reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

A ja sie pochwale, ze podczas swiat Polina udoskonalila swoje umiejetnosci jedzeniowe, i szamala duuuzo, i po doroslemu ;-)
Za nami:
chlebek z maselkiem i szyneczka - i bylo pycha
chlebek z maselkiem - i bylo jeszcze bardziej pycha
rybka
serek bialy
indyk z marchewka robiony przez tatusia
jajeczniczka

Miala dostac pierozka z kapusta i grzybkami, bo Justa pisala ze Alijka pieknie wcinala, ale Ł mnie opierdzielil, ze grzyby chce dziecku serwowac, i nie pozwolil.

Nic nie bylo blendowane, pieknie gryzie i przelyka. Chlebek najlepiej smakuje jak sama moze sie wgryzac! No i sloiczki kroku drugiego juz wchodza bez rozcienczania.

reklama
ja probuje nagromadzic zapas mleka na czas jak mnie nie bedzie. niby to tylko 3 dni ale wole miec wiecej na wszelki wypadek. i powiem Wam, ze juz mnie to denerwuje bo sciagam na raz tylko ok 30ml!! w takim tempie to ja tego nigdy nie uzbieram. mlody jak ciagnie to leci i leci i leci a jak ja probuje to dooopa:zawstydzona/y: wrrr. A on MM mowi nie:no:

My znalazliśmy jedyny sposób na zupę Antoniny, ona poprostu musi jesc z nami z jedego gara, a rodzice doprawiają na talerzu, albo jej odlewają.

Katik gratulacje dla Poli. Ja też grzybów nie daje i poczekam z nimi poczekamy sporo, bo słyszałam historie jak to matka 10 miesięczne dziecko napasła wywarem, samym wywarem z grzybów i zmarło.

A ja sie pochwale, ze podczas swiat Polina udoskonalila swoje umiejetnosci jedzeniowe, i szamala duuuzo, i po doroslemu ;-)
Za nami:
chlebek z maselkiem i szyneczka - i bylo pycha
chlebek z maselkiem - i bylo jeszcze bardziej pycha
rybka
serek bialy
indyk z marchewka robiony przez tatusia
jajeczniczka

Miala dostac pierozka z kapusta i grzybkami, bo Justa pisala ze Alijka pieknie wcinala, ale Ł mnie opierdzielil, ze grzyby chce dziecku serwowac, i nie pozwolil.

Nic nie bylo blendowane, pieknie gryzie i przelyka. Chlebek najlepiej smakuje jak sama moze sie wgryzac! No i sloiczki kroku drugiego juz wchodza bez rozcienczania.

Grzybów ja nawet Szymkmowi się staram nie dawać . Nigdy nic nie wiadomo .
Tylko pieczarki je , bardzo lubi pieczarkową

Katik- no to Polinka się pieknie rozwija... nic na siłę :-) mała dama sama wie kiedy będzie, co jadła :-D
Grzybów nie powinno się dawać do 3 r. ż. bo są ciężkostrawne. Kuba dopiero w te święta jadł i bardzo mu smakowało :-D

To nasza na wigilie dostala ciasto z pierogow z grzybkami hehe- nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby jej farsz podac a do tego buraczki z marchewka zmiksowane(dziadzius przygotowal-chyba pierwszy raz w zyciu cos ugotowal ale dla swoje oczka w glowie zrobi wszytsko !) to taki mial byc jej barszcyk ;)
a w swieta na sniadanko dalam jej buleczke(ale dawalm po kawaleczku) i szyneczke zgnieciona widelcem i bardzo jej smakowalo i stwierdzilam ze chyba za bardzo panikuje bo moje dziecko naprawde ladnie radzi sobie pomimo braku zebow z rozdrabnianiem i polykaniem, jedynie raz mi zwrocila jak dalam jej surowki-marchewka+seler+pietruszka i chyba byla za sucha i oddala a tak to co jej nie dam to zje.
No i mamy postanowienie noworoczne od 2011 gotuje jej sama nie bedzie juz sloiczkowego jedzenia-zobaczymy jak dlugo hehe

Aniez - w niektórych księgach piszą że do 7 nawet ale to pewnie już w kwestii zatruć .
ogólnie grzyby podobno zgarniaja mase toksyn z otoczenia i poza walorami smakowymi nic w nich nie ma .
ale wiadomo jak się trafią to też Szymkowi podam aż tak przeginac nie będę .
Ja jako małolat się zajadałam grzybowa babci .. do tej pory nie ma lepszej

Ja Igorowi dawałam grzyby, ale od przypadku tego chłopczyka w tym roku, który tak ciężko się struł, daje mu pieczarki, walory smakowe podobne

Alusia jadła wczoraj pierwszy raz rybkę, najpierw od babci nie chciała, ale jak wróciłam z pracy i jadłam obiad to zszamała ze mną cały słoik

Gratulacje dla Polinki poznania nowych smaków,moja mała chlebek z masełkiem też uwielbia tylko że to moje dziecko zachłanne jak ja trzymam kromke i jej po troszku odrywam to ona całą kromkę chce mi wyrwać:szok: Kiedyś mojej mamie z talerza porwała bułeczke drożdżową hehe

reklama
Do góry