reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

Borysku, naprawiasz sie mamuni :-)

Polus tez dzis wszamala ladnie obiadek. Zauwazylam, ze przepada za krolikiem z Gerbera, dzis w Pl sklepie kupilam i byla radocha na maxa. Kupilam kilka sloiczkow, niech strace cenowo, ale przynajmniej dziecie slodko wcina.

reklama
U Nas tez dzisiaj maly sukces, Borys wypil 40ml soczku z butli....oby to byl początek do picia z butelki...;-)

Wronka- strasznie się cieszę! Kciukasy zaciśnięte!!!!!

W tym tygodniu odstawiłam Bartka od cyca, bo się nie najadał, a ja w pracy nie miałam nerwów odciągać... Młody na widok butelki cieszy się, jak do niedawna na widok cyca... qurcze w ogóle się chłopak nie zmartwił... natomiast mięsko było cacy a jest feeee... no wykończy mnie!!! Pluje i się cieszy :-) zbój mój kochany!!!

a ja musze się pochwalić, że w końcu sama ugotowałam obiadek dla Kubusia... króliczek wiejski z warzywami... wyszedł mi meeeeega gar i pomroziłam :-D bo wyszło mi 14-15 porcji po 200g :-D dałam czadu :-D a na śniadanko dałam startą gruszkę z jabłkiem i biszkoptami... w każdym razie muszę powiedzieć że mojemu dziecku obiadek wykonany przez mamę smakował :-D

Dziewczyny a czy 6-miesieczne dziecko to kisiel z tartym jabłkiem może jeść? Moja mam dziś zrobiła i dała Zosi troszkę, strasznie jej smakował. Wy dajecie?

Chyba może. U nas tylko dwa razy był budyń. Raz na mleku modyfikowanym, ale jej nie smakował u wypluwała, raz na moim mleku i oczywiście zjadła ze smakiem.

Hmmm moja też dziś zjadła kaszke , szkoda tylko że ta Hippa ze słoiczka ta jej chyba tylko smakuje .
A to dość drogi kaszkowy biznes
To tak jak moja, ze słoiczka kaszka może być, ale inna nie. Tak jak napisałaś, to drogi biznes, więc lepiej by było gdyby się nauczyły do zwykłej kaszki.

a ja musze się pochwalić, że w końcu sama ugotowałam obiadek dla Kubusia... króliczek wiejski z warzywami... wyszedł mi meeeeega gar i pomroziłam :-D bo wyszło mi 14-15 porcji po 200g :-D dałam czadu :-D a na śniadanko dałam startą gruszkę z jabłkiem i biszkoptami... w każdym razie muszę powiedzieć że mojemu dziecku obiadek wykonany przez mamę smakował :-D
Gratulacje, nic trudnego, ale z ilością faktycznie przegiełaś :-)

Brawo, sukces! Moja tak średnio lubi kuchnie mamy ale muszę próbować bo to gotowe jedzenie to finansowo może wykończyć, szczególnie gdy już zacznie jeść dużo. Ja też wiejskiego królika u wujka zamówiłam i kuraka tylko nie wiem kiedy tam po to pojadę, pewnie dopiero jak film z wesela bedzie bo wszyscy będą mnie męczyli że chcą obejrzeć.

maonka, a na wiem, że przesadziłam :-p ale moja mama rozmroziła całą porcję królika... no więc nie mogłam tego zamrozić powtórnie... dlatego zrobiłam cały gar :-D

judysia, a co dajesz do takiego żarełka ? ja dałam dużo marchewki, mało pietruszki, ziemniaczki i królika oraz osobno ugotowałam cukinię (bo ona szybko się robi) i później wszystko zmixowałam i muszę Ci powiedzieć, że smakowało tak samo jak te ze słoika :-)

No to zaszalałaś:D Najważniejsze, że smakowało:-)

reklama
z mięskiem jeszcze nie robiłam bo cielęcina to był dopiero jej debiut. Robiłam buraka z marchewką i ziemniakiem-bleee, marchewka, ziemniak, cukinia-bleee, marchewka, natka i kaszka manna-blee, bo blendowaniu jeszcze przez sitko przecierałam żeby bylo takie aksamitne jak ze słoika i nic. Muszę próbować dalej

Do góry