reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Tak czytam i stwierdzam, że ja mam złote dziecko.
Moja kocha cyce (szczególnie lewego, ale jak głodna to i prawym nie gardzi), bez problemu toleruje butlę (mamy AVENT), pije MM (daję jej NAN i NAN na dobranoc), pije kaszki Nestle i BoboVity, je wszystkie słoiczki, je co mama ugotuje (pod warunkiem, że to za gęste nie jest), uwielbia owoce (szczególnie banany i gruszki), pije soczki/herbatki/wodę, lubi chrupki, chleb, normalnie mały odkurzacz mi rośnie:-)

U mnie tak było z Szymkiem i do tej pory jest :)

reklama
To moje Borysiątko zmienne jak kobieta :-). Wczoraj tragedia...nic tylko cyc, a dzisiaj rano pol sloiczka kaszki, przed drzemką cycus, po drzemce poł dużego słoiczka risotto z warzywami i poł małego sloiczka śliweczki. Ech co za chłop :-)

Jak u Was dziewczyny jest z mlekiem modyfik.? Tzn same uznałyście jakiej firmy podawać czy na zlecenie pediatry? Adama póki co karmię Bebilonem 1, ale głównie cycuś. No, ale już muszę go konkretnie na mm przestawić. Teraz kiedy chciałam zaprzestać karmienia piersią i stopniowo odzwyczajać, to on dostał jakiejś "zajawki" i koniec... nie chce zasnąć dopóki go nie przystawię- i wieczorem, i podczas nocnych pobudek. Ale widzę, że chyba większość ma podobny problem, że ciągle cycuś

Jak u Was dziewczyny jest z mlekiem modyfik.? Tzn same uznałyście jakiej firmy podawać czy na zlecenie pediatry? Adama póki co karmię Bebilonem 1, ale głównie cycuś. No, ale już muszę go konkretnie na mm przestawić. Teraz kiedy chciałam zaprzestać karmienia piersią i stopniowo odzwyczajać, to on dostał jakiejś "zajawki" i koniec... nie chce zasnąć dopóki go nie przystawię- i wieczorem, i podczas nocnych pobudek. Ale widzę, że chyba większość ma podobny problem, że ciągle cycuś

salamandra, my wcześniej konsultowaliśmy z pediatrą na jakie mamy przejść i kiedy, ale pani pediatra powiedziała, że jeśli już mały będzie normalnie jadł 2 to do nas należy decyzja na którą 2 chcemy przejść. Powiem Ci tak... kupowaliśmy Bebilon 2 w tych dużych puchach... no ale jakoś tak mały mieliśmy wrażenie, że miał lekkie problemy z kupkami... i kupiliśmy Bebiko 2... nie dość, że mam wrażenie, że kupki łatwiej idą to mu bardziej smakuje!! tak więc mogę polecić Bebiko 2 no i jest sporo tańsze niż Bebilon

Mój mały pije natomiast Bebilon 2, dostawał jakiś czas BEBIKO ale to mleko jak dla mnie było za słodkie i zaobserwowałam że po nim strasznie chciało mu się pić. Mały jest cyckowo butelkowy , ale jemu nie robi różnicy czy ciamka cyca czy butle...

Salamandra sama "zaleciłam" metodą prób... miałam próbki MM2: bebiko, hipp, bebilon, nan... i jedyne które wypił to był bebilon...reszta po "powąchaniu" to nawet paszczy nie otwarł na butlę.
J. najpierw karmiłam bebikiem 1 jak zmieniłam na 2 to miał problem z qupami (znaczy nie mógł zrobic) po zmianie na bebilon problem znikl -> więc sytuacji dokładnie odwrotna niż u kici...
Więc ja polece ci Bebilon :-p niestety trzeba popróbowac bo lekarz powie, że "to" mleko a dziec go nei będzie chciał i w końcu i tak skończy się na próbach które załapie...

reklama
Salamandra sama "zaleciłam" metodą prób... miałam próbki MM2: bebiko, hipp, bebilon, nan... i jedyne które wypił to był bebilon...reszta po "powąchaniu" to nawet paszczy nie otwarł na butlę.
J. najpierw karmiłam bebikiem 1 jak zmieniłam na 2 to miał problem z qupami (znaczy nie mógł zrobic) po zmianie na bebilon problem znikl -> więc sytuacji dokładnie odwrotna niż u kici...
Więc ja polece ci Bebilon :-p niestety trzeba popróbowac bo lekarz powie, że "to" mleko a dziec go nei będzie chciał i w końcu i tak skończy się na próbach które załapie...

lekarze zwykle polecają mleka właśnie typu bebilon czy nan active , bo one mają probiotyki choć teraz i do nana chyba coś dodali , bebiko np nie ma , chyba że też coś dodali teraz

Do góry