reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Ja od dnia urodzinek czyli od srody juz nie karmie. Na koniec karmilam tylko raz przed snem. W srode po prostu nie dalam i juz. Nie bylo zadnych protestow, placzow. Polozylam sie z nia tak jak zwykle, polezalysmy troche i odlozylam ja do lozeczka. Kropka :-)

Co do dlugiego karmienia, to ostatnio wpadla mi w rece ksiazka D. Zawadzkiej. Jest tam wlasnie ten temat poruszony i wedle psychicznego rozwoju dziecka najlepiej jest odstawic po roku. Pozniej juz sie rodzi uzaleznienie i jest coraz gorzej.

Ostatnio właśn ie miałam debatę na ten temat z koleżanką która mi tu artykuły z WHo wciskała jak się się karmić do 2 roku życia powinno bo to takie zdrowe .. nie wyobrażam sobie

Moja wyobraźnia też nie sięga tak daleko :szok::szok::szok:

dziewczyny ja niby też mam takie zdanie jak Wy, przynajmniej zawsze tak myślałam. Tylko, że akurat do Matiego, jako mojego dziecka nie potrafię zastosować! Wiem,że wszystko co dobre to już z tej piersi dostal, a jednak jak widzę, małą mordkę szukającą w nocy cyca, to się rozczulam! No i ta histeria jak cyca nie dostanie! Fakt jest jednak taki, że odstawiamy!decyzja podjęta!

No jak już powiesz A, to musisz powiedzieć B :-) dasz radę! B. darł się co prawda o smoka i jedna nocka była trudniejsza, ale potem już z górki :-) Na pewno będzie inaczej dla Was obojga, ale jakość pozostanie ta sama. 3mam kciuki!

hahah gosia, powodzenia. Moja kuzynka tez tak mowila, a pozniej ja dwuletni syn przy ludziach rozbieral, bo go na cyca wzielo :-D
właśnie mam taką sytuację w rodzinie. Córka mojej siostry głośno krzyczy mamo cyca!! albo co mnie ostatnio przeraziło, przystawiona do matczynego cyca, krzyknęła mamo nie ten! 7 miesięcy strasza od MAtiego. Ja właśnie tego chcę uniknąć!!!

Uda się, uda :-) dorosły karmiony piersią to raczej przypadek patologiczny, więc większość dzieci daje się przekonać do rezygnacji :-D

Zielona, ale to już jest raczej wtórne niż nawykowe :-D tzn. nawykowe staje się zaraz potem... zresztą co tu dużo gadać, faceci to duże dzieci :-D

wow- a to nie wiedzialam z czego robi sie takie soki typu kubus , pysio.

elvie- tak pilam takie soki i wiesz mi tam one smakowały, a a zaden zapach mnie nie odstraszyl, bez przesady.

ale malemu juz przestane dawac, zostane dalej przy dzieciowych i herbatkach i wodzie.

reklama
wow- a to nie wiedzialam z czego robi sie takie soki typu kubus , pysio.

elvie- tak pilam takie soki i wiesz mi tam one smakowały, a a zaden zapach mnie nie odstraszyl, bez przesady.

ale malemu juz przestane dawac, zostane dalej przy dzieciowych i herbatkach i wodzie.

KUouj te jednodniowe marchwiowe one sa super :)

Do góry