moja zjada caly ten duzy sloiczek, ale czesto na dwie raty, tzn np. podaje jej obiadek tak o 12.30 jak juz nie chce albo kupke zrobi to przebieranko, troche sobie posiedzi i sie pobawi i tak o 13.30 zje reszte (i wtedy zazwyczaj jest jej za malo) a deserek to roznie, nieraz caly nieraz 3/4, ale ja podaje tez ten duzy sloiczek (w polsce zauwazylam ze czesto sa w takich malych sloiczkach...)dziewczyny, a czy wasze skarbki zjadają całe słoiczki obiadku , deserku?
u mnie jak pójdzie cały to jakieś święto-zazwyczaj zjada pół ew. 3/4 ....nie wiem czy to nie za mało?
w sensie ze tego otwartego wcale nie podawac, ale to juz wiesz, chodzi mi ze od razu podaj 2 i pewnie ze moze byc aptamil to bardzo dobre mleko jest, hipp tez znam tez jest spokow sensie ze wcale tego aptamil nie podawac? czy ze 2 zamiast 1? bo ze tego otwartego to juz wiem
A jak nie aptamil to jakie?
Tutaj jest jeszcze SMA, Cow-and-Gate, i Hipp znasz je? ktore najlepsze do podawania?
u nas tez tak nieraz jest ze mala nie chce jesc, i nie wiem dlaczego... to wtedy pomaga tylko na spiaco podawac, u nas to dziala...ale tylko w nocyDziewczyny mam problem.Wczoraj myslalam ze to tylko taki dzien ze jutro znow bedzie jak zawsze,ale sie mylilam.Do rzeczy...Rano zjadla mojego cyca o 8 rano i to byl ostatni cyc dzisiejszego dnia.Chcialam jej dac przed poludniem nie chciala.O 13 tej dalam zupki dzis troszke zjadla bo bezmiesna byla i to by bylo na tyle dzis i wczoraj bylo to samo.Jak widzi ze chce jej dac cyca to sie drze i wyrywa.Wczoraj zjadla dopiero o 20 wieczorem od osmej rano,dzis od tej zupki nic nie chce ani owocka ani pic zreszta jak zwykle.
Co ja mam zrobic?Kaszki nie chce ani z butli ani z lyzeczki.Matko osiwieje chyba.Czy ona nie jest glodna???
A mi cyce chca wybuchnac,bo nigdy tak nie bylo.
podawaj to drugie, mleko nastepne, to jest dla dzieci po 6 miesiacu i ma wiecej wszystkich wartosci w srodku...dziewczyny pisałyście ostatnio że te kaszki rozpychaja żołądek, czy zamiast kaszki lepiej dawać dzieciu przed snem mleko modyfikowane? tylko jakie to drugie pewnie jak zaraz skończymy 6 m-cy czy dawać pierwsze jak nigdy nie dawalam?
moja alijcia tez uwielbia to zoltko, ja podaje polowe zoltka, mala wcina az sie jej uszy trzesa...Dodałam Julci dziś 1/4 żółtka do zupki- była zachwycona- wsuwała jak nic dotąd ciekawe jak długo żółtko będzie takim hitem
a co do glutenu to ja podaje do kaszki ktora robie rano, normalnie do cieplej wody wrzucam lyzke kaszki mannej zamieszam i tyle, i dodaje wtedy nasza kaszke bananowa...
i ciekawe czy dlugo pospi, daj znac!Kupiłam za radą Aniam mleko bebiko na sen. Może w końcu przekona się do takiego mleka.