reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

ja tam problemow nie mialam z przejsciem na butle, moja niunia miala 1,5 miesiaca hihi i pila wszystko co sie jej podalo...
katik - moze to w butelce lezy, ja uzywalam od poczatku dr.browns, polecila mi kuzynka, to sa super miekkie smoczki w porownaniu do aventu czy nuka, moze tak bedzie lepie poli po miekkim cycusiu hihi
moja mala tez pije mleko z prebiotykiem, jest drozsze od zwyklego i wszyscy lekarze tutaj to polecaja...

reklama
U nas MM i kaszki są beee. Czasami łaskawie zje parę łyżek kaszki. Więc już przestałam ją namawiać na to. Nic na siłę. Tylko cycuś jest najważniejszy.
Więc niestety budzi się parę razy w nocy na jedzonko.
Do tego w południe zupka i po południu deserek + chrupki kukurydziane. Cieszę się, że je też jogurty z owocami z gerbera. Zjada cały słoiczek.

Jutro dodam do zupki pierwszy raz brukselkę.

katik - moze to w butelce lezy, ja uzywalam od poczatku dr.browns, polecila mi kuzynka, to sa super miekkie smoczki w porownaniu do aventu czy nuka, moze tak bedzie lepie poli po miekkim cycusiu hihi
moja mala tez pije mleko z prebiotykiem, jest drozsze od zwyklego i wszyscy lekarze tutaj to polecaja...
shit, mam kupic kolejna?
Ł mnie chyba z domu wywali. Ostatnio za namowa dziewczyn kupilam avent+ smok trojprzeplywowy, i oczywiscie wypila z niej laskawie ze 2 razy herbatke i tyle.
Z nukiem tez mialo byc cacy.
Nie wiem, daje Poli 2 dni "ostrego treningu" z butla i mlekiem, jak nie pojdzie moze kupie jeszcze tego dr browna.

No i tez kupilam mliko z probiotykami.

shit, mam kupic kolejna?
Ł mnie chyba z domu wywali. Ostatnio za namowa dziewczyn kupilam avent+ smok trojprzeplywowy, i oczywiscie wypila z niej laskawie ze 2 razy herbatke i tyle.
Nie wiem, daje Poli 2 dni "ostrego treningu" z butla i mlekiem, jak nie pojdzie moze kupie jeszcze tego dr browna.

katik to my mozemy sklep z butelkami otworzyc...hehe, ja tez mam pełno, a Borysiątko ma to w nosie...

Dziewczyny, ja jeszcze nie zaczelam odstawiania, ale juz sie boje po Waszych opisach... a szczerze to juz powinnam sie za to zabrac, bo zaczynam pracy szukac (3majcie kciuki zeby szybko poszlo, bo kasy brak:-(). Seb nie pil jeszcze nigdy MM, no z wyjatkiem tego, ktore jest w kaszkach. Chyba powinnam sie juz za jakims rozgladac...
Moj Lobuz tez nie za wiele je poza moim mlekiem. Rano dostaje kasze, to jak ma humor wciagnie 100ml, a jak nie, to nawet do ust nie wezmie... Obiadek jest bleeee, owoce lubi, ale wiecej niz pol sloiczka nie zje. Krolik byl ok, ale to bylo dawno temu, teraz juz go nie zje:no: ja nie wiem co on bedzie jadl jak ja do pracy pojde?:szok:

A powiedzcie mi prosze, do kiedy dziecko powinno MM pic? znaczy jak odstawie od piersi. Chodzi mi o to, kiedy dzieci zaczynaja juz "normalnie" jesc...

z tym mlekiem to jak kto woli niektóre dzieci piją do trzeciego roku zycia tak jak Wronka np pisała że jej Hania piła , mój Szymek pije krowie od 1.5 roczku . Ogólnie i tak potem to mleko sie po malutku eliminuje i zastępują je inne posiłki .
U mnie np Szymek wogóle praktycznie mleka nie pije , je inny nabiał , ale są dzieciaki co lubią i chętnie długo piją to już zalezy od dziecka . Mojej kolezanki np córcia w wieku SZymka pije butle na noc MM.

shit, mam kupic kolejna?

he he nie masz kogoś z małym dzieckiem ?
Ja ostatnio dałam sąsiadce na testy . swoje dwie butelki aventu i TT . i testowała do obu miałam i tak dodatkowe smoczki i jedna jej synek zatrybił to kupiła . taniej ją ten test wyszedł :)

Dzięki mamunie za odpowiedź. Zostanę przy bebilonie, bo smak Adaś zna od sierpnia, a widzę, że mu i smakuje i służy. Wczoraj zakupiłam 2 i mam nadzieję, że tak samo jak 1 będzie "gładko wchodzić" :-)
I też mam problem cyckowy
Ogólnie Adaś jest wszystkożerny i teoretycznie nie powinnam mieć problemu z odstawiem cycka. Ale problem jest.. Po pierwsze wystarczy, że nie dam dwóch porcji mleka z piersi i je rozsadza. Mam taki nawał pokarmu, że zgroza. Po drugie- bobik w nocy nic innego nie chce, tylko cyc. Po trzecie nie wiem jak emocjonalnie to zniosę :-(

z tym mlekiem to jak kto woli niektóre dzieci piją do trzeciego roku zycia tak jak Wronka np pisała że jej Hania piła , mój Szymek pije krowie od 1.5 roczku . Ogólnie i tak potem to mleko sie po malutku eliminuje i zastępują je inne posiłki .
U mnie np Szymek wogóle praktycznie mleka nie pije , je inny nabiał , ale są dzieciaki co lubią i chętnie długo piją to już zalezy od dziecka . Mojej kolezanki np córcia w wieku SZymka pije butle na noc MM.

hehehe ja mam Weronike, Hania jest kwiatkowa;-)

Laski wrzucajcie przepisy na dania dla maluszków. Ja mam dwie lewe do gotowania, ale po woli chce choc raz kiedys synkowi ugotowac, ale nie mam pojęcia co i jak...:-(
ta i pisze to Laska, która jak pierniki na święta ostatnie zrobiła to mi gały wyszły jakie piękne i oczami bym zjadła, nie robiłam nigdy pierniczków, a propos moze podasz przepis na wątku kulinarnym? :)

Jak u Was dziewczyny jest z mlekiem modyfik.? Tzn same uznałyście jakiej firmy podawać czy na zlecenie pediatry? Adama póki co karmię Bebilonem 1, ale głównie cycuś. No, ale już muszę go konkretnie na mm przestawić. Teraz kiedy chciałam zaprzestać karmienia piersią i stopniowo odzwyczajać, to on dostał jakiejś "zajawki" i koniec... nie chce zasnąć dopóki go nie przystawię- i wieczorem, i podczas nocnych pobudek. Ale widzę, że chyba większość ma podobny problem, że ciągle cycuś
ja sama podawalam Bebiko bo uzywam kaszek Bobovita i chcialam by bylo to samo mleko no a teraz kupilam Bebilon 2, nie widze różnicy w kupkach synka, jemu oba mleka smakuja tak samo, ale bede leciec na Bevilonie bo powoli chce odstawic malego od piersi i nie bedzie mial juz naturalnych prebiotykow :)

Dzięki mamunie za odpowiedź. Zostanę przy bebilonie, bo smak Adaś zna od sierpnia, a widzę, że mu i smakuje i służy. Wczoraj zakupiłam 2 i mam nadzieję, że tak samo jak 1 będzie "gładko wchodzić" :-)
I też mam problem cyckowy
Ogólnie Adaś jest wszystkożerny i teoretycznie nie powinnam mieć problemu z odstawiem cycka. Ale problem jest.. Po pierwsze wystarczy, że nie dam dwóch porcji mleka z piersi i je rozsadza. Mam taki nawał pokarmu, że zgroza. Po drugie- bobik w nocy nic innego nie chce, tylko cyc. Po trzecie nie wiem jak emocjonalnie to zniosę :-(
witaj w klubie
ja z rozsadzaniem piersi nie mam problemu ale z tym co wytłuszczyłam często
hehehe ja mam Weronike, Hania jest kwiatkowa;-)
no własnie
któż mi tu chial dziecko odebrac? :)

reklama
KAtik
ja ekspertka w tej dziedzinie nie jestem bo w moim przypadku jest wiesz jak...
jedno dziecko kolekcjonowalo butelki tak jak Pola i Borys a zadnej nie uzywalo
mleko kaszki jogurty były blee, dlugo ciągnęłam cyckowanie w końcu odważyłam się odstawić jak miała 14 miesięcy a i tak nie ruszyła nabiału jedynie danonki i ser żółty
jak skończyła 1,5 roku to weszło kakao i płatki na mleku krowim
byłam zniewolona do dlugiego karmienia piersia
wiem ze Ty masz inna sytuacje i MUSISZ odstawic
z reszta Pola kilka razy chyba z niekapka piła z tego co pisałas
moze ona nie ma problemu z mlekiem tylko z butelkami
bo u mnie i to i to bylo bleee
może spróbuj tego kubeczka-kieliszka medeli?

drugie moje dziecko z MM i butelkami nie ma wiec wyglada na to ze wszystko zalezy od dziecka tak wiec KAtik pociesze Cie ze jak zdecydujesz sie na drugie to moze bedziesz miala w nagrode łatwiej ;-);-);-);-)
wiem wiem ze nei planujesz :-)

Do góry