reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
musze też w końcu zakupić niekapka- bo nigdy mi nie po drodze do apteki:/
co do grudek, to tak jak pisała Justa trzeba dawac sukcesywnie po troszku aż dziecko skuma, Antoś jeszcze 2 tygodnie temu nie przęknąl nic z grudkami dziś jadł zupkę pomidorową z makaronem made by ja:)

Aniam, nie nie o 360, tylko o takie coś: LOVI tylko, że ja mam kubek z takim 'jezyczkiem' z przodu. Zawistowski to poleca i faktycznie łatwiej dziecko tym napoić, chociaż ubaw i tak jest po pachy :-D No jest to zadanie dla ambitnych ;-)

To ja nie jestem ambitna lezy od czasów Szymka nie używany he he .
Czasem jako butelkę używałam .

Tez mam taki kubeczek. Uzywamy go chyba ze 2 miesiace i jest super. Obecnie Natalka oblewa sie tylko jak zapomni buzi po pociagnieciu lyka zamknac ;-) Ogolnie polecam, tylko troche cierpliwosci na poczatku wymaga. Teraz zastanawiam sie nad lovi 360, zeby mogla sobie sama trzymac i pic. Warty uwagi jest ten kubeczek?

Jest super ale dla starszych mi się wydaje , Szymek jak miał ponad rok go zatrybił .

Ja się nastawiam na uczenie ze słomki za jakiś czas , Szymek tez pił ze słomki szybko zatrybił .
Fajna umiejetność bo można potem dziecie napoić soczkiem z kartonika w awaryjnych sytuacjach

Pytanko do mam posiadających butelki TT. Jaki smoczek użyć do podania mleka z kleikiem? Przejdzie przez 3?

Mam wk....a na moją teściową. Wie, że nie podaję małemu danonek to upierdliwie mi je przynosi. I dziś z premedytacją otworzyła przy mnie i zaczęła nimi futrować. Oczywiście komentarz - Twoja mama nie wie co dobre. Zobacz jak Twój synek je. Kasia ( moja szwagierka ) już od dawna daje i mały zdrowy jak ryba
K...a, po pierwsze Adaś je wszystko co mu się da. Po drugie to mój syn i to ja ustalam zasady.
Żałuję, że jej tego tak stanowczo nie powiedziałam ( tj z k...a w zdaniu ), bo po godzinie oświadczyla, że jutro ugotuje mu zupę :wściekła/y:

Pytanko do mam posiadających butelki TT. Jaki smoczek użyć do podania mleka z kleikiem? Przejdzie przez 3?

Mam wk....a na moją teściową. Wie, że nie podaję małemu danonek to upierdliwie mi je przynosi. I dziś z premedytacją otworzyła przy mnie i zaczęła nimi futrować. Oczywiście komentarz - Twoja mama nie wie co dobre. Zobacz jak Twój synek je. Kasia ( moja szwagierka ) już od dawna daje i mały zdrowy jak ryba
K...a, po pierwsze Adaś je wszystko co mu się da. Po drugie to mój syn i to ja ustalam zasady.
Żałuję, że jej tego tak stanowczo nie powiedziałam ( tj z k...a w zdaniu ), bo po godzinie oświadczyla, że jutro ugotuje mu zupę :wściekła/y:

Myśle ,że powinien bo ja tak podawałam kaszke i własnie przez 3 przeszła.

Co do tesciowej...nie dziwie Ci sie ,że się wqr**las, wszedzie trąbią ,że danonki dopiero dla starszych dzieci, a zresztą nie rozumiem tego porównywania Ciebie do szwagierki.

Salamdra ja mam butelki TT i mam ten sam dylemat bo przez 3 się czasem przytyka i młoda zaczyna się wkurzać i krzyczeć a ta do kaszek ma za duży otwór i jak rzadka to się krztusi a gęstą je z łyżeczki więc sobie odpuściłam podawanie mleka z kleikiem

Przestraszyłyście mnie z tymi danonkami bo my jakoś tak kupiliśmy i 2 razy dałam małej fakt że jej smakowało ale jak jeszcze za wcześnie to chyba zjem ja heh

A moja coś dziś jeść nie chciała, kaszka na śniadanko po połowie wielka afera że już nie, pózniej obiadek robiony przeze mnie (buraczek, marchewka, seler, pietruszka, ziemniak+miesko z indyka i kluseczki) to wogóle foch na jedzenie dopiero po zblenderowaniu zjadła łaskawie połowe porcji (a ze słoika pięknie "grudkowe jadała) no i na kolacje mleczko to też foch i zjadła połowe... mam nadzieje że tylko to dzisiejsze humory i kaprysy a jutro będzie jak zawsze

Wlasnie mialam czy mozna juz na wywarze warzywka +miesko gotowac bo od jutra stratuje z gotowaniem mlodej jedzonka-koniec sloiczkow hehe.

Kittek ja kilka razy malej gotowalam buraczki razem z marchewka, piteruszka, selerem i do tego dodawlam indyka ze sloiczka(teraz bede miesko sama gotowac) poznbiej blenderowalam(teraz bede juz widelcem zgniatac) i Mlodej bardzo smakowalo.

Co do jedzenia nocnego to dajemy malej butle na spiochu ok 12-1 ale tez powoli chyba zaczne coraz rzadsze robic zeby przeszla na wode zdrowiej dla zabkow bedzie jak w koncu wyrosna hehe

aniaz ja zawsze mlodej i do mleka i do gotowania zupek i jak daje do picia to kranowe(tylko przefiltorwana) przegotowana daje i nigdy nic Laurce nie bylo

A ja mam do was pytanie, pija juz wasze maluchy z kubeczkow niekapkow? jak to jakich, bo moja ma TT od 6miesiac i nuka tez og 6m i nie potrfai z zadnego pic
ja kupilam wlasnie te 360 stopni Lovi i bardzo mi sie podoba
maly od dzis sie z nim oswaja i zaczyna lapac choc jeszcze uparcie szuka dziubka do pogryzienia :)
u nas niekapek TT sie nie sprawdzil
jakis lipny trzeba strasznie mocno ciagnac zeby cos lecialo a innym razem mlody przechylil i lecialo z niego na podloge
jak juz to aventu jest o niebo lepszy u Hani mialam ale teraz nie kupuje aventu bo chcialam ten 360 bo bezdziubkowy i z niego latwiej potem przejsc na szklanke

reklama
Do góry