Mam pytanie...skoro zastanawiasz się nad kszką to musisz się liczyc jednak z tym, że wprowadzisz modyfikowane mleko?? Bo na czym chcesz kaszkę przygotować?? Na mleku UHTym ze sklepu??
Nie bój się tak mleka w proszku
Mój Adaś od ponad czterech miesięcy na takim mleku i ma się świetnie
Ale przeciez sa tez kaszki rozpuszczane na wodzie (one maja w skladzie mleko modyfikowane (nazywaja sie mleczno-ryzowe i z bobovity to te
niebieskie), wiec po rozpuszczeniu w wodzie dziecko zjada o wiele mniej mleka modyfikowanego niz gdyby kupic taka kaszke do rozpuszczania w mleku i robic ja na 150ml).
Swoja droga powiem Wam, ze moja mala je na co dzien mleko modyfikowane Bebilion 1, a teraz dostaje takze kaszke na wode. Mam tez kaszke na mleko, ale do robienia tej kaszki kupilam specjalnie Bebiko, bo ono jest tansze a skladniki odzywcze dziecko bedzie mialo z kaszki i z pozostalych posilkow z porzadnego mleka ;-)
bobovita, gerber, hipp
najbardziej smakuje nam hipp, aczkolwiek kupuje to co jest
. Jak mi się jakiś smak spodoba do do koszyka
Pycha jest winokrona i brzoskwinie w piure różanym od bobovity
Z bobovity mam chyba jablka z pure rozanym, ale zanim do nich dojdziemy to ho ho ho dluuuga droga ;-)
W jakiej cenie udaje sie Wam dostac sloiczki?
Ja kupuje w Rossmannie i tam jest tak (wiekszosc po 4. miesiacu):
*Gerber 190g:
--- jabłuszka z bananami: 4.99
--- kaszka ryzowa z jabluszkiem i winogronami (w sloiku): 4.99
--- kaszka manna z mlekiem waniliowa (w sloiku): 4.79
--- kaszka manna z mlekiem i czekolada PO 5. MIESIACU: 4.79
--- zupka jarzynowa 130g: 2.79
*Hipp 125g:
--- śliwki/gruszki Williamsa 2.99
--- napoj z czystej marchwi: 2.99
--- dynia z ziemniakami/mloda marchew z ziemniakami: 2.69
*Bobovita
--- jablka z bananem i inne owocowe 125g: 2.19
--- kaszka mleczno-ryzowa z truskawkami (na wodę) 230ml: 6.39
--- warzywa w lagodnej potrawce z krolikiem 125g PO 5. MIESIACU: 2.79
*Babydream 190g
--- dynia z ryzem i kurczakiem/spaghetti bolognese/marchewka z ziemniakami i kurczakiem/ryz z warzywami i indykiem : 3.69
Tak w ogole to teraz jest promocja w Rossmanie:
sloiczki Babydream młoda marchewka/delikatne warzywa/mloda marchewka z ziemniaczkami 190g (duże): 2.49 z 2.99 zl
sloiczki Babydream z różnymi owockami 190g: 2.99 z 3.39 zl
kaszka Babydream mleczno-ryzowo-kukurydziana 300g: 4.99 z 5.49 zl
kaszka Babydream mleczno-banananowa 300g: 4.99 z 5.49 zl
kaszka Babydream mleczno-owocowa 300g: 4.99 z 5.49 zl
kaszka Babydream mleczna z herbatnikami 300g (ale ta od 6 miesiaca): 4.99 z 5.49 zl
Właśnie wróciłam z zakupów i zgarnęłam kleik kukurydziany, jak Adaś będzie miał życzenie się obudzić to mu podam na kolacyjkę
Tylko nie wiem czy łyżeczką czy z flaszki
Jak radzicie??
Ja podaje kaszke i sloiczki lyzeczka zeby sie mala przyzwyczajala. Zreszta przeciez jak sie robi te kaszke idealnie z przepisem (45g na 150ml) to wychodzi taaak gesta ze nic tylko jesc lyzeczka ;-) Planujesz dawac kleik oprocz kaszki (dwa posilki niemleczne)?
Jak Wy tą kaszkę podajecie?
Tak jak napisalam wyzej - zwykle podaje lyzeczka. Czasem jednak rozrzedzam ja i podaje z butli, ale mam specjalny smoczek wlasnie do kaszki (on zamiast dziurki ma rozciecie w ksztalcie krzyzyka).