reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

kamisia - chrupki rozpuszczaja sie w buzi, tylko musza byc swiezutkie, ja jak otworze paczke to gora na 3 dni, potem wyrzucam je (albo sama wciagne hihi), takze spokojnie mozesz sprobowac:tak:

Jesteśmy po kontroli wagi. Z racji, że wizyta dotyczyła wagi, to napiszę tutaj co się dowiedzieliśmy. Przytyła ok 600. Waży 6890. Czyli powyżej 3 centyla. :-( Lekarka stwierdziła, że powinnam rozszerzyć dietę o nieszczęsne kaszki, których Alicja nie cierpi. Mieliśmy parę podejść, z bananową i jabłkową. 2 razy zwróciła, 2 razy pluła i nic z tego nie wyszło. Całkowicie zrezygnowanym z pomysłu podawania kaszek. Ale lekarka stwierdziła, że najlepiej by było, gdyby zjadała 2 razy po 200 ml kaszki. Nierealne :no: Więc znowu temat kaszek powrócił u nas na tapetę. Powinna jeść inne mleczne produkty. Mogą to być te jogurty z owocami. Może to być budyń. Mogę też jej zrobić kluseczki lane na mleczku. Tylko jak ją przekonać do mleka modyfikowanego? Powiedziała, że na tym etapie moje mleko to taka popitka :confused2: :baffled::eek: I powinnam dawać jej modyfikowane, bo później ciężko jej będzie zaakceptować smak takiego mleka.
Po wizycie zrobiłam jej mleczko i bawiła się tylko butelką. Nie chciała pić. Później zrobiła się śpiąca, więc dałam jej cycka i próbowałam podmienić, na butelkę, skończyło się to rykiem. Tak 3 razy. Wredna matka chciała ją oszukać.
Jak tu przekonać ją do innego mleczka niż moje i do tych cholernych kaszek.
Chyba zrobię wypad do sklepu po najróżniejsze kaszki.
maonka sprobuj podawac mleko modyfikowane na spiaco, ja tak czesto robie, ale nie jak chce zasnac, tylko jak sie wybudzac zaczyna, albo jak zaczyna marudzic przez sen, albo po prostu jak spi... sa rozne sposoby i ten z podawaniem na spiaca zdaje egzamin, sprobuj:tak: a wage ma malej modelki, nie wiem ile moja teraz wazy ale niewiele wiecej...

Ja podobnie jak Kamisia mam pytanie odnosnie mleka modyfikowanego.
Mam w domu 1 opakowanie mleka, ktore kupilam jeszcze w ciazy na wypadek braku pokarmu. Jest to pierwsze mleko z Aptamil (podbno ma ono polski odpowiednik Bebiko, Bebilon czy cos tam , nie wiem nie znam sie). Jakis czas temu je otworzylam, gdy mialysmy wieczorny kryzys i myslalam ze Polka z piersi sie nie najada, ale mleka nie tknela, i mam praktycznie cale opakowanie.
Pisze na nim, ze jest od 0 do 12 miesiaca. Czy jesli w grudniu Polke odstawie mam przejsc na to mleko do skonczenia roku, czy rozpoczac od razu od mleka nastepnego poziomu? Czy to bedzie jeszcze dla niej odpowiednie, czy juz za "slabe" ?
katik znam mleka od aptamil, nie powinnas go uzywac, pomijam juz to ze bedzie za stare... ale to mleko pierwsze napewno PRE albo 1, tam zawsze pisze ze mozna do roku podawac... ale mysle ze powinnas od razu przejsc na mleko nastepne, w przypadku aptamila bedzie to 2

reklama
Kamisia, ja też moją małą od 1 miesiąca Bebiko poje i wszystko było ok. Jednak przy następnym zastanawiam się nad zmianą na Hippa 2 Plus, jest połączone z probiotykiem i prebiotykiem dla wrażliwego brzuszka. Mała coś marudzi po tych wszystkich nowościach więc takie mleczko może będzie trochę koiło jej brzuszek.

ło kurcze to malutko... już nei pamietam kiedy mój smok tyle ważył...

A zupki z kleikiem ryżowym?kukurydzianym?
Może sinlac z owocami -nie ma mleka modyfikowanego?
Kaszki to według mnei nie koniec świata -Ala je lubiła i już się nimi przejadła... więc to nie takie wciągające -a teraz matka kombinuje czym kaszkę zastąpić żeby mleka nie wprowadzać zamiast niej

Co do mleka mam bebiko i o ile jedynka była ok to dwójka chyba nie bardzo (słodsze i gęstsze) i nei wiem na co zmienić.
Tyle tego jest... grrrr

dziewczyny, a czy wasze skarbki zjadają całe słoiczki obiadku , deserku?
u mnie jak pójdzie cały to jakieś święto-zazwyczaj zjada pół ew. 3/4 ....nie wiem czy to nie za mało?

katik znam mleka od aptamil, nie powinnas go uzywac, pomijam juz to ze bedzie za stare... ale to mleko pierwsze napewno PRE albo 1, tam zawsze pisze ze mozna do roku podawac... ale mysle ze powinnas od razu przejsc na mleko nastepne, w przypadku aptamila bedzie to 2
w sensie ze wcale tego aptamil nie podawac? czy ze 2 zamiast 1? bo ze tego otwartego to juz wiem:zawstydzona/y:
A jak nie aptamil to jakie?
Tutaj jest jeszcze SMA, Cow-and-Gate, i Hipp znasz je? ktore najlepsze do podawania?

Dziewczyny mam problem.Wczoraj myslalam ze to tylko taki dzien ze jutro znow bedzie jak zawsze,ale sie mylilam.Do rzeczy...Rano zjadla mojego cyca o 8 rano i to byl ostatni cyc dzisiejszego dnia.Chcialam jej dac przed poludniem nie chciala.O 13 tej dalam zupki dzis troszke zjadla bo bezmiesna byla i to by bylo na tyle dzis i wczoraj bylo to samo.Jak widzi ze chce jej dac cyca to sie drze i wyrywa.Wczoraj zjadla dopiero o 20 wieczorem od osmej rano,dzis od tej zupki nic nie chce ani owocka ani pic zreszta jak zwykle.
Co ja mam zrobic?Kaszki nie chce ani z butli ani z lyzeczki.Matko osiwieje chyba.Czy ona nie jest glodna???
A mi cyce chca wybuchnac,bo nigdy tak nie bylo.

Kaszki to według mnei nie koniec świata -Ala je lubiła i już się nimi przejadła... więc to nie takie wciągające -a teraz matka kombinuje czym kaszkę zastąpić żeby mleka nie wprowadzać zamiast niej

Co do mleka mam bebiko i o ile jedynka była ok to dwójka chyba nie bardzo (słodsze i gęstsze) i nei wiem na co zmienić.
Tyle tego jest... grrrr

no zauważyłam że bebiko 2 dużo slodsze...może bebilon będzie lepszy. Jak wykończe to opakowanie to kupie bebilon
Bebiko i Bebilon to ta sama firma. Jak karmiłam Jaśka to wiem że 1 miałam z Bebika a 2 już Bebilon bo bebiko mu nie pasowało
dziewczyny, a czy wasze skarbki zjadają całe słoiczki obiadku , deserku?
u mnie jak pójdzie cały to jakieś święto-zazwyczaj zjada pół ew. 3/4 ....nie wiem czy to nie za mało?

zjada całe

kamisia - chrupki rozpuszczaja sie w buzi, tylko musza byc swiezutkie, ja jak otworze paczke to gora na 3 dni, potem wyrzucam je (albo sama wciagne hihi), takze spokojnie mozesz sprobowac:tak:

maonka sprobuj podawac mleko modyfikowane na spiaco, ja tak czesto robie, ale nie jak chce zasnac, tylko jak sie wybudzac zaczyna, albo jak zaczyna marudzic przez sen, albo po prostu jak spi... sa rozne sposoby i ten z podawaniem na spiaca zdaje egzamin, sprobuj:tak: a wage ma malej modelki, nie wiem ile moja teraz wazy ale niewiele wiecej...

Waga modelki, tylko nie wiem po kim to ma?
Właśnie wczoraj tak zrobiłam pierwszy raz o północy. Wypiła tylko 30 ml. Jakieś pół godziny później obudziła się i zwymiotowała. Podałam jej Nan pro 1. A więc kaszek i mleka modyfikowanego nie toleruje. Czy możliwe, że to alergia? Jak myślicie, czy próbować z jakimś innym mlekiem?

Tyle tego jest... grrrr

Zupki daję ok 12 z kaszką manną lub kukurydzianą. Zje cały słoiczek.
Po południu deserek, jabłuszko lub inny owoc, od 3 dni jogurt z owocami.
To całe nasze menu.
A co to jest właściwie ten Sinlac?

reklama
dziewczyny pisałyście ostatnio że te kaszki rozpychaja żołądek, czy zamiast kaszki lepiej dawać dzieciu przed snem mleko modyfikowane? tylko jakie to drugie pewnie jak zaraz skończymy 6 m-cy czy dawać pierwsze jak nigdy nie dawalam?

Maonka a dawałaś Ali bezsmakową kaszkę? my od tej startowałyśmy

Do góry