reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

Kwiatek u nas też pobódki w nocy na mleko. Je o 19 ok 200 ml potem ok 23 kolejne 200ml i najczęściej jeszcze koło 4 160-180 ml... po czym o 8 kaszka gęściocha z łyżeczki 150 ml...:eek:

reklama
Kwiatus - no niezly spuscik ma Timulo.
Pola po przejsciu na MM moze 2 tygodnie wybudzala sie na mleko, kolo godziny 5, a teraz juz tylko kolo 20 wypija 210 MM z kleikiem, i spi do 7.30-8. Dzis do 10tej :-D

kwiatus, Borys je wieczorem ok 20.00 MM i budzi się ok 6.00.7.00 na mleczko, po czym spi jeszcze do ok 8.00. Teraz budzi sie jeszcze ok 2.00, ale to dlatego,że zęby mu doswierają, a tak jak nic go nie boli spi jak napisałam powyżej :-)

nie piszcie mi takich rzeczy, ja dzisiaj miałam chyba ze 4 pobudki (co prawda Alicja dalej na piersi, ale już eksperymenty z butelka robiłam), oczy mam na zapałkach

hmmm... 210 z kleikiem lub kaszką? A ja się dziwię, dlaczego mi Adaś nie przesypia więcej. On na dobranoc i wogóle, wypija 180 samego mleka. No, ale wybudza mi się ze 3 - 4 razy. Ja jeszcze w nocy podaję pierś, choć marzę już zakończyć, ale leń jestem.
Narazie próbuję nocą oszukać go herbatką, więc mam przy łóżku termos z przegotowaną ciepłą wodą i herbatkę zalewam gdy się obudzi. Z reguły gardzi, bo woli cyc. Pewnie dlatego, że niedojedzony. Może dziś MM podam i definitywnie zakończę cycusianie.

odradzam podawanie herbatki w nocy, od znajomych Młody tak pijał i wdała się próchnica butelkowa, teraz ma 3 lata i zamiast ząbków skruszone kiełki

nie piszcie mi takich rzeczy, ja dzisiaj miałam chyba ze 4 pobudki (co prawda Alicja dalej na piersi, ale już eksperymenty z butelka robiłam), oczy mam na zapałkach

Lacze sie w bolu. Ja juz przestalam liczyc ile razy wstaje w nocy, ale jak sa 3 razy to jest super i nawet sie wtedy wysypiam. Z jednej strony moze na MM bym sie wysypiala, ale nie chce rezygnowac jeszcze z karmienia piersia. Zaczynam sie przyzwyczajac do tych pobudek. Ostatnio to czasami nawet nie rejestruje drogi do pokoju Natki. Budze sie u niej na kanapie i zastanawiam sie co sie dzieje :-D

Annaoj- widać Ala nie jest jeszcze gotowa na skórkę od chlebka, nie podawaj... może spróbuj z chrupkami kukurydzianymi (jakby co to one się rozpuszczają w buzi).
E.salamandra- herbatka na noc to nie za dobry pomysł- najbezpieczniejsza jest woda, no chyba, że będziesz po herbatce za każdym razem myła ząbki, to wtedy możesz dawać :-)

Kwiatuś- Barteq od prawie 2 miesięcy je o 19:00 (obecnie 210 ml mleka po prostu) i budzę go ok. 7:15- 7:30, jak ide do pracy to wtedy szamanko, a jak nie idę do pracy to budzi się później- o 8:30-9:00 :-) Moja pediatra uważa, że dziecko w jego wieku nie powinno juz jeść w nocy (oczywiście chodzi o dzieci na MM), żeby organizm miał szansę strawić i spalić, co zjadł. Ale jeśli nie ma problemu z otyłością, to może karm, jak chce- spróbuj zredukować do jednego karmienia (może sam niedługo to zrobi).

Moja je od wczoraj ak jak wasze chlebek z masełkiem i teraz już nikt niemoże obojętnie przejsc z kanapką obok niej :)

Kwiatuszku nasza gwiazdka wypija o 21 mleko 210 ml a potem to 8,9 zależy czasem 10 róznie to bywa. Jadła z kaszką wcześniej ale już nie chce ona wogóle ostatnio już zaczyna tatka niejadka po tatusi i mleko to maks 3 razy i jeden słoik, zupkę albo jogurt i nic więcej jej się nie da bo i tak nie zje zaciśnie usta i tyle masz matka i o!

Antonio ostatnio na noc wypija 270 ml MM w nocy budzi się ok 1-2 i wypija 100-120 ml i tak samo gdzieś około 6. Około 9 próbuje mu coś wcisnąć( od wczoraj jest to jogurt danone biszkoptowy-bo niestety naturalne z owocami czy konfitura, a tym bardziej te dzieciowe nie przeszły ) przed drzemką 100 ml mleka, około 13 - jak się uda to zje pół dużego słoiczka obiadku, przed kolejna drzemką 100 ml MM i jak łaskawca otworzy paszcze to jeszcze ćwiartka banana lub pół jabłuszka...w międzyczasie czasami wszamie kawałeczek bułeczki wrocłąwskiej ( inaczej paryskiej ) z masełkiem. strasznie mało je to moje dziecie- jutro o 12,10 mamy wizyte u pediatry bo obawiam się że młody nic nie przybrał .

To moja maksymalnie zje na noc 180ml MM(nie ma mowy zeby jakiejs kaszki badz kleiku dodac;/) a pozniej budzi sie ok12-1 na jeszcze ok150ml i spi tak do 7.30 ale wczoraj obudzila sie w nocy jak zawsze ale mleka nie chciala i spac juz tez nie chciala pol nocy z nia walczylam az w koncu padla u nas w lozku. ostatnio cos nie chce spac u siebie a w nocy jak zmeczona jestem to nie mysle czy to dobrze czy nie i dla swietego spokoju biore ja do siebie i mi sie dziecko chyba przyzwyczailo;/

Kurcze ale wasze maluchy dużo jedzą,moja to mleka max(od święta) zje 180 a zazwyczaj jej 160...No ale chyba nie ma się co martwić bo przybiera ładnie.Ona je ostatni raz o 19.30 a potem dopiero o 5 i śpi do 8.30,no i z kanapką też nie moża przejśc obojętnie bo oczy wtedy jak 5 zł:-)A i zapomniałam powiedzieć że daliśy małej ostatnio troszkę soczku wyciśniętego z mandarynki no i posmakowało baaardzo

Kwiatek u nas też pobódki w nocy na mleko. Je o 19 ok 200 ml potem ok 23 kolejne 200ml i najczęściej jeszcze koło 4 160-180 ml... po czym o 8 kaszka gęściocha z łyżeczki 150 ml...:eek:
to widze ze u nas podobnie

Antonio ostatnio na noc wypija 270 ml MM w nocy budzi się ok 1-2 i wypija 100-120 ml i tak samo gdzieś około 6. Około 9 próbuje mu coś wcisnąć( od wczoraj jest to jogurt danone biszkoptowy-bo niestety naturalne z owocami czy konfitura, a tym bardziej te dzieciowe nie przeszły ) przed drzemką 100 ml mleka, około 13 - jak się uda to zje pół dużego słoiczka obiadku, przed kolejna
drzemką 100 ml MM i jak łaskawca otworzy paszcze to jeszcze ćwiartka banana lub pół jabłuszka...w międzyczasie czasami wszamie kawałeczek bułeczki wrocłąwskiej ( inaczej paryskiej ) z masełkiem. strasznie mało je to moje dziecie- jutro o 12,10 mamy wizyte u pediatry bo obawiam się że młody nic nie przybrał .
e tam malo
moj je chyba mniej
w ciagu dnia :
rano kaszka
potem pol banana
pol sloika obiadku
jogurt dzieciowy lub biszkopciki w herbacie
i kasza o 19
a w nocke nadrabia tak jak pisalam

grzybow tez nie podaje
Hania lubi zupe pieczarkowa ale grzybow lesnych nigdy nie jadla

reklama
Kwiatuś- oj mało je mało ten mój Antol- obiadek nie zawsze wejdzie, a jeśli już to te pół słoiczka karmiony jest jakieś 1,5 h z przerwami. Dziś np zjadł 3 łyżeczki obiadku i do teraz jakieś 300 ml mm wiec szału nie ma. A najgorsze jest to ze ja już nie mam cierpliwości go karmić i niejednokrotnie musiałąm wyjśc do drugiego pokoju zeby policzyć do 10

Do góry