reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Ok, Pola zalapala niekapek. Tzn taki dziurawy niekapek, bo czemu to sie niekapek nazywa to ja nie rozumiem, skoro w dziubku sa 3 dziurki ktorymi sie wylewa. Samo sie wylewa.
No wiec dzis od rana meczymy ten kubeczek, juz 4 zmiany ciuchow byly, ale wreszcie kuma ze jak przechyli to leci, i ze trzeba do buzi.
Cale szczescie, bo znow z butlami na krzywe pyski poszla, i do ust nie da sobie wsadzic....

reklama
Ok, Pola zalapala niekapek. Tzn taki dziurawy niekapek, bo czemu to sie niekapek nazywa to ja nie rozumiem, skoro w dziubku sa 3 dziurki ktorymi sie wylewa. Samo sie wylewa.
No wiec dzis od rana meczymy ten kubeczek, juz 4 zmiany ciuchow byly, ale wreszcie kuma ze jak przechyli to leci, i ze trzeba do buzi.
Cale szczescie, bo znow z butlami na krzywe pyski poszla, i do ust nie da sobie wsadzic....

Gratulacje. U nas cwiczenia z kubeczkiem medeli. Co prawda dalej koszulka cala mokra, ale juz powoli powoli zaczyna chyba rozumiec ze z tego sie pije :-)

Czy są jakieś objawy na nietolerancję glutenu? Gdyby uzbierać wszystkie dni, w jakie dodawałam kaszki mannej do zup to może 2 tyg by się uzbierały, a podobno 2 msc trzeba przyzwyczajać. Ja chcę mu kaszkę mannę na kolacyjkę z mleczkiem podawać i stąd zapytanie

Edit:
Jeszcze jedno - wołowinkę podajecie??

Ostatnia edycja:
Ja dziś ugotowałam młodej warzywka w niewielkiej ilości wody - marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka, dodałam łyżeczkę masła. Następnie to potraktowałam blenderem, ale wody praktycznie nie było i może tu tkwi błąd, bo młoda niechętnie maminy obiadek jadła:-( Zostały nam jeszcze 2 porcje i się zastanawiam, czy można do tego przegotowanej wody dolać? Może to za gęste wyszło? Już sama nie wiem.. Głodna była, bo jak otworzyłam słoiczek z deserkiem to aż się trzęsła i buzię otwierała, a moje to jej prawie wpychałam, ona wypluwała i ja znów i znów.. No, ale szybko się poddałam, bo nie będę dziecku dawać czegoś, czego jeść nie chce. A spróbowałam i smaczne to jest:-)

moim zdaniem możesz śmiało dodać wody - bynajmniej ja tak nie raz zrobiłam
a ja dziśzaserwowałam młodemu budyń z przepisu Agnieszki bo ten czort od rana nic nie chce jeść. No i budyniu teżnie zjadł. Pomemlał rano kaszkę, kilka łyżek obiadku i około 300 ml mleka- i to całę menu dzisiejszego dnia. Nawet teraz przed spaniem wyduldał tylko 80 ml . Jużnie wiem co robić z tym jego jedzeniem..

reklama
Kupilam dzis Poli MM, jej pierwsze. Tzn w sumie drugie, ale z pierwszego nic nie wypila, a leze teraz chce wprowadzac MM. Kupilam z Hippa, no i wyszlo mi, ze musialam kupic juz 3, bo 1 i 2 byly dla maluchow, a 3 byla od 6 miesiaca zycia. W Pl tez tak jest?
Moge od razu startowac z 3?

No i ja z torbami pojde z tym moim lobuzem. Ona nic obiadow nie chce jesc. Czasem jej sie odwidzi to cos zje, ale najczesciej nie je nic, a otwarte sloiki wpieprza pies.
Desery wcina, a obiady nie.
Juz nie wiem jak ja podejsc.

Do góry