reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

U Nas też szlu nima:-(. Deserki jeszcze zje, czasami nawet cały słoik, ale obiadki...maskara, góra pól sloiczka i to tez tylko wybrane. Wczoraj podalam mu jarzynki z kurczaczkiem, skrzywil się niemilosiernie, a przy trzeciej lyzeczce zaczął plakac. Nie poddałam się jednak i poszłam za przykładem Katik...heheeh troszkę go oszukalam, otworzylam słoik śliwek i tak dawalam na czbeczku łyżeczki śliwki , a dalej kurczaczek i zjadł pol sloiczka :-). Dzisiaj podejście namber 2 do kurczczka, już miałam przygotowane dwie miseczki, w jednej sliwki w drugiej reszta kuraka, ale zaczęlam podawac kurczczka bez śliwki...i szok, zjadł. Specjalnie szczesliwy nie byl , ale jadł ładnie, poniewaz nawet pol sloiczka tam nie bylo, to zaraz po, dostal reszte śliwek:-). No i tym sposobem można by rzec ,ze dzisiaj zjadł prawie 1,5 słoiczka...łał...to Nasz rekord:-)

reklama
Mam pytanie do mam cycusiowych dzieci: ile dajecie posilkow niecyckowych waszym dzieciom? Ja do tej pory dawalam dwa: zupke i deserek, jednak moje dziecie znow malo przybiera na wadze i zastanawiam sie nad trzecim posilkiem - kaszka.

No i jeszcze jedno: czy wasze dzieci tez tak brudza siebie i wszystko dookola przy jedzeniu zupki? Zaczynam sie zastanawiac nad sliniakiem z rekawkami, bo juz prac nie nadarzam.

u nas jest 2 x słoik 130g (obiadek i deserek) do tego kaszka na noc 120 ml z butli.

Dziś zaś dałam mleko na dobry sen, wypiła 150 ml choć początek był trudny, myślałam że nie będzie chciała; 5 razy smoczki zmieniałam, zwykły, kaszka i tak na zmiane w końcu załapała i poszło...............

jutro stratujemy z mięskiem

co w tym dziwnego. Dziecko nie chciało nic jeść. Nie domagał się niczego. Przecież się nie wciśnie.

a moj dzis zastrajkował z obiadkiem. Za to zjadł 2 opakowania musu az sie uszy trzęsły. Wez tu zrozum dziecko :)

onka u nas tylko jeden dodatkowy posilek.Zupka i tyle,bo nic wiecej nie tknie.
Dzis skonczylam jesc kolejna kaszke.Codziennie probuje jej dawac bo mysle sobie a moze dzisiaj jej posmakuje,ale nic a nic nie chce,a ze mi smakuja i nie mam takiego wyjadacza jak Aniam to sama je wcinam.
A co do brudzenia to tylko sliniak brudzi.Reszta czysciutka.

Widze,ze niektore dzieciaczki strajkuja z jedzonkiem.
U nas jest troszke na odwrot bo obiadki wcina a deserku sie nie chwyci w kazdej postaci.Soki i woda nadal fuj.Az ja trzesie.

Mój na szczęście jak jest głodny zje wszystko... dzisiaj zapodałam mu ziemniaczka ze szpinakiem (gerbera)- mina p.t. matka... oszalałaś, ale że był głodny, to zjadł cały duży słoik :-)

U Nas też szlu nima:-(. Deserki jeszcze zje, czasami nawet cały słoik, ale obiadki...maskara, góra pól sloiczka i to tez tylko wybrane. Wczoraj podalam mu jarzynki z kurczaczkiem, skrzywil się niemilosiernie, a przy trzeciej lyzeczce zaczął plakac. Nie poddałam się jednak i poszłam za przykładem Katik...heheeh troszkę go oszukalam, otworzylam słoik śliwek i tak dawalam na czbeczku łyżeczki śliwki , a dalej kurczaczek i zjadł pol sloiczka :-). Dzisiaj podejście namber 2 do kurczczka, już miałam przygotowane dwie miseczki, w jednej sliwki w drugiej reszta kuraka, ale zaczęlam podawac kurczczka bez śliwki...i szok, zjadł. Specjalnie szczesliwy nie byl , ale jadł ładnie, poniewaz nawet pol sloiczka tam nie bylo, to zaraz po, dostal reszte śliwek:-). No i tym sposobem można by rzec ,ze dzisiaj zjadł prawie 1,5 słoiczka...łał...to Nasz rekord:-)

wronka nie wiem czy u ciebie to ptzejdzie ale Ola na poczatku też nie za bardzo chciała obiadki także się wkurzyłam i kilka dni nie dostała żadnego deserku tylko same obiadki , wkońcu zatrybiła i je ładnie i jedno i drugie .
Moze spróbuj tak z cwaniaczkiem :).

wronka nie wiem czy u ciebie to ptzejdzie ale Ola na poczatku też nie za bardzo chciała obiadki także się wkurzyłam i kilka dni nie dostała żadnego deserku tylko same obiadki , wkońcu zatrybiła i je ładnie i jedno i drugie .
Moze spróbuj tak z cwaniaczkiem :).

próbowałam ...hehe ...i jak widac synus sprytny jest;-)

reklama
U nas jadlospis wyglada tak:

ok 5.30 cyc

ok 8ej cyc ale tylko kilka lyczkow

ok 10ej kaszka (daje tylko 2 lyzki kaszki) i sloiczek (113gr) owockow. owoce zwykle sa zjedzone, z kaszka roznie to bywa.

czesem mala domaga sie cyca po kaszce, a czasem dopiero kolo 12ej

ok 13 obiadek okolo 115 gram warzyw albo mieska z warzywkami i 100 ml soczku

15 troche czegos do picia

ok 16 owocki i cycus

ok 19ej cycus i spanie. pozniej jeszcze raz cycus, no chyba ze cos mala napadnie wowczas cyc bez przerwy. Kostka duze porcje mleka cycusiowego pije tylko w okolicach 19ej i 5.30

nie chce mm, a kiedys lubila... ja juz chce jas odstawic, ale ona nie zgadza sie

Ostatnia edycja:
Do góry