reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

justa24 ile wazy malutka? no coz trafily nam sie dzieci malo jedzace,trudno sie mowi,pociesza mnie fakt,ze dziecko jest kochane,ruchliwe i smieje sie non stop zwlaszcza do obcych...maly wazyl pol miesiaca temu 7200 na 73cm wzrosu,,,

reklama
Moje dziecię stało się przewidywalne! W końcu!
8.00 - kaszka na śniadanie
ok 9.30-10.30 drzemka
11.00 - deserek generalnie coś z owocami wszystko zależy od mojej inwencji
14.00 - obiad zrobiony przeze mnie :-D
ok 14.30-15 przez ok godzinkę drzemka
17.00 - podwieczorek tak jak deserek
19:30 - 220 ml MM z kleikiem
ok 1.00 - 220 ml MM

Ostatnia edycja:
ale super- zazdrasazczam takiego harmonogramu.
u nas to jedna wielka loteria ze spaniem jak i z jedzeniem
Aga- mam do ciebie pytanie- jakiej firmy jogurt podajesz małęmu?

eeeeeeee ostatnio miałam chyba danone albo bakoma ważne że bez cukru :-) a serek naturalny jakby kto pytał był President :-D
Acha co do harmonogramu to zrobiłam się wredna matka i po prostu dałam śniadanie o 8 potem dałam o 11 deser itd. pierwszy dzień był ryk bo mógł być głodny ale stwierdziłam że co jak co ale ale jest już duży chłopak i mógłby w końcu być przewidywalny bo nic w domu zrobić się nie da. A potem już z górki... teraz wiem co mnie czeka :-)

Ostatnia edycja:
Wstawie wam i tu przepis na pyszny kisielek jabłkoqy dla naszych maluchów:
1 jabłko
100 ml wody mineralnej
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta cynamonu
łyżeczka cukru (ja pominęłam ;-))

W garnuszku zagotować wodę. Odlać 50 ml do szklanki. Jabłko umyć i obrać, pokroic na kawałki i wrzucić do wrzątku. Dodać cynamon i cukier. Całość zmiksować lub przetrzeć przez sito. W szklance rozmieszać wode z mąką ziemniaczana i wlać do garnuszka z jabłkiem. Całość zagotować ciągle mieszając.

Na mojego ta porcja była za duża więc resztę zjadłam ja...pyyyyycha

justa24 ile wazy malutka? no coz trafily nam sie dzieci malo jedzace,trudno sie mowi,pociesza mnie fakt,ze dziecko jest kochane,ruchliwe i smieje sie non stop zwlaszcza do obcych...maly wazyl pol miesiaca temu 7200 na 73cm wzrosu,,,
Alija wazy 7400 i ma 70 cm wzrostu i chyba jest miesiac starsza od twojego synka, ale chlopaki to zawsze inaczej, twoj maly dobrze wazy i mierzy, nie masz sie co martwic, a Alijka to sama nie wie czego chce, bo raz je np caly tydzien duzo, a potem ma jakies dni ze je malo i tak w kolko...

Moje dziecię stało się przewidywalne! W końcu!
8.00 - kaszka na śniadanie
ok 9.30-10.30 drzemka
11.00 - deserek generalnie coś z owocami wszystko zależy od mojej inwencji
14.00 - obiad zrobiony przeze mnie :-D
ok 14.30-15 przez ok godzinkę drzemka
17.00 - podwieczorek tak jak deserek
19:30 - 220 ml MM z kleikiem
ok 1.00 - 220 ml MM

U mnie też harmonogram nawet spi o tej samej porze bo spi tylko raz
9 - deserek
11- cyc i kima
13-14 zalezy jak wstanie cyc i spacer
16 obiadek .
19 cyc i kima
W nocy je raz lub dwa razy .
Przekąska w dzień chrupek , biszkopt itp.
śpi razem z Szymkiem o te samej porze , co uwazam za mój wielki sukces :)

To wszystko u nas działa już ze dwa miechy prawie

Ale macie super z tym planem dnia.U nas w planie sa tylko drzemki i obiadek.Jedna ma o 11.30 ktora trwa do godziny a druga o 15 tez czasami dospi do godziny.Obiad o 13.Reszta dnia to cyc o roznych godzinach i wciskanie przez matke codziennie owockow soczkow wody,ale nadal wszystko jest nie do zjedzenia przez moje dziecko.

Mamuski... Pomoztaaaa!!! :) Wczoraj moja Pierdulka (specjalnie U zwykle :p ) dostal pierwszy nowy produkt- ziemniak. Zjadl w sumie lyzeczke... i troche podziumdzial prostokacik, ktorym sie bawil.. Moje pytanie... Czy dzis tez mam mu zafudowac pyrke? Czy zrobic 2-3 dni przerwy na reakcje??? Jak robilyscie? Przewertowalam kilknascie stron i ... no nie moge znalezc :/ A nie wiem czy mam sie wstrzymac z wyjsciem i mu gotowac warzywko...

Pozdrawiam
Milla

reklama
Mamuski... Pomoztaaaa!!! :) Wczoraj moja Pierdulka (specjalnie U zwykle :p ) dostal pierwszy nowy produkt- ziemniak. Zjadl w sumie lyzeczke... i troche podziumdzial prostokacik, ktorym sie bawil.. Moje pytanie... Czy dzis tez mam mu zafudowac pyrke? Czy zrobic 2-3 dni przerwy na reakcje??? Jak robilyscie? Przewertowalam kilknascie stron i ... no nie moge znalezc :/ A nie wiem czy mam sie wstrzymac z wyjsciem i mu gotowac warzywko...

Pozdrawiam
Milla

dziś też ziemniak i tak przez kilka dni , potem nastęona rzecz

Do góry