reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Moje dziecko nadal nie akceptuje czastek stałych i wszystko musi miec zblenderowane procz chrupek kukurydzianych...ja nie wiem jak ona sie gryzc nauczy...

Niekapek sluzy do zabawy nie do picia :( tez nie wime kiedy zalapie...coż...

reklama
Borys grudkom mówi stanowcze NIE, dzisiaj znowu próbowałam podac obiadek z grudkami to mało mi pawika nie puścił, a potem juz tylko wystawiał jezyk i czekał aż splynie.

Moja Ola super je grudki mimo brak zębów wczoraj jej kupiłam słoik od 11 miech z rybą akurat miał takie składniki że wszystko juz jadła , a były całe małe kluseczki , kawałki ryby i super sobie radzi

Moja mała jak na razie nie robiła problemów z grudkami,a uwielbia jak jej się daje picie ze szklanki(to znaczy to taki plastikowy kubeczek z kubusiem puchatkiem) tylko że trzeba mocno trzymać bo ona chce sama trzymać a to raczej źle by się skończyło

U nas grudki są OK, buraczek jest OK, pomidorki są OK :-)
Kluski są OK, ryż też OK.

Niekapek- wróg nr 1 ;-) najfajniejszy jest kubek dla dziecka- taki z 'rantem (nie wiem, jak to wytłumaczyć, ale w 'zatyczce' do butelek Lovi jest ten sam patent), no i pawić tez sie chce :-) ale szał jest i machanie nogami z radości ;-) Slynny kieliszek po Kubusiu tez jest OK :-D

TU BYLAM :-)

moje dziecie je wszytko co nie jest ze sloika - sloikami pluje na kilometr.
no i nie moga byc papki, czyli only grudki i kawalki.

jemy praktycznie razem, tylko smazonego i slodyczy Okla nie dostaje. a dorosli zazwyczaj na talerzu musza sobie przypraw dosypac, bo dziec by chyba wanne wody wypil jakby dostala taka ilosc chilli jak K lubi :-)

U nas grudki są OK, buraczek jest OK, pomidorki są OK :-)
Kluski są OK, ryż też OK.

Niekapek- wróg nr 1 ;-) najfajniejszy jest kubek dla dziecka- taki z 'rantem (nie wiem, jak to wytłumaczyć, ale w 'zatyczce' do butelek Lovi jest ten sam patent), no i pawić tez sie chce :-) ale szał jest i machanie nogami z radości ;-) Slynny kieliszek po Kubusiu tez jest OK :-D

aniez chodzi ci o lovi 360 ?

Daga - chili zdrowe na szczęscie ja podobno jak byłam mała kochałam ostre rzeczy ( ciocia mi serwowała ) potem jak już z nią nie mieszkaliśmy to odwykłam od ostrego . Oczywiście nie dawała mi jak byłam niemowlakiem ale tak koło 2 lat jak miałam

Aniam, nie nie o 360, tylko o takie coś: LOVI tylko, że ja mam kubek z takim 'jezyczkiem' z przodu. Zawistowski to poleca i faktycznie łatwiej dziecko tym napoić, chociaż ubaw i tak jest po pachy :-D No jest to zadanie dla ambitnych ;-)

Aniam, nie nie o 360, tylko o takie coś: LOVI tylko, że ja mam kubek z takim 'jezyczkiem' z przodu. Zawistowski to poleca i faktycznie łatwiej dziecko tym napoić, chociaż ubaw i tak jest po pachy :-D No jest to zadanie dla ambitnych ;-)

Tez mam taki kubeczek. Uzywamy go chyba ze 2 miesiace i jest super. Obecnie Natalka oblewa sie tylko jak zapomni buzi po pociagnieciu lyka zamknac ;-) Ogolnie polecam, tylko troche cierpliwosci na poczatku wymaga. Teraz zastanawiam sie nad lovi 360, zeby mogla sobie sama trzymac i pic. Warty uwagi jest ten kubeczek?

reklama
Kurcze a ja kupilam niekapek fisher pricea w Tesco i jest do du.... Leci z niego. Może dlatego moje dziecko nie moze załapać.

Do góry