reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Gosia, z doswiadczenia wiem, ze to nam mamom bardziej brakuje cycania niz dzieciaczkom. Sama jak musialam odstawic Kostke (ze wzgledu na leczenie silnymi prochami) z dnia na dzien ubolewalam, ze malej tak bardzo potrzeba i inne pitu pitu. Mloda dostala butle przed snem, nawet przez sekunde nie protestowala i poraz pierwszy nie obudzila sie w nocy na zarelko, od tamtej pory ani razu nie obudzila sie z glodu :D

reklama
Gosiek- myślę, że Ami nie ma złej wagi, ona po prostu najprawdopodobniej wyrabia kalorie w nocy, no i woli cyca, nie normalne jedzenie. Nie wiem, jak długo chcesz ją karmić, ale może poczekaj do przyjazdu do PL (kiedy to będzie) dygnij do lekarza, niech sprawdzi pod kątem medycznym (waga, przyrost, wzrost, rozwój...) i wtedy podejmiesz decyzję.

A nocne karmienia powinnaś ograniczać, jeśli Ami weźmie smoka, to ją zapychaj smokiem, ale nastaw się, że będzie protest!!! Będzie płacz, jak się nie poddasz, płacz będzie krótki :-)

Gosia, z doswiadczenia wiem, ze to nam mamom bardziej brakuje cycania niz dzieciaczkom. Sama jak musialam odstawic Kostke (ze wzgledu na leczenie silnymi prochami) z dnia na dzien ubolewalam, ze malej tak bardzo potrzeba i inne pitu pitu. Mloda dostala butle przed snem, nawet przez sekunde nie protestowala i poraz pierwszy nie obudzila sie w nocy na zarelko, od tamtej pory ani razu nie obudzila sie z glodu :D

powiem tak, merytorycznie do odstawienia jestem przygotowana, wiem, że trzeba być nieugiętą, ale nie umiem tego zrobić! a musze bo moje dziecko od grudnia jest na lewym cycku i efekt jest opłakany.

powiem tak, merytorycznie do odstawienia jestem przygotowana, wiem, że trzeba być nieugiętą, ale nie umiem tego zrobić! a musze bo moje dziecko od grudnia jest na lewym cycku i efekt jest opłakany.

Znaczy psychicznie nie jestes gotowa? Moze podejdz do tego zdroworozsadkowo. Nie wiem jak dlugo planowalas karmic, nie wiem tez czemu nie potrafisz zrezygnowac z cycania. Moze najlepiej zdecydowac, ze juz koniec i tyle. Mamine mleko dla naszych maluszkow jest juz niemal bezwartosciowe, wiec dla dziecka zadna to strata.

Znaczy psychicznie nie jestes gotowa? Moze podejdz do tego zdroworozsadkowo. Nie wiem jak dlugo planowalas karmic, nie wiem tez czemu nie potrafisz zrezygnowac z cycania. Moze najlepiej zdecydowac, ze juz koniec i tyle. Mamine mleko dla naszych maluszkow jest juz niemal bezwartosciowe, wiec dla dziecka zadna to strata.

Ostatnio właśn ie miałam debatę na ten temat z koleżanką która mi tu artykuły z WHo wciskała jak się się karmić do 2 roku życia powinno bo to takie zdrowe .. nie wyobrażam sobie

kiedys tez czytalam na temat karmienia piersia do 2ego roku zycia. Jak dla mnie to zupelnie bez sensu. Raz ze to juz wlasciwie "woda", dwa ze te sladowe skladniki odzywcze dziecko i tak czerpie z innych zrodem, trzy ze przeszkadza dziecku w usamodzielnieniu sie, a nawet sztucznie uzaleznia pod wieloma wzgledami od matki. Najbardziej niezrozumiale jest dla mnie to, ze sa kobiety, nie z krajow trzeciego swiata, a wrecz z tych bardzo wysoko rozwinietych, ktore karmia nawet do 5ego roku zycia. Nie, to nie jest dla mnie niezrozumiale, to jest moim zdaniem CHORE.

kiedys tez czytalam na temat karmienia piersia do 2ego roku zycia. Jak dla mnie to zupelnie bez sensu. Raz ze to juz wlasciwie "woda", dwa ze te sladowe skladniki odzywcze dziecko i tak czerpie z innych zrodem, trzy ze przeszkadza dziecku w usamodzielnieniu sie, a nawet sztucznie uzaleznia pod wieloma wzgledami od matki. Najbardziej niezrozumiale jest dla mnie to, ze sa kobiety, nie z krajow trzeciego swiata, a wrecz z tych bardzo wysoko rozwinietych, ktore karmia nawet do 5ego roku zycia. Nie, to nie jest dla mnie niezrozumiale, to jest moim zdaniem CHORE.

Kiedyś widziałam na you tube film jak babka karmiła 8 latkę .
Ale ogólnie mam takie samo zdanie jak TY biegające dziecko i do tego z zębami koniec cyca

dziewczyny ja niby też mam takie zdanie jak Wy, przynajmniej zawsze tak myślałam. Tylko, że akurat do Matiego, jako mojego dziecka nie potrafię zastosować! Wiem,że wszystko co dobre to już z tej piersi dostal, a jednak jak widzę, małą mordkę szukającą w nocy cyca, to się rozczulam! No i ta histeria jak cyca nie dostanie! Fakt jest jednak taki, że odstawiamy!decyzja podjęta!

reklama
ja planowałam karmić do półtora roku ale chyba mi to nie wyjdzie moje dziecko już chyba nie potrzebuje nie domaga się czasami tylko przytuli się pociumka 2-3 razy i tyle a mi tak żal się rozstawać to takie cudowne chwile były no ale macie racje dziwnie wygląda chodzące dziecko z pełnym uzębieniem przystawiane do cycka heh

Do góry