reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Weronika piła bebiko...i to jest nic w prównaniu do Nan Ha, które pije Borys...obrzydlistwo..gorzkie jakies takie metalowe..fujj, ale jemu smakuje:-). Jednak jak to pani Doktor mi powiedziała " Tylko matka nie smakuj:-), to nie Tobie ma smakowac a dziecku;-0"

Ja niedawno chciałam wcisnąc Olce nan nie ruszyła jak zwykle .
Podłazi Szymek mleko mleko .. To mu przelałam to Oli z butli do kubka wypił i przyszedł po jeszcze że chce mleko . A kiedyś wzgardził modyfikowanym he he .

reklama
Ja niedawno chciałam wcisnąc Olce nan nie ruszyła jak zwykle .
Podłazi Szymek mleko mleko .. To mu przelałam to Oli z butli do kubka wypił i przyszedł po jeszcze że chce mleko . A kiedyś wzgardził modyfikowanym he he .

heheheh, jednak zwykły Nan lepeij smakuje, te cholerstwa HA sa takie obrzydliwe...

ulanka szkoda,ze nie zapytalam was jak je kupowalam.Kupilam trzy i przywiozlam tutaj.Ale mala za nic w swiecie ich nie ruszy.Musze tutaj isc wlasnie kupic jakies inne.
A dodam ze jeszcze mialam problem z zakupieniem tego mleka.Bo ono podobno tylko na recepte.Babka mowi ze jedno moze mi z grzecznosci sprzedac.I tym sposobem bylam w trzch roznych aptekach.

Tak czytam co wasze dzieci juz jedza i sobie mysle ze moja to nawet jak rok skonczy to nie zdazy tego nadrobic.Poszlam za rada tej pani co to napisala ,,Oswoic atopowe zapalenie skory,, i testuje na niej produkty.Chce znalezc alergen bo mam juz dosc patrzenia na to jak sie meczy moje dziecko.Najpierw ja bylam na scislej diecie.Buzka sie wygoila i teraz sprawdzam produkty.Przynajmniej probuje bo Amela teraz zrobila strajk i nie chce nic wziasc do buzi co nie jest cycem.Mam nadzieje ze zacznie jesc bo czym ona bedzie zyla.
Troszke jeszcze jestem zamotana ale mysle ze dam rade i znajde to cholerstwo co szkodzi mojej niuni.

aniez jak tam Bartus i czy on je wszystko???

Gosiek- zjadłby woła z kopytami jakby mógł, ale co jakis czas go wysypuje. Na 100% maliny są nie halo i ryba. Rybę daje mu konsekwentnie (raz w tygodniu) i już jest poprawa. Maliny na razie odpuściłam. nie wiem, jak zareaguje na truskawki... Wszystkie mleczne są na razie OK, tzn. i MM i jogurt. Kąpiemy w Ollianie, bo ostatnio najlepiej się sprawdza i nie panikujemy :-D Skoro większość dzieci wyrasta, to czemu Bartek miałby nie wyrosnąć. A! Jabłuszka też juz są OK (a jeszcze niedawno była po nich akcja bólowa). Będzie dobrze :-) zobaczysz!!!

ulanka szkoda,ze nie zapytalam was jak je kupowalam.Kupilam trzy i przywiozlam tutaj.Ale mala za nic w swiecie ich nie ruszy.Musze tutaj isc wlasnie kupic jakies inne.
A dodam ze jeszcze mialam problem z zakupieniem tego mleka.Bo ono podobno tylko na recepte.Babka mowi ze jedno moze mi z grzecznosci sprzedac.I tym sposobem bylam w trzch roznych aptekach.

Z receptą nie miałabyś żadnego problemu, bo chyba w każdej aptece to mają. Bo to rzeczywiście na receptę jest. Bez recepty możesz dostać taki, o jakim pisze wronka - HA, dla dzieci z podejrzeniem alergii.
A z tym, że Amelka nie chce nic innego jeść - musisz konsekwentnie próbować, bo im później tym trudniej jej będzie zaakceptować nowe smaki. I dlatego się w nocy często budzi bo Twoje mleko już jej nie wystarcza na tyle, żeby zająć brzuchol na cała noc.
Gosia, dacie radę :)

Gosiek- zjadłby woła z kopytami jakby mógł, ale co jakis czas go wysypuje. Na 100% maliny są nie halo i ryba. Rybę daje mu konsekwentnie (raz w tygodniu) i już jest poprawa. Maliny na razie odpuściłam. nie wiem, jak zareaguje na truskawki... Wszystkie mleczne są na razie OK, tzn. i MM i jogurt. Kąpiemy w Ollianie, bo ostatnio najlepiej się sprawdza i nie panikujemy :-D Skoro większość dzieci wyrasta, to czemu Bartek miałby nie wyrosnąć. A! Jabłuszka też juz są OK (a jeszcze niedawno była po nich akcja bólowa). Będzie dobrze :-) zobaczysz!!!

Ja tez kupowałam to samo do kąpieli nie widze różnicy od oilatum za to cenową he he .
U nas sprawdza się emolium ale do smarowania . bo mi lekarka powiedziała że smarowanie ważniejsze niż sama kąpiel , więc odpuściłam do kapania a kupiłam balsam i Ola ma super skóre , a miała takie suche placemiejsxami . wczesniej miałam balneum ale u nas okazł się do kitu nic nie było lepiej

U nast to nie jest kwestia suchej skówy tylko ewidentenego wyprysku alergicznego :-( drapie się aż do krwi- nóżki, rączki, policzki, czółko- po malinach cały czerwony i podrapany :-( smarowanie najlepiej sprawdza się w połączeniu z kąpielą. Wg mojej pediatry najlepiej co jakiś czas zmienić 'specyfik'. U Kuby sprawdzał się tylko Oliatum :-( zaś jak był starszy, to niezła była Nivea z olejkiem i krem Nivea SOS. Bartkowi też ten krem podchodzi (na szczęście).

dzies w nocy znowu probowalam wcisnac Mlodemu nieco MM, ale taki dal koncert ze malo mi bebenki w uszach nie popekaly. Dzis sprobuje moze mu dac nieco soku malinowego, bo w dzien mu smakuje. Wiec ze to malo zdrowe szczegolnie dla jego zabkow, ale juz nie mam pomyslu. A za miesiac lece na kilka dni do Dublina bez niego wiec do tego czasu musimy czyms to moze mleko zastapic. Ostatecznie zostawie zapas swojego ale mam nadz ze nie bedzie takiej koniecznosci...

acha, dalam dzis Mlodemu deserek gerbara- mus gruszkowy. Skrzywil sie niemilosiernie, a to dziwne bo wczesniej jadl jablko z gruszka i bylo ok. Okazalo sie ze ten mus jest dosladzany i jest tak slodki ze po prostu nie da sie go jesc:wściekła/y: bez komentarza zostawie. ale w sumit ja go kupilam wiec nie moge innych winic:no:

aniez super,ze Bartusiowi wszystko smakuje.I fajnie ze juz wiesz po czym mu bylo gorzej.U nas napewno po mleku,wiec nadal nabialu nie jem.A malej konsekwentnie daje ten ochydny nutramigen i wczoraj z odrobina kaszki zjadla 100 ml.Super.
Ja tez mam juz do tego wiekszy dystans.Juz sie tak nie martwie.Tez sobie powtarzam ze czemu mialaby z tego nie wyrosnac.Musi byc dobrze.
Nie wiem ale ja widze roznice miedzy oilanem a oilatum.Moim zdaniem oilatum jest lepsze.Amelia ma bardzo sucha skore i oilatum byl fajniejszy.Teraz uzywam balneum ale chyba jest gorzej.Mam tez nivea ten co mi radzilas kiedys ale jeszcze czeka.Sprawdzam po kolei i ogladam efekty.
aniam a fajne to emolium??Tez mialam kupic.

reklama
Na pewno Wam dzieciaczki wyrosną.
Ja już tylko sos nivea używam, z oilatum i emolium bezproblemowo przeszłam na zwykłe, czytaj tańsze kosmetyki. I chyba wyrosła, odpukać.

Do góry