megam
Fanka BB :)
U nas z przesypianiem nocek było tak, że Alicja przesypiała mi ładnie nocki od 3 mc do 5 mc. Cieszyłam się, że dziecko daje mi się wyspać. Zaczęła budzić się znowu we wrześniu.
Ale na ostatnim szczepieniu lekarce nie spodobało się, że dziecko mało przybiera. Powiedziałam jej jak moje dziecko śpi. Powiązałam, to, że jeśli się znowu zaczęła budzić, to trzeba zacząć rozszerzać dietę. Naczytałam się o tym. Ona, że wcale tak nie jest, że takie małe dziecko nie powinno spać tyle godzin w nocy, przez to uciekało jej parę karmień i stąd mały przyrost wagi. Bardzo dobrze, że znowu się budzi. I mamy przyjść za miesiąc zobaczyć jak przybiera. Kazała też podawać codziennie zupkę jarzynową.
Więc wróciliśmy do nocnego karmienia. Najdłuższą ma przerwę od 20 do 24. Później pobudki co 2 godz.
Sprawdźcie dziewczyny, jak przybierają wasze dzieciaczki, bo może to jest związane z wagą, tak jak w naszym przypadku.
U nas też może być to przyczyną bo faktycznie ostatnio mniej przybrał i dlatego pediatra kazała nam dokarmiać tyle że nic a nic to nie zmieniło
Megam mam ten sam problem.
Moj mały spał pieknie do niedawna. Nie potrzebuje już mleka w nocy od jakiegoś tygodnia ale...
usypia fajnie zajmuje mu to 5 minut do 3 jest ok. Potem się zaczyna jazda. Jakies marudzenie, popłakuje i tak musze wstawac z 10 razy. Dodam, ze smok mu wypada. Do tej 5 jeszcze jakos jest ale pozniej...nie wiem o co chodzi. Pielucha ok, glodny nie jest dzis sporobwalam dac mleko to wypił 30 ml.
Pozniej jest jakis niedsopany. Nie wiem skad to wynika. Może zęby...
w dzien spi z 3 lub 4 razy po minimum 45 minut max 1,5h -2
A z porannym wstawaniem to też koszmar serio jeszcze o 6 jakoś by przeszło ale po 5 tym bardziej że tak często się budzi.....