Katik
...jestem mamą...
tez tak robie, ale juz jestesmy w granicach 2:8 z przewaga grudekU mnie bylo podobnie. Od jakiegos tygodnia mieszam zupki. Biore taka super przetarta i taka po 7 miesiacu z wiekszymi grudkami. Na poczatku dodawalam malo tej z kawalkami, teraz prawie pol na pol i zjada bez problemu.
Polinka tez ostatnio papusia biszkopta. Pierwszy kes byl totalnym zaskoczeniem po chrupkach, ktore bez problemu rozpuszczaja sie w buzce, ale dala rade :-)Ja już daję takie w których są konkretne kawałki marchewki i on ślicznie gryzie :-) bez problemu zje też całego biszkopta gryząc go właśnie... i taki śmieszny dziubek robi, jak coś 'mieli' w buziaczku :-)
Ale Kuba 'grudki' dużo później zaakceptował- to zależy od dziecka. Ja tam wychodzę z założenia, że nic na siłę... nie chce to nie, chce to dostanie :-)
jak dajesz rodzynki? Tak poprostu pojedynczo do buzi bierze????U nas grudkowe jedzenie też wcześniej nie szło,ale na bułeczkach, chrupkach i biszkoptach Maja trenowała gryzienie i od miesiąca jest ok.
Dziś dostała paellę z Gerbera, nie bardzo jej podeszła. Jestem w szoku bo ona jest od 8 miesiąca a tam jest papryka i cebula i właśnie tą paprykę mocno było czuć.
Za to hitem są ostatnio kiwi i rodzynki