reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Nie zapeszajac:
od 2 dni Polka ciagnie herbatke z butli TT. Wczoraj przez caly dzien uzbieralo sie 20 ml, dzis po kaszce na raz wypila 30 ml. Nie wiem co to za przelom, tym bardziej do butli TT, ktora zawsze byla najbardziej feee, ale narzekac nie bede of kors. Oby juz jej sie nie odwidzialo.

no to trzymam kciuki i po woli licze,ze to moze taki przelom 6-tego m-ca, więc i ja czekam cierpliwie. Póki co się nie poddaje i dzisiaj dalam mu soczku z butli, ja wiem, jakies 10 ml wygryzl z tego, bo piciem nazwac tego nie mozna:-)

reklama
moja póki co zjada wszystko co mama da i mleka nie trzeba dodawać.

Ola dzisaj znów wypila 50ml herbatki dzika róża z maliną.... musi jej bardziej smakować niż soczek jabłkowy który nie chętnie piła wcześniej.

Dzisiaj ma być na kolację kaszka... pierwszy raz. tylko nie mam smoka do kaszki... trzeba chyba jakiś stary powiększyć (tylko nie bijcie)

Dziecku łatwiej jest wtedy zaakceptować nowy smak.
A ile? Np. jeśli podaje się 5 łyżeczek jedzonka, 2 lub 3 łyżeczki mleka. Nawet do owoców.

Hm... mój nie ma problemu z zaakceptowaniem nowości, powiedziałabym że nawet należałoby go stopować! Wszystko jest smaczne! Jak widzi łyżeczkę to się 'trzęsie'... no polewka na maksa!!!

Aakata- a dlaczego dajesz kaszkę z butli? Dzieci generalnie lubią łyżeczkę :D

mój dzieć zadal mi dzis cios prosto w serce- pogardzil moją zupką....:-:)-:)-(
mamunia sie tak starala a on tym sie az krztusil tak mu nie wchodzila
to pierwsza rzecz jaka maly nie chcial zjesc
cos czuje ze za duzy kawalek dalam pietruchy a to specyficzny zapach i on wywachal i mu nie szlo
bo przeciez ziemniaka i marchewke lubi
mam nadzieje ze to tylko o to chodzi bo nie chcialabym zeby na samych sloikach jechal
no i musialam otworzyc sloiczek
byl to ziemniak ze szpinakiem
piszecie tu ze dzieci raczej tego nie lubia
a moj T troche zdziwil sie smakiem ale zjadl pol sloiczka
wiec woli szpinak od maminej zupki :szok::szok::crazy:
aaa i jadl tez jabluszko z morela wczoraj i dzis i poki co jest ok uczulenia brak

Hm... mój nie ma problemu z zaakceptowaniem nowości, powiedziałabym że nawet należałoby go stopować! Wszystko jest smaczne! Jak widzi łyżeczkę to się 'trzęsie'... no polewka na maksa!!!

Aakata- a dlaczego dajesz kaszkę z butli? Dzieci generalnie lubią łyżeczkę :D
Mój póki co tez nie wybredny, więc się nie będę z mlekiem bawic :tak:

dziewczyny wezcie mi powiedzcie o co kaman, bo jak tak czytam ze wasze dzieci spia cala noc to mnie trzesie z zazdrosci:-p;-) moja jeszcze nigdy nie przespala dluzej jak 4 - 5 godzin w ciagu.
ona je wieczorem tak kolo 19.30, potem tak kolo 00.30, potem budzi sie kolo 2 to wtedy zalatwiam ja smokiem, nieraz spi dalej a nieraz budzi sie co godzinke i tak do 5 rano wtedy dostaje znowu butle i spi do 7 - 8 potem szaleje i o 9 dostaje znowu butle. i tak co noc!! ona nie przesypia nigdy dluzej!! o co kaman?? co robie zle??
nie kumam czemu sie budzi w nocy zawsze i chce smoka... nieraz placze, nieraz tylko jeczy...
i jak to jest z ta kaszka w koncu??? podajecie kaszki na mleku czy na wodzie, i tak jak pisze na pudelku (czyli lyzeczka) czy rozcienczacie??

Ja robie tak: o 19 kapanie, potem witaminka D i cyc (czasami i ze 40 minut z nia leze zanim sie naje), wkladam dziecie do lozeczka, przykrywam kolderka, mowie dobranoc i wychodze. Nastepne karmienie ok. 7:30 rano. Ja nie wiem od czego to zalezy, ale pewnie od dziecia. Pewnie jak ma mocny sen to nie czuje w nocy ze jest glodna, a jak lekki to budzi sie jak tylko w brzuszku zaburczy. Jesli tak faktycznie jest, to Natalka ma sen po mnie, bo mnie nawet burza w nocy nie obudzi.

Niko po 3 dniach chyba zaakceptowal krolika dzisiaj ładnie jadł...uf..
podałam kaszke morelowa i zasmakowala
podaje ktoras pitku juz z niekapka? ja kupilam dzis i sprobuje jutro

reklama
Justa- każde dziecko inne.
Ja kaszek jeszcze nie podaję, ale Kubie wprowadzałam kaszki na Bobovity na dobranoc (tak się zwą) i od razu łyżeczką, bo jakoś mi nie pasowało tego butlą ładować, a skoro umiał jeść zupkę to czemu nie kaszkę...

Ty nic nie robisz źle, może Mała tak ma- lubi się poprzytulać, albo zęby jej idą, albo chce dyda, a ten wypadł, albo chce pić... Podobno najlepiej dawać w nocy do picia wodę- tzn. jak się budzi, to wodę zamiast butli z mlekiem, ale ja nie próbowałam 9obaj od razu spali dość długo w nocy). No i sprawdź czy Aaliyah nie śpi w dzień za długo (mój w dzień maksymalnie śpi 3 ha, ale to jest święto lasu, zazwyczja kończy się na 2h).

Do góry