reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

elvie- tak pilam takie soki i wiesz mi tam one smakowały, a a zaden zapach mnie nie odstraszyl, bez przesady.

ale malemu juz przestane dawac, zostane dalej przy dzieciowych i herbatkach i wodzie.
Filonka - ja tam mogę wymiotować na sam zapach tego zielonego pysia, dla mnie on jest nie do przyjęcia:no:

Ciocia moja ostatnio jakiś program oglądała i podobno najzdrowiej dla takich maluchów jak nasze wodę do picia podawać.

reklama
Elvie- woda jest najlepsza nie tylko dla dzieci :-) ale nie każdy maluch daje się do niej przekonać (dorosły zresztą też), wtedy lepiej dać rozwodniony soczek niż nic, szczególnie jak jest goraco i starta płynów jest większa :-) Bartek nauczył się pić z bidonu (jednocześnie, gdy załapał 'kubek') i pije wodę na spacerach aż miło, ale wcześniej odmawiał :-) przyszła i na niego pora :-D

Moja Lenka też wodę chętnie pije, ale mimo to soczki jej daję szczególnie takie zawierające marchewkę z BoboVity lub Hippa, bo ona niejadek, więc soczkami nadrabia;-)

Za namową babci od wczoraj dodaję małej do mleczka na dobranoc ugotowaną wcześniej na b.gęsto kaszę mannę, tak 5 łyżeczek i wczoraj mi przespała całą noc od 20.00 do 7.00:szok::happy2: Zobaczymy jak dzisiaj będzie;-)

Mój SZymek też srednio lubił wodę w zime lubi soki ale mamy swoje z winogron więc niech pije na zdrowie Ola tez je bardzo lubi , ale jak jest upał to pije wode tylko się dymi .
Ola wody nie lubi samej ale dodaje jej troszkę soku takiego herbapolu do rozcieńczania i jak jest zabarwiona woda to lepiej jej wchodzi :).

moja alijka tez pije wode, albo soczek rozrzedzony mocno z woda
elvie- moze ja tez sprobuje mojej alijce tak podac... bardzo to geste sie robi? bo alijka nie wypije nic co geste jest, nie nawidzi mleka z kaszka.. itp, pozazdrosilam jak zobaczylam jak polcia od katik przesypia cala noc, a alijka budzi sie na mleczko w nocy a rano kolo 6-7 juz jest koniec spania... katik mi poradzila zeby malej przed kapiela zafundowac pozywna kolacje (a ja zawsze o tej porze podawalam jakis deser), potem umyc i podac mleczko na noc, zeby dobrze najedzona poszla spac, teraz wyprobowuje ta metode i zobacze jak to u nas bedzie

podajecie wodę, przegotowaną?
czy może być Żywiec, nieprzegotowany z butelki?
Mati nie pija za nic soków!kupuję mu herbatkę owocową hippa!
Dziś miał tak fatalny dzień, że padam na twarz! idą mu zęby 2 i 3 górna!oj tragedia!

reklama
Do góry