Mamusie moje kochane...czuje sie jak dekiel zadajac takie pytanie ale....
CO do GLUTENU-
to się gotuje pół łyżeczki "suchej" kaszy manny i taki, nazwijmy to rozwodniony "roztwór" miesza z zupą lub mlekiem?
czy gotuje się ileśtam tej kaszy-jak w przepisie na opakowaniu (nie wiem bo nie zakupiłam jeszcze) i podaje pół łyżeczki ugotowanej wg proporcji z opakowania?
Help me bom zgłupła wszędzie pisze słynne pół łyżeczki, ale jest różnica odmierzyć pół łyżeczki suchej kaszy i ugotować a pół ugotowanej
Ja podaje gluten w formie kaszki mleczna manna z nestle. Przekladam zupke do miseczki, wsypuje lyzeczke tej kaszki, dolewam troche wody, mieszam i gotowe. Minus taki ze to jest kaszka z mlekiem modyfikowanym, a z tego co pamietam to Julka Nutramigen pije, ale pewnie sa tez kaszki pszenne bezmleczne.