reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Dodałam Julci dziś 1/4 żółtka do zupki- była zachwycona- wsuwała jak nic dotąd :D ciekawe jak długo żółtko będzie takim hitem ;)

reklama
aniam moja się nie drze tylko popłakuje cichutko no i dopiero od tygodnia tak ma więc może dlatego jeszcze się nie wkurzam bo na dłuższą metę to można się wykończyć wstając 4 razy w nocy a o 5 trzeba wstać do pracy i jakoś funkcjonować;-)

Podziwiam ja na szczęscie nie wstaje do pracy ale też do wyspanych to nie należe .
Ale cóż kiedyś bedziemy z tęsknota wspominac chwile jak nasze dzieci były takie małe - tylko czemu te cholerki spac nie chcą
!!!!... wypoczęta mama by się lepiej potem z nimi bawiła he he

Mamusie moje kochane...czuje sie jak dekiel zadajac takie pytanie ale....:eek:
CO do GLUTENU-
to się gotuje pół łyżeczki "suchej" kaszy manny i taki, nazwijmy to rozwodniony "roztwór" miesza z zupą lub mlekiem?:confused::confused::confused:
czy gotuje się ileśtam tej kaszy-jak w przepisie na opakowaniu (nie wiem bo nie zakupiłam jeszcze) i podaje pół łyżeczki ugotowanej wg proporcji z opakowania?:confused::confused::confused:

Help me bom zgłupła:eek: wszędzie pisze słynne pół łyżeczki, ale jest różnica odmierzyć pół łyżeczki suchej kaszy i ugotować a pół ugotowanej:sorry2:

CO do GLUTENU-
to się gotuje pół łyżeczki "suchej" kaszy manny i taki, nazwijmy to rozwodniony "roztwór" miesza z zupą lub mlekiem?:confused::confused::confused:
czy gotuje się ileśtam tej kaszy-jak w przepisie na opakowaniu (nie wiem bo nie zakupiłam jeszcze) i podaje pół łyżeczki ugotowanej wg proporcji z opakowania?:confused::confused::confused:

Help me bom zgłupła:eek: wszędzie pisze słynne pół łyżeczki, ale jest różnica odmierzyć pół łyżeczki suchej kaszy i ugotować a pół ugotowanej:sorry2:
ja biore pół łyżeczki(kaszki błyskawicznej), zalewam gorącą przegotowaną wodą i dodaje do tego zupke, badz owoc.

reklama
CO do GLUTENU-

ja do zupki własnej roboty dodaję pod koniec gotowania łyżeczkę manny...a jeśli idzie zupka ze słoiczka, to zupkę przekładam do garnka, dodaję trochę wody przegotowanej, zagotowuję, dodaję łyżeczkę manny, pogotuję do 5min i włala, gotowe...

Do góry