reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

onka - ty mnie nie zalamuj, jak moja alijka ma po mnie sen to koniec bedzie, bo ja potrafie wogole nie spac;-), a tak serio to ja malo spie, nie potrzebuje duzo snu i obudzi mnie wszystko...
aniez - a to nie wiedzialam ze dzien ma cos do tego, moja duzo spi w dzien, tak lacznie to napewno z 5-6 godzin
a jak wasze dzieci spia w dzien? mniej???

reklama
Borys przewaznie spi 2x po 2,5-3h, takze tez 5-6h. W nocy budzi się 2 razy, no chyba ze cos mu nie pasi, tak jak ostanio spiworek to budzil się częsciej...

dziewczyny wezcie mi powiedzcie o co kaman, bo jak tak czytam ze wasze dzieci spia cala noc to mnie trzesie z zazdrosci:-p;-) moja jeszcze nigdy nie przespala dluzej jak 4 - 5 godzin w ciagu.
ona je wieczorem tak kolo 19.30, potem tak kolo 00.30, potem budzi sie kolo 2 to wtedy zalatwiam ja smokiem, nieraz spi dalej a nieraz budzi sie co godzinke i tak do 5 rano wtedy dostaje znowu butle i spi do 7 - 8 potem szaleje i o 9 dostaje znowu butle. i tak co noc!! ona nie przesypia nigdy dluzej!! o co kaman?? co robie zle??
nie kumam czemu sie budzi w nocy zawsze i chce smoka... nieraz placze, nieraz tylko jeczy...
i jak to jest z ta kaszka w koncu??? podajecie kaszki na mleku czy na wodzie, i tak jak pisze na pudelku (czyli lyzeczka) czy rozcienczacie??

U nas mała na cycu, ale śpi podobnie... niestety nie mamy jeszcze ani jednej przespanej nocki tak jak Natalka Onki (też mnie ściska z zazdrości;-))
w dzień śpi mało.... w ostatnim tygodniu spała najpierw pół godziny przed południem, potem między 13 a 14 i jeszcze przed nocą pół godziny:rofl2:
dzisiaj odbijała sobie nockę, więc spała przed południem.... uwaga... 2,5h:szok:

Dzisiaj pierwszy raz (o tej porze około 18) zapodałam kaszkę małej na mleku, a potem przed snem cycuś... dzisiaj zrobiłam marchewkę z jabłuszkiem i smakowała jak ze słoiczka... mała krzywiła się aż mi się śmiać chciało:-D

wczoraj wieczór mała płakała i źle spała w nocy... strasznie bolał ją brzusio, a nawet herbatka nie pomagała... puściło dopiero przed południem:baffled: nie wiem jaka może być tego przyczyna, czy to może być kaszka ryżowa z owocami leśnymi... nic więcej nowego nie wprowadziłam

Dziewczyny, które karmią też cycusiem: czy wprowadziłyście gluten w postaci kaszki manny czy jeszcze nie... teoretycznie powinnam zacząć, ale ja tak nie lubię jej gotować:sorry:

Ostatnia edycja:
Hm... mój nie ma problemu z zaakceptowaniem nowości, powiedziałabym że nawet należałoby go stopować! Wszystko jest smaczne! Jak widzi łyżeczkę to się 'trzęsie'... no polewka na maksa!!!

Aakata- a dlaczego dajesz kaszkę z butli? Dzieci generalnie lubią łyżeczkę :D

kochana przed snem zabawa z łyżeczką? o nie mówimy stanowcze nie.
Dałam z butli i wypiła 120ml i kimnęla przy okazji :-D to mi sie podoba także 2w1
a zawsze taki problem by zasnęła.

U nas Justa różnie ze snem, w dzień może 3 -4 h ale rzadko tak długo, a noc do nocy nie podobna, czasem budzi sie już o 2 a czasem dopiero 5-6,
chyba wszystko zależy od dziecia.

Kwiatus- juz ktorys raz z kolei pisze, ze cos mi sie zdaje ze to nie mozliwe by Tymcio by tyle glodny w nocy. A moze sprobuj go zatkac tylko smoczkiem ze 2 razy???
Ja jak Polka mi sie wybudzi ewidentnie, to wiem ze na cycka, ale sa takie wybudzenia, ze widze ze moge dopchac smokiem, a jak zassie to idzie w kime momentalnie...
czasami udaje sie zapachac smokiem ale rzadko jak sie obudzi to musi byc cyc inaczej ryk
fakt ze nie probowalam jeszcze z piciem w nocy
ale nie mam termosu jeszcze nie kupilam a cos mi sie zdaje ze zanim bym wode podgrzala to by mi maly sie rozdarl i cala familie obudzil a jakos tak zimnej nie chce mu w nocy dawac
Nie zapeszajac:
od 2 dni Polka ciagnie herbatke z butli TT. Wczoraj przez caly dzien uzbieralo sie 20 ml, dzis po kaszce na raz wypila 30 ml. Nie wiem co to za przelom, tym bardziej do butli TT, ktora zawsze byla najbardziej feee, ale narzekac nie bede of kors. Oby juz jej sie nie odwidzialo.
no Kochana
moje gratulacje
to juz cos

moja póki co zjada wszystko co mama da i mleka nie trzeba dodawać.

Ola dzisaj znów wypila 50ml herbatki dzika róża z maliną.... musi jej bardziej smakować niż soczek jabłkowy który nie chętnie piła wcześniej.

Dzisiaj ma być na kolację kaszka... pierwszy raz. tylko nie mam smoka do kaszki... trzeba chyba jakiś stary powiększyć (tylko nie bijcie)
e tam
my nadal jedziemy na wlasnorecznie powiekszonej dziurce w TT
kaszka leci idealnie
jest to naciecie nozem w ksztalcie krzyzyka
jeszcze nie kupilam smoka bo nie tak latwo TT kupic w aptekach nie ma a na allegro sam smoczek to tez nie interes zamawiac do tesco tez nam jakos ostatnio nie po drodze
Niko po 3 dniach chyba zaakceptowal krolika dzisiaj ładnie jadł...uf..
podałam kaszke morelowa i zasmakowala
podaje ktoras pitku juz z niekapka? ja kupilam dzis i sprobuje jutro
probowalam
T na razie nie chce
ale pije z butelki przynajmniej tyle

U nas mała na cycu, ale śpi podobnie... niestety nie mamy jeszcze ani jednej przespanej nocki tak jak Natalka Onki (też mnie ściska z zazdrości;-))
w dzień śpi mało.... w ostatnim tygodniu spała najpierw pół godziny przed południem, potem między 13 a 14 i jeszcze przed nocą pół godziny:rofl2:
dzisiaj odbijała sobie nockę, więc spała przed południem.... uwaga... 2,5h:szok:

Dzisiaj pierwszy raz (o tej porze około 18) zapodałam kaszkę małej na mleku, a potem przed snem cycuś... dzisiaj zrobiłam marchewkę z jabłuszkiem i smakowała jak ze słoiczka... mała krzywiła się aż mi się śmiać chciało:-D

wczoraj wieczór mała płakała i źle spała w nocy... strasznie bolał ją brzusio, a nawet herbatka nie pomagała... puściło dopiero przed południem:baffled: nie wiem jaka może być tego przyczyna, czy to może być kaszka ryżowa z owocami leśnymi... nic więcej nowego nie wprowadziłam

Dziewczyny, które karmią też cycusiem: czy wprowadziłyście gluten w postaci kaszki manny czy jeszcze nie... teoretycznie powinnam zacząć, ale ja tak nie lubię jej gotować:sorry:
Betti temat glutenu byl do znudzenia walkowany kilka stron wstecz
jest juz wrecz nudny...
i nie trzeba manny gotowac
powertuj sobie wstecz

Justa, Wronka - to dlugo Wasze spiochy spia w dzien. Polka spi tak ze 3 razy po max 30-40 minut. Jak przysnie na dluzej niz godzinke to mamy wieeeelkie swieto.

no my też w TT dziurkę powiększyliśmy. Ale w weekend pewnie zakupię smoczek juz do kaszki bo mam zamair na stłe do menu wprowadzić.

mój najlepsze noce mial przez pierwsze 3 dni jak wrocilismy po porodzie do domu
spal nawet po 5, 6 godzin w nocy
potem juz zaczal szalec i teraz kilka pobudek od 3 do 5

reklama
Do góry