reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

onka - ja mam ten kubeczek medela, jest naprawde dobry jak dziecko nie chce pic z butelki, kiedys alijka nie chciala mleka mi pic z butelki to przelewalam do tego kubeczka i tak pila, duzo mi to pomoglo ze go mam, teraz juz go nie potrzebuje bo znowu zaczela dobrze pic ale kto wie jak dlugo...w kazdym badz razie ten kubeczek jest super

wronka, gosiek - moze tez sprobujcie z tym kubeczkiem medela
a z drugiej strony to cieszcie sie ze jeszcze macie wyjscie, co jak co ale cycka dzieci biora, a co by bylo gdybyscie mleka nie mialy? to dopiero bylby problem, jak u nas byl... albo jak u eli i wronia cierpliwosci, probuj codziennie z tym mlekiem w koncu sie uda! ten maly facecik po prostu juz od malego uwielbia cycusie hihi ale powoli go odzywczaisz zobaczysz, gosiek a moze zabki ida i dlatego ma brak apetytu?

Ostatnia edycja:
reklama
no i właśnie się poryczałam.....qrna już chyba nie mam sily:-(. Kolejna próba podania mm z butelki zakończyła się fiaskiem, ba, on nawet z łyżeczki nie chce pic. I nie dlatego,że mu mleko nie smakuje, tylko wszystko co ma płynna konstystencje jest fajne do plucia. Jemu się chyba płyn tylko z cyckiem kojarzy. Qrcze ja nie wiem, ale to moje Borysiatko nie pije nic, wody, nie, soczkow, nie, herbatki nie...a butelka beee. Chyba zaczynam się poddawac. Malo tego, obiadku/deserku tez nie zjadł. Pewnie jakbym podała cyca to od razu by wszamał, ale dooopa, nie poddam się , nie chce to nie, cyc może byc, ale dopiero za 3h. O!.

trzymak kciuki za wszystkie nasze niejadki i za cycusiowych wielbicieli, co by wszystke maluchy ladnie jadly

buziamy

onka - ja mam ten kubeczek medela, jest naprawde dobry jak dziecko nie chce pic z butelki, kiedys alijka nie chciala mleka mi pic z butelki to przelewalam do tego kubeczka i tak pila, duzo mi to pomoglo ze go mam, teraz juz go nie potrzebuje bo znowu zaczela dobrze pic ale kto wie jak dlugo...w kazdym badz razie ten kubeczek jest super

a z drugiej strony to cieszcie sie ze jeszcze macie wyjscie, co jak co ale cycka dzieci biora, a co by bylo gdybyscie mleka nie mialy? to dopiero bylby problem, jak u nas byl... albo jak u eli i wronia cierpliwosci, probuj codziennie z tym mlekiem w koncu sie uda! ten maly facecik po prostu juz od malego uwielbia cycusie hihi ale powoli go odzywczaisz zobaczysz, gosiek a moze zabki ida i dlatego ma brak apetytu?

Ja w tym kubeczku dawałam Oli w szpitalu mleko gdzies go chyba nawet jeszcze mam

no wiadomo, dobra zupka nie jest zła, o ile jest ugotowana z myślą o dziecku, a nie normalnie na obiad, czyli na litr wody kilo soli, łopata ziarenek smaku, szklanka pieprzu i słoik ogórków :|
oh fuck
Tak sobie czytam i czytam i widzę że wasze dzieci zjadają prawie słoik zupki czy dania na raz. Qrcze a Zosia to tak 1/3 na raz potrafi zjeść, nie więcej i to tego małego słoika. Raz jej się zdarzyło że ponad pół zjadła ale takie rzeczy to tylko z marchewkową z ryżem.
moj je narazie po pół słoika
moich zupek jeszcze mniej
no i właśnie się poryczałam.....qrna już chyba nie mam sily:-(. Kolejna próba podania mm z butelki zakończyła się fiaskiem, ba, on nawet z łyżeczki nie chce pic. I nie dlatego,że mu mleko nie smakuje, tylko wszystko co ma płynna konstystencje jest fajne do plucia. Jemu się chyba płyn tylko z cyckiem kojarzy. Qrcze ja nie wiem, ale to moje Borysiatko nie pije nic, wody, nie, soczkow, nie, herbatki nie...a butelka beee. Chyba zaczynam się poddawac. Malo tego, obiadku/deserku tez nie zjadł. Pewnie jakbym podała cyca to od razu by wszamał, ale dooopa, nie poddam się , nie chce to nie, cyc może byc, ale dopiero za 3h. O!.
wyobraz sobie ze moja Hania taka byla i od tego zero kaszek...
oby Wam sie udalo to zmienic

kurcze no musi byc jakis sposob
moj jak nie chcial mleka mm to nie dawalam nic 12h i wytrabił
ja bym nie umiala 12h nic nie dac

A co to za kubeczek???

Nie wiem czy to zabki.Raczej nie sadze.Nie widze zadnych oznak.
U nas dzis byla zupka ze sklepu pierwszy raz.Sprobowalam i sobie mysle..Ami napewno nie ruszy ani lyzki tak mi nie smakowala.
A ona wtrabila ponad pol sloika 250 gramowego.Szok.
Chyba od czasu do czasu bede kupowac te sloiczki.
Owoce i wszystkie plyny dalej sa beeeeee

Agnieszka ja testowalam kaszki i zwykle i smakowe mleka tez chyba juz z 5 poszlo i nic a nic.
No trudno moze kiedys sie przekona.

Ostatnia edycja:
reklama
Moje biedne dziecko ma matkę co gotować nie potrafi, co z tego że jest technikiem żywieniowym i kucharzem, dziecku ugotować nie potrafi!!!!
Załamać się można, co bym jej nie ugotowała to nie zje i koniec! Słoiki, owszem, domowe zupki są przepaskudne i kropka!

Do góry