reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
jak u Was jest z mlekiem?
Tymek jest wyłacznie na modyfikowanym od 9 grudnia
myslalam ze nocki beda przez to przesapne ale doopa
nie budzi sie tak czesto jak na cycu ale mimo to budzi sie w nocy 2 razy
na ogol o 19:00 je 210 ml mleka z kaszką nastle na dobranoc 5 zbóż z lipą
potem budzi sie miedzy 22:00 a polnocą i wypija 160ml MM
kolejna pobudka miedzy 2:00 a 4:00 i znow 160 ml MM
potem miedzy 7:00 a 8:00 wypija 150 ml gesciejszej kaszki
rozmawialismy z pediatra
stwierdzila ze dopoki nie ma nadwagi a nie ma
moze pic mleka ile chce nawet w nocy i nie musi byc tak jak na opakowaniu
czy Wasze dzieci tez tyle jedza w nocy MM???
wiem ze Alijka Justy tak a reszta?

Kwiatus - no niezly spuscik ma Timulo.
Pola po przejsciu na MM moze 2 tygodnie wybudzala sie na mleko, kolo godziny 5, a teraz juz tylko kolo 20 wypija 210 MM z kleikiem, i spi do 7.30-8. Dzis do 10tej :-D

kwiatus, Borys je wieczorem ok 20.00 MM i budzi się ok 6.00.7.00 na mleczko, po czym spi jeszcze do ok 8.00. Teraz budzi sie jeszcze ok 2.00, ale to dlatego,że zęby mu doswierają, a tak jak nic go nie boli spi jak napisałam powyżej :-)

hmmm... 210 z kleikiem lub kaszką? A ja się dziwię, dlaczego mi Adaś nie przesypia więcej. On na dobranoc i wogóle, wypija 180 samego mleka. No, ale wybudza mi się ze 3 - 4 razy. Ja jeszcze w nocy podaję pierś, choć marzę już zakończyć, ale leń jestem.
Narazie próbuję nocą oszukać go herbatką, więc mam przy łóżku termos z przegotowaną ciepłą wodą i herbatkę zalewam gdy się obudzi. Z reguły gardzi, bo woli cyc. Pewnie dlatego, że niedojedzony. Może dziś MM podam i definitywnie zakończę cycusianie.

a zapomnialam dodac ze moja babcia w swieta ugotowala specjalnie dla dzieciakow rosolek i mlody tak szamal az milo
polykal go razem z pokrojonymi lyzka kluseczkami
tylko oczywiscie na moje zyczenie babcia nie dodala vegety co przyszlo jej z bolem :)

reklama
cytrusy po 9 m-cu ? mój Q mandarynki wcina już od ponad miesiąca... :eek:

hmm... Kubuś zjada kaszki 200ml między 20:30 a 21 i kolejny posiłek dostaje dopiero koło 9 rano... :eek: jak wstanie to dostanie co najwyżej soczek lub herbatkę, ale posiłek miedzy 8 a 9 myślałam, że to normalne, że się robi taką długą przerwę... :eek:
aaaa no i u nas mleko jest beeee i je je tylko raz dziennie koło 17.
plan posiłków wyglada u nas tak:
8-9 jogurt naturalny ze zmiksowanym owocem/owocami ok 200g
11:30 owocki około 200g z biszkoptem
13-14 obiadek 200-250g (czasami obiadek plus owocek)
16:30-17 mleko 210ml
20:30-21 kaszka 200ml
pomiędzy posiłkami wypija około 300ml płynów (soczki owocowe z kartoników lub herbatki rozpuszczalne w wodzie dla niemowląt)
no i jeszcze czasami między posiłkami chrupki kukurydziane i kilka ząbków manadarynki do possania.

Do góry