reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
a co rozumiesz przez zwukla wode? ja gotuje Mlodemu tak jak nam, czyli na normalnej z kramu. Jedynie jak mu daje wode do picia, to najpierw przefiltrowuje i dopieto gotuje.

Do tej pory była niskozmineralizowana, bo po wodzie też od razu wysyp na skórze, od tygodnia jest w tym względzie też OK. Ryba nadal go uczula, ale 'twardo' próbujemy i to zmienić. MM nadal robię mu na mineralnej.
Co do płynów, to dziecko powinno ich pić maksymalnie 200 ml np. soczku i należy taki soczek traktować jak dodatkowy posiłek! Natomiast jeśli pije duzo wody, to może wypić ile chce.

Wlasnie mialam czy mozna juz na wywarze warzywka +miesko gotowac bo od jutra stratuje z gotowaniem mlodej jedzonka-koniec sloiczkow hehe.

Kittek ja kilka razy malej gotowalam buraczki razem z marchewka, piteruszka, selerem i do tego dodawlam indyka ze sloiczka(teraz bede miesko sama gotowac) poznbiej blenderowalam(teraz bede juz widelcem zgniatac) i Mlodej bardzo smakowalo.

Co do jedzenia nocnego to dajemy malej butle na spiochu ok 12-1 ale tez powoli chyba zaczne coraz rzadsze robic zeby przeszla na wode zdrowiej dla zabkow bedzie jak w koncu wyrosna hehe

aniaz ja zawsze mlodej i do mleka i do gotowania zupek i jak daje do picia to kranowe(tylko przefiltorwana) przegotowana daje i nigdy nic Laurce nie bylo

A ja mam do was pytanie, pija juz wasze maluchy z kubeczkow niekapkow? jak to jakich, bo moja ma TT od 6miesiac i nuka tez og 6m i nie potrfai z zadnego pic

aniaz pisalysmy rownoczesnie i jak zatwierdzilam to dopiero twojego posta zobaczylam i juz rozumiem w czym tkwil problem ;) To zycze zeby tym razem zadna wysypka nie wyszla

Polina tez juz ladnie radzi sobie z niekapkiem. Jak ma ochote pic, to z niego pije, jak juz nie chce pic - to sie bawi, i im wiecej nakapie na stplik tym wieksza frajda.

Polka stala sie fascynatka kanapek. Chcialabym jej to wprowadzic jako oddzielny posilek. Kiedy lepiej jej to podac- rano czy wieczorem? Czy dziecko moze dostawac tylko 2 mleczne produkty + jogurt raz na kilka dni???
teraz mamy tak:

mleko
kaszka
obiad
deser
owoc/jogurt
mleko

zmienic jej na
kaszka
kanapki
obiad
deser
owoc
mleko

czy

mleko
kaszka
obiad
deser
kanapki
mleko

Jeszcze jedno:
Aga, w kwestii sciagania - a moze masz kiepska metode sciagania?
Ja tez sciagalam malo, poki niezastosowalam metody o ktorej wspominala kiedys Zielona. Przy takim sciaganiu lecialo mi znacznie wiecej i intensywniej.

dziewczyny mam problem z jedzeniem Julki - mam wrażenie że toleruje jedynie słoiczki to co ja ugotuje - po użyciu blendera nie ma takiej konsystecji mała wymusza wymioty - macie jakiś patent na niejadka
ja tez mam wlasnie taki problem, ale zauwazylam,ze jest coraz lepiej, tzn. coraz mniej wymusza wymioty. Nie wydaje mi sie ze maja na to wplyw zeby bo Mateusz nie ma jeszcze ani jednego po prostu jakoś tak dorósł do tego sam

reklama
Moja Alusia pije z niekapka, ale z aventu, mam z tt, ale z tego nie umie.

Co do buraczków to ja dodaje do innych jarzynek, a czasem gotuje osobno i jeszcze ten wywar z buraczków daje Małej do picia.

Ja mam w planie Młodej jutro pomidorową zapodać, mam nadzieje, że jej nie wysypie.

Do góry