reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

reklama
wronka jakbym czytala o swojej Ami.Wczoraj tez sie poryczalam.Ani mm ani kaszka.Tez zero picia niewazne czy butelka czy lyzka czy niekapek.Nic nie przejdzie pluje na odleglosc.
Wczoral pediatra tylko ja zobaczyla i od razu sie pyta czy ona cos pije,bo widzi ze chyba nie.Juz na oko stwierdzila ze nie pije nic.
Dzis dawalam jej lyzka obiadku i lyzka deserku.Pierwsza lyzke zjadla druga oczywiscie odmowila i chyba tak sie wkurzyla ze matka ja oszukuje,ze nawet obiadu nie zjadla.
Marciaa przeglodzenie tu nic nie da przynajmniej w moim przypadku.

Wronia Gosiek współczuje wam dziewczyny.
Ja nie wiem ale jakos M. się przekonał i do wody (soczków i herbatki nie chwyci od razu pluje na odległość) i do MM. I jestem happy z tego powodu. Próbowałyście już wszystkei MM dostępne na rynku? Macie te próbki co dostawałyśmy w pudełkach??
Wronia może po przegłodzeniu go chwyci butle??
W każdym razie trzymam kciuki za was...

U nas z nowości dziś dodałam groszek - wszamał aż miło... i wołał AM !!! :-D

Wronka - lacze sie w bolu. Polka dlugo byla taka sama - wszystko co nie bylo cycusiem bylo niedobre.
Na dodatek dzis znow fiksuje z jedzeniem. Otworzylam obiadek- sloiczkowe warzywa, i po 2 lyzkach buzi juz nie otworzyla. No wiec wzielam kolejny sloik - ziemniak+ kalafior i powtorka z rozrywki. Dostala cycka i poszla spac.
W tym czasie ugotowalam jej zupke - marchewka+kalafior, jak wstala chcialam podac. Po 1 lyzce koniec. Ale myslalam ze sie przelamie , wiec jezdzilam ta lycha po usteczkach, a ta w ryk jakby jej sie nie wiem co dzialo. Oj ludzie, ja z nia oszaleje. Oczywiscie dostala cycka i smutki wszystkie przeszly. Juz podczas ciagniecia walila do mnie usmiechy.

u nas tez problem jedzeniowy- niestety od kilku dni. Mały słoiczek jest ponad możliwosci mojego syna. Zjadł 3/4 słoiczka ale w 3 podejściach...a przy tym wił się krzyczał i wkładał ręce do buzi - może to przez zęby ten brak apetyty?
Wcisnełam mu 120 ml mleka ale też na raty i troche herbatki- a na deser- 3łyzeczki deserku. No nic jak się obudzi spróbuje mu jeszcze jabłuszko wcisnac albo biszkopciki z mlekiem.Z racji tego że karmie juz coraz mniej mleka też już tylko kapka- ale tak czy inaczej mały zasnać musiał przy cycku....pociumkał troche i śpi...

tak czytam o antybutelkowych dzieciach i się zastanawiam jaka na to rada?
co pediatrzy mówią na to?
moja pic tez nie chce...
tzn mleko zajada, ale jak podaje soczek, herbatkę albo kaszkę to pociągnie z raz góra dwa i koniec,jedyne co to woda, ale to od wielkiego święta.
słoiczki zajada pięknie, na obiadek cały duży,popołudniu mały z owockami.
kaszki już nie podaje , bo kaszka jest be, więc wyrzuciłyśmy ją z naszego jadłospisu
próbowałyśmy flipsy ale przyklejają się do podniebienia i ust i jest kłopot, poczekamy jeszcze z tydzień i spróbujemy raz jeszcze

tak czytam o antybutelkowych dzieciach i się zastanawiam jaka na to rada?
co pediatrzy mówią na to?
moja pic tez nie chce...
tzn mleko zajada, ale jak podaje soczek, herbatkę albo kaszkę to pociągnie z raz góra dwa i koniec,jedyne co to woda, ale to od wielkiego święta.
słoiczki zajada pięknie, na obiadek cały duży,popołudniu mały z owockami.
kaszki już nie podaje , bo kaszka jest be, więc wyrzuciłyśmy ją z naszego jadłospisu
próbowałyśmy flipsy ale przyklejają się do podniebienia i ust i jest kłopot, poczekamy jeszcze z tydzień i spróbujemy raz jeszcze

Jesli chodzi o picie, to u nas podobnie, kilka lykow po obiadku wejdzie i to tyle. Mam zamiar kupic taki maly kubeczek medeli do karmienia, podnobno dzieci go akceptuja. Musze go tylko znalezc w miejscowym sklepie, bo kupowanie kubeczka za 5zl na allegro nie bardzo sie oplaca.

reklama
Niko z kolei wypija picia 180ml na dobe przewaznie herbatka z owocow lesnych albo malina z dzika roza. Kupilam jeszcze z truskawka ale spobuje pozniej
za to chrupek nie chce biszkopty owszem tylko ja sie boje panicznie zachłyśnięcia
u nas ostatnio hitem jest żółtko i ryba :o i jogurt z owocami
u nas butelka tylko do herbatek tak to wszystko łyzką

mam niekapka aventu ale mega sie krztusi

Do góry