reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Z moje Oli to się żarłok zrobił zjada dziennie dwa słoiki po 190 i jeszcze soczku z woda wypija zwykle ponad 100ml
Modyfikowane nadal bllee.. czy ona to kiedyś polubi .
kaszek nadal nie jada

reklama
U nas też nie możemy przekonać się do MM. Dziś zrobiłam budyń na MM. Dodałam jedną śliwkę suszoną pokrojoną drobno. Oczywiście nie chciała jeść, wypluwała wszystko.
Kaszki też są beee. Jedynie raz zjadła gotową kaszkę ze słoiczka.
Z kaszkami ciągle próbujemy z nowym smakiem. Może w końcu się przekona.

U nas też nie możemy przekonać się do MM. Dziś zrobiłam budyń na MM. Dodałam jedną śliwkę suszoną pokrojoną drobno. Oczywiście nie chciała jeść, wypluwała wszystko.
Kaszki też są beee. Jedynie raz zjadła gotową kaszkę ze słoiczka.
Z kaszkami ciągle próbujemy z nowym smakiem. Może w końcu się przekona.

Ole ze słiika ta hippa to zalezy jaki ma dzień miałam dwie jedną zjadła jedną zjadł szymek , dzis za to dostała kaszke ryżową z bananami z bobovita ( tez słoik ) i tą bardzo chętnie zjadła az się oblizywała.
kaszek tych z paczki nie lubi a miałam już nestle bobovity i bebilonu wsio zjadł bądz dojada Szymek ( dobrze że mam takiego wyjadacza w domu ) to nie żal kasy na testy he he

Życzę powodzenia wszystkim mamą niejadków.
Moja też jest zdecydowaną zwolenniczką cycusia, ale na szczęście wszystko inne też jada. Dwa dni temu dostała króliczka i chyba mięsko ją bardziej nasyca, bo mniej jadła w ten dzień.

Mam pytanie do mam cycusiowych dzieci: ile dajecie posilkow niecyckowych waszym dzieciom? Ja do tej pory dawalam dwa: zupke i deserek, jednak moje dziecie znow malo przybiera na wadze i zastanawiam sie nad trzecim posilkiem - kaszka.

No i jeszcze jedno: czy wasze dzieci tez tak brudza siebie i wszystko dookola przy jedzeniu zupki? Zaczynam sie zastanawiac nad sliniakiem z rekawkami, bo juz prac nie nadarzam.

Mam pytanie do mam cycusiowych dzieci: ile dajecie posilkow niecyckowych waszym dzieciom? Ja do tej pory dawalam dwa: zupke i deserek, jednak moje dziecie znow malo przybiera na wadze i zastanawiam sie nad trzecim posilkiem - kaszka.

No i jeszcze jedno: czy wasze dzieci tez tak brudza siebie i wszystko dookola przy jedzeniu zupki? Zaczynam sie zastanawiac nad sliniakiem z rekawkami, bo juz prac nie nadarzam.

Moja je dwa słoiki 190 i pije soczek z woda i to narazie na tyle .

Moja je dwa słoiki 190 i pije soczek z woda i to narazie na tyle .

wow!ma apetyt dziewczyna, i super bo mi już ręce opadają od kilku dni jedzenie to horror. Nie ma szans zeby zjadl nawet połowe małego słoiczka-a ile jest histerii przy tym.a desrku to wczoraj nawet nie tknąl.Ja nie wiem czym te dziecko żyje?? powietrzem??

Nie wiem jak Zosie znowu przekonać do łyżeczki!!!!
Od kiedy spróbowała brokuł łyżki do buzi nie weźmie! Ani deserki ani obiadki ani zupki, ani kaszki z łyżki NIE! Ciągle próbuję w ramach zabawy tą łyżkę jej wepchnąć, pustą gryzie ale z jedzenie to zaraz pluje i płacz. To samo jedzenie jak jej przełożę w butlę i troszkę wody dodam czy kleiku to wszamie (pod warunkiem że to ze słoiczka było bo gotowane odpada!). Nie wiem co z nią robić, przecież powinna jeść z łyżki. Załamka!

Z moje Oli to się żarłok zrobił zjada dziennie dwa słoiki po 190 i jeszcze soczku z woda wypija zwykle ponad 100ml
Modyfikowane nadal bllee.. czy ona to kiedyś polubi . kaszek nadal nie jada
jejku, moj jak zje polowe malego sloiczka to jest sukces. Tylko jagody zje na raz cale. Ale niezmiennie warzywa sa bleee a owocki mniam.

wow!ma apetyt dziewczyna, i super bo mi już ręce opadają od kilku dni jedzenie to horror. Nie ma szans zeby zjadl nawet połowe małego słoiczka-a ile jest histerii przy tym.a desrku to wczoraj nawet nie tknąl.Ja nie wiem czym te dziecko żyje?? powietrzem??
moze energia z kosmosu jak jakas tam "polska gwiazda" a tak serio, Sebek tez sloiczkiem woli sie bawic, niz zjadac jego zawartosc wiec nie jestes sama:-)

reklama
u mnie od kilku dni to samo
tzn z obiadami zawsze bylo kiepsko
ale teraz to juz tragedia
zje 2 lyzki obiadku i koniec, potem musze jej mieszac z deserkiem, i zje pol malego sloiczka obiadku i pol deserku
drugie pol deserku dostaje popoludniu, bo calego nowego nie zjada
znow tylko cycek jest ok!

Do góry