?? Bo na czym chcesz kaszkę przygotować?? Na mleku UHTym ze sklepu??
Nie bój się tak mleka w proszku :) Mój Adaś od ponad czterech miesięcy na takim mleku i ma się świetnie :)

Miałam zamiar na swoim mleku. A tak nie można??
Po dzisiejszym dniu widzę, że bardziej panikowałam niż trzeba. Młoda zjadła z zapasów podczas mojej nieobecności jedną porcyjkę i było ok. A ja po powrocie odciągnęłam i jest kolejna porcyjka, więc może na razie wstrzymam się z podawaniem czegoś. Chociaż wczoraj kupiłam kleik kukurydziany:-)

reklama
Qrde a ten mój idzie w zaparte i za cholere butli nie chce:-(. Kupiłam dzis modyfikowane zeby dac mu butle na noc, tatus karmil, ale synek wył i koniec. Potem jak sie dorwał do cyca to myslałam,że w całosci połknie. Powoli sie załamuje bo moje plany chodzenia na basen od wrzesnia legną w gruzach jak tak alej pojdzie:sorry:

Qrde a ten mój idzie w zaparte i za cholere butli nie chce:-(. Kupiłam dzis modyfikowane zeby dac mu butle na noc, tatus karmil, ale synek wył i koniec. Potem jak sie dorwał do cyca to myslałam,że w całosci połknie. Powoli sie załamuje bo moje plany chodzenia na basen od wrzesnia legną w gruzach jak tak alej pojdzie:sorry:

Wronka moja Helenka ma to samo, butla jest be .Moje dzieciaki mają to chyba w genach wszystkie nie chciały butli.:-(

wypisz wymaluj moja Hania
ciekawe jak z Tymoteuszem bedzie
jeszcze mu modyfikowanego nei dalam

kwiatek, to nawet nie o modyfikowane chodzi, bo mojego z butli tez nie chce...musi byc cyc i koniec
no Hania tez nie pila niczego z butli
wypróbowywalam przerózne smoczki
podobno nuki i tt najbardziej cyckowate ale nei przeszlo
jak bylam z nia w szpitalu jak miala 5 miesiecy to sie pielegniarki dziwily ze nigdzie nei wychodze
mowily ze jak cos to ja nakarmia
zdziwilyby sie :)
miala goraczke a nie chciala sie niczego napic
zadna herbatka zadna woda nic
chyba ze odrobine lyzeczka
cyc cyc i cyc
dopiero kolo ośmiu miesiecy zaczela pic herbatke z butelki canpola
modyfikowane na zawsze pozostalo bleee

no Hania tez nie pila niczego z butli
wypróbowywalam przerózne smoczki
podobno nuki i tt najbardziej cyckowate ale nei przeszlo
jak bylam z nia w szpitalu jak miala 5 miesiecy to sie pielegniarki dziwily ze nigdzie nei wychodze
mowily ze jak cos to ja nakarmia
zdziwilyby sie :)
miala goraczke a nie chciala sie niczego napic
zadna herbatka zadna woda nic
chyba ze odrobine lyzeczka
cyc cyc i cyc
dopiero kolo ośmiu miesiecy zaczela pic herbatke z butelki canpola
modyfikowane na zawsze pozostalo bleee

Boszzszsz nie strasz...ja zwariuje jak moj taki bedzie.

reklama
a ja zwariuje jak moje drugie takie bedzie
jedno wystarczy
narazie Tymek pije herbatke z butli ale tylko wtedy jak jest bardzo spragniony lub przeglodzony tak normalnie to woli cyc
nie wiem jakby z modyfikowanym poszlo ale planuje szybciej spróbowac zeby nie bylo cyrkow jak z Hania

Do góry