reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta Maluszków

Kwiatuszek- poniewaz Bartus jadl juz marchew i ziemniaczka, to dzis dodam pietruszke, za 2-3 dni tez natke pietruszki, a za tydzien selerek- seler lubi uczulac, ale jest tez baaardzooo zdrowy, wiec nie chce z niego rezygnowac. Zamowilam tez dynie u siebie w warzywniaku i zamierzam ja ugotowac i zamrozic w porcjach na zaske- jak lubi niech je :-D
Szpinak z zieniaczkiem tez chce mu dac- za dwa dni. Z tym, ze tez chyba sama ugotuje (dodam maselka), bo jak za czasow Kuby sprobowalam sloiczkowego, to myslalam, za zwroce :sorry2:

A kaszke to daje tylko lyzeczke. Jak chcesz zagescic zupke to dodaj kleiku.

Miksuje z woda.:happy2:
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :)
ja tez juz dawalam zeimniaczka i marchewke wiec z reszta wloszczyzny zrobie tak jak Ty

reklama
do posiłków typu blllleeee - dołączyło jabłuszko, dzisiaj podałam banana i mała oczywiście wypluwa, krzywi się - to sobie myślę, "wezmę Cię podstępem" zrobiłam butle mleka, i do tego mleka dorzuciłam 4 łyżeczki (takie dla dzieci) tego banana, na początku pociągnęła aż miło, ale szybko zorientowała się, że coś z tym mlekiem jest nie halo, więc usteczka zaciśnięte i nie ma karmienia. Więc metoda prób i błedów, karmiłam moje dziecię jedną butlą przez 30 minut - nie zjadła wszystkie, ale dużo nie zostało, no i banan zaliczony.

Może jak oswoi się, ze smakiem to będzie chciała z łyżeczki.

z nowości mamy jeszcze kaszkę mleczno - ryżową z morelami

U nas na obiad zaserwowałam M. dynię z ziemniakiem. Dałam 1/2 słoika a ten w ryk... daje cyca ... ryk, nie chce wypluwa... posadziłam w krzesełko i wyciągam słoiczek i co słysze?? Pisk i prawie mi wyskoczył z krzesełka... dałam drugie pół słoiczka...:eek: i dziecię zadowolone .... :eek: :szok: :-p
Dynia już zamówiono u mojej cioci :-D będę smażyć i robić powidła, dżem - to na słodko, i dynia bez niczego (może mi wyjdzie) do obiadków...

My wlasnie po drugiej porcji jabłuszka:-), miało byc na trzy dni, ale gdzie tam....zjadl pól sloiczka , a gdyby mógł to i cały by wrabal :-), ajak się tzrąsl z radości...heheh. Czy Wy tez czasami dajecie więcej nowej potrawy jak smakuje??? Czy scisle trzymacie się np ok 5 lżeczek, bo qrcze tak się zastanawiam, mam nadzieję,ze nic mu nie bedzie, ale nie miałam serca mu zabrac zarełka....

Wronia ja ostatnio się poddałam bo ciągle się darł tak jak dzisiaj i nowości serwuje na raz... no chyba że ma to marchewkę i ryż bo to go strasznie zatwardza i wtedy daje na 2 razy

Ty Kwiatuszek ja mam to samo... może faktycznie im mało... tylko kurde jak dam M. gęstej kaszki to i tak musze na popitke dac cycka bo niczego innego nie tknie z butli... nawet soczku - o herbatce nie wspomnę... za to mleko z butki to owszem... ale moje. Modyfikowanego nie próbowałam

Mam w domu NAN1 i chyba oddam je :-p nie chce któras?

Wronka... ja się przyznam... je ile chce, qupsztale robi, kolejny składnik dorzucam co 2-3 dni... a przypuszczam, że i to przyspieszę.
Byłam dziś u pediatry- za miesiąc mam dodać do zupki mięsko, za 2 miesiące wywar. A poza tym- 'jak chce niech je'.

No- pojadł, jak mamusia ugotowała i padł, jak kafka... hm... ciekawe czy za 2 h obudzi się z rykiem (śpi już godzinkę).

reklama
Do góry