reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Kupilam dzis Poli MM, jej pierwsze. Tzn w sumie drugie, ale z pierwszego nic nie wypila, a leze teraz chce wprowadzac MM. Kupilam z Hippa, no i wyszlo mi, ze musialam kupic juz 3, bo 1 i 2 byly dla maluchow, a 3 byla od 6 miesiaca zycia. W Pl tez tak jest?
Moge od razu startowac z 3?

No i ja z torbami pojde z tym moim lobuzem. Ona nic obiadow nie chce jesc. Czasem jej sie odwidzi to cos zje, ale najczesciej nie je nic, a otwarte sloiki wpieprza pies.
Desery wcina, a obiady nie.
Juz nie wiem jak ja podejsc.

U Ciebie chociaż pies wpieprza, u mnie lądują w koszu. Już też mi ręce z tym moim bąblem opadją. Dzsiaj to w ogóle nic nie zjadł, tzn, rano pol słoiczka kaszki ryżowej, a poźniej nic tylko cyc. Ja nie wiem jak ja go odstawie w takiej sytuacji no.

reklama
katik, wronka widzę że mamy podobnie....u mnie też lipa z szamaniem
Nie wiem jak mu przypasować kombinuje jak koń pod górę i nicv- zje kilka łyżek a potem plapcia zamknięta na amen. Zaczęłam mu już sama gotować - może jest odrobina lepiej z 5 łyżek przeszliśmy na 7 ....ale i tak większość ląuje w koszu.Na dziś przygotowałąm mu buraczkową to jakoś poszło...ale co z tego jak jutro ta sama zupa będzie bee :/Kaszek,owsianek raczej nie jada, mleka dziś wypił przez cały dzień 360 ml plus troche cyca jak wróciłąm z pracy. Udało mi się wcisnąc mu pół słoiczka kaszki manny waniliowej hippa ze słoiczka. Cud jakiś.
Ja nie wiem czym te dziecko żyje - ale grunt że przybiera, no i dobrze że modyfikowane przyswoił jak mama w pracy

Dziewczyny u mnie to samo.Nic oprocz cyca nie chce jesc.Malo tego zaczela mi wymiotowac.Nie wiem co jest grane.Dzis zjadla troszke zupki i za chwile ja zwymiotowala.
Deserkow dalej nie je i ciagle nic nie pije.
katik a Pola pije z butli?
wronia ja tez nie wiem jak ja odstawie od cyca,ale mam nadzieje ze jak juz go nie bedzie to po prostu zglodnieje i zacznie jesc normalne posilki.

Moja też nie chce MM ale na szczescie wszystko ładnie je więc ten cycek nie jest już jakoś mega czesto .
I soczki też bardzo ładnie pije .

Kupilam dzis Poli MM, jej pierwsze. Tzn w sumie drugie, ale z pierwszego nic nie wypila, a leze teraz chce wprowadzac MM. Kupilam z Hippa, no i wyszlo mi, ze musialam kupic juz 3, bo 1 i 2 byly dla maluchow, a 3 byla od 6 miesiaca zycia. W Pl tez tak jest?
Moge od razu startowac z 3?

No i ja z torbami pojde z tym moim lobuzem. Ona nic obiadow nie chce jesc. Czasem jej sie odwidzi to cos zje, ale najczesciej nie je nic, a otwarte sloiki wpieprza pies.
Desery wcina, a obiady nie.
Juz nie wiem jak ja podejsc.

U nas 3 jest od roczku, ale jak u Was od 6 miesiecy to widac tak ma byc... chociaz na Wyspach to rozne pomysly maja... Pies zapewne mega szczesliwy... U nas sloiczki czekaja na inne pociechy w rodzinie, bo moje sloiczkom mowia zdecydowane NIE :sorry2:

Pija. Popija. Czasem. Czesciej jednak wybrzydza niz pije.
Sama nie wiem czym ja sie ludze, ze przejscie na MM bedzie bezproblemowe....

Tym, ze wiekszosc z nas juz nie na cycu... Mam nadzieje, ze Polinka Cie pozytywnie zaskoczy :tak: Jak w kaszkach je modyfikowane i z butli cos tam popija, to jest nadzieja...

Moja też nie chce MM ale na szczescie wszystko ładnie je więc ten cycek nie jest już jakoś mega czesto .
I soczki też bardzo ładnie pije .

U nas woda w koncu zaczela wchodzic... a soczki sa bleee... zupelnie jak sloiczki... ale on z owockami to w ogole nie bardzo. A! Wode pije po kaszce, jak mu sie chce pic i wtedy potrafi sobie konkretnie duldnac :-p

aniez - dla Oli picie musi mieć kolor czerwony bo inaczej coś jej nie pasi , więc robie 1/3 soczku i reszte wody . Woda jakos narazie nie pasi , może się potem przekona . Dostaje nasz robiony sok z winogron , ma troszke cukru ale trudno nie dużo .
Te kupne jej mniej smakują

reklama
Tak czytam i stwierdzam, że ja mam złote dziecko.
Moja kocha cyce (szczególnie lewego, ale jak głodna to i prawym nie gardzi), bez problemu toleruje butlę (mamy AVENT), pije MM (daję jej NAN i NAN na dobranoc), pije kaszki Nestle i BoboVity, je wszystkie słoiczki, je co mama ugotuje (pod warunkiem, że to za gęste nie jest), uwielbia owoce (szczególnie banany i gruszki), pije soczki/herbatki/wodę, lubi chrupki, chleb, normalnie mały odkurzacz mi rośnie:-)

Do góry