reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Kwiatku u mnie noc podobna- pobudka o 22 o 1 przed 4 i godzine marudzenia i o 8 już wstał na dobre...
Kiedyś nocne karmienie trwało 5 minut i dalej kima a teraz siedzę z nim po 20-30 minut bo się kręci i zanim go odłoże muszę odczekać aż zaśnie mi na rękach:/masakra..muszę go tego oduczyć. Za miesiąc wracam do pracy i jak tak dalej będzie się budził będe chodziął jak zombi

Kwiatus- juz ktorys raz z kolei pisze, ze cos mi sie zdaje ze to nie mozliwe by Tymcio by tyle glodny w nocy. A moze sprobuj go zatkac tylko smoczkiem ze 2 razy???
Ja jak Polka mi sie wybudzi ewidentnie, to wiem ze na cycka, ale sa takie wybudzenia, ze widze ze moge dopchac smokiem, a jak zassie to idzie w kime momentalnie...

Rozmawiałam z lekarką na temat rozszerzania diety dzieci karmionych piersią, radziła dodawać do każdego nowego produktu troszkę swojego mleka. Dziwiła się, że podałam brzoskwinię, bardzo uczula. Co u nas się zdarzyło. Jeśli chodzi o mięsko to radziła, żeby tak przez 2 tyg podawać samą zupkę jarzynową, a później dopiero zupkę na mięsku. To tyle co się dowiedziałam.

Rozmawiałam z lekarką na temat rozszerzania diety dzieci karmionych piersią, radziła dodawać do każdego nowego produktu troszkę swojego mleka. Dziwiła się, że podałam brzoskwinię, bardzo uczula. Co u nas się zdarzyło. Jeśli chodzi o mięsko to radziła, żeby tak przez 2 tyg podawać samą zupkę jarzynową, a później dopiero zupkę na mięsku. To tyle co się dowiedziałam.

co to znaczy troszkę??? i co to ma na celu???, walory smakowe czy cos innego???

Kwiatek- bo wywar ma silne właściwości alergizujące, więc najpier mięsko- niech się przyzwyczai, potem wywar.

U nas też stękał w nocy, a w dzień jest SUPER UŚMIECHNIĘTY. W nocy karmię go najpierw wieczorem o 19:00, potem o 5:00, jak wybudza się w międzyczasie, to albo przewracam go na boczek i jest OK, albo smokulec (ale to sporadycznie). jamyślę, że to zęby, bo w dzień sobie 'piłuje' po dziąsłach czym popadnie, to sobie chłopczyk pomaga, a w nocy nie :(

Właśnie wepchnął nóżkę żyrafki do paszczy i jest z siebie wściekle zadowolony :D

reklama
Nie zapeszajac:
od 2 dni Polka ciagnie herbatke z butli TT. Wczoraj przez caly dzien uzbieralo sie 20 ml, dzis po kaszce na raz wypila 30 ml. Nie wiem co to za przelom, tym bardziej do butli TT, ktora zawsze byla najbardziej feee, ale narzekac nie bede of kors. Oby juz jej sie nie odwidzialo.

Do góry