reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
ja póki co daje po pół słoiczka ale jak się kończy to Ola ma minę nie wesołą, chyba muszę zacząć serwować cały słoiczek.
dzisja była zypka jarzynowa (mi średnio smakowała a O. tylko za lyżką oczkami wodziła i buziaka taaaaaaaaak szeroko otwierała).
jutro dam jakiś owocek bo dawno nie jadła, ostatnio daje zupki
dzisiaj piła soczek jabłkowy z butelki całe 30ml :-)

ja póki co daje po pół słoiczka ale jak się kończy to Ola ma minę nie wesołą, chyba muszę zacząć serwować cały słoiczek.
dzisja była zypka jarzynowa (mi średnio smakowała a O. tylko za lyżką oczkami wodziła i buziaka taaaaaaaaak szeroko otwierała).
jutro dam jakiś owocek bo dawno nie jadła, ostatnio daje zupki
dzisiaj piła soczek jabłkowy z butelki całe 30ml :-)

u nas tak samo pół słoiczka mało ale cycuje po tym bo jakos mi sie wydaje ze trzeba powoli żołądeczek przestawiać na cały, na razie niech posmakuje
tak samo nie wiem czy te 150 ml kaszki na noc plus cyc to czy nie za duzo?
jak myslicie?

Maonka
ja tez mysle ze to brzoskwinia

mam pytanie do mam karmiących butelką - kiedy wprowadzacie mleko 2
po 6 miesiącu

Mały pasibrzuch pochłonął dzisiaj cały słoiczek ziemniaka z dynia... i był ryk bo za mało... dobił połówką ziemniaka z marchewkąi 60 ml wody (łyżeczką of course... żeby nie było za lekko, miło i przyjemnie), po posiłku walął sobie qupsztala... po 2 h obudził go... głód... No kochani, tak to my się bawić nie będziemy!!! Jutro gotujemy ziemniaka, marchewkę i pietruszkę, dodajemy masełko i kaszkę manną i niech skubany spróbuje się nie najeść :angry: No zdenerwował mamusię!!!
mój też uwilebia tą dynię
w szoku jestem bo to przeciez niedobre

dziewczyny, mam taka sama powiedzcie czy bedzie ok jesli zmieszam lyzeczkę takiej kaszki z kaszka boboity. do mleka nie dosypie bo nie pija mi go ostatnio duzo jedynie wieczorem i w nocy a wole dawac rano
czy tą kaszke tylko do mleka dodajecie czy do sliczkow tez
ja mieszam ze wszystkim
ze sloiczkami z kaszką na kolacje
wszystko jedno byle dziecko dostalo

wczoraj wróćiłam od tesciow przywiezlismy z dzialeczki cuda
świeza warzywka
no i dzis chcialam cos od siebie ugotowac malemu i zamrozic w tych pojemniczkach tescowych na 4 obiadki

Aniez
widzialam ze Ty tez zupke gotujesz
dajesz korzeń pietruszki?
zastanawiam sie nad selerem
ale chyba trzeba stopniowo raz z pietruszka i potem dodam seler jak zaakceptuje pietruche
a kaszki dajesz lyzeczke do zupki czy wiecej?
mam pytanko jeszcze czy te warzywka ugotowane wyciagasz i miksujesz czy z wywarem?

U nas zupki już z całej włoszczyzny, był też kalafiorek.
Kaszy na noc ostatnio wcina 180 ml, takiej gęstej, czuję, że jakbym 200 zrobiła to też by zjadła. Potem po kąpieli jeszcze na 3 minutki cycek na popicie i do 5 rano starcza

Wy kaszkę robicie na mleku ? ja mam taką na wodzie... mam wymienic na mleczną ta na wodzie jest zła ?
sa kaszki mleczno-ryzowe i ryzowe
do pierwszych dodajesz tylko wode
do drugich musisz mleko modyfikoane z woda rozrobic i dodac kaszke

uff już się bałam , że dziecię truje
dziś dałam jej słoiczek ziemniaczek ze szpinaczkiem za zjada 3 łyżeczki wiecej nie dawalam bo przy kazdej miała odruch wymiotny i wcale się nie dziwie bo wyglądało to i cuchnęlo paskudnie:-D
tez zakupilam szpinak z ziemniaczkiem
ciekawi mnie czy młody polubi bo ja uwielbiam
Hani nie dawalam jak byla taka mala i do dzis nie ruszy

Kwiatuszek- poniewaz Bartus jadl juz marchew i ziemniaczka, to dzis dodam pietruszke, za 2-3 dni tez natke pietruszki, a za tydzien selerek- seler lubi uczulac, ale jest tez baaardzooo zdrowy, wiec nie chce z niego rezygnowac. Zamowilam tez dynie u siebie w warzywniaku i zamierzam ja ugotowac i zamrozic w porcjach na zaske- jak lubi niech je :-D
Szpinak z zieniaczkiem tez chce mu dac- za dwa dni. Z tym, ze tez chyba sama ugotuje (dodam maselka), bo jak za czasow Kuby sprobowalam sloiczkowego, to myslalam, za zwroce :sorry2:

A kaszke to daje tylko lyzeczke. Jak chcesz zagescic zupke to dodaj kleiku.

Miksuje z woda.:happy2:

reklama
Love- i aka i taka jest dobra moim zdaniem ja używam tej na wodzie
u nas znowu nocka do bani- po dwudniowej przerwie wczoraj znowu podałam pół łyżeczki kaszki mannej do kaszki bobowity i w nocy był meksyk. Mały rzucał się przez sen i był niespokojny budził się co dwie godziny naliczyłam 5 pobudek na cyca bo inaczej nie usnąłby i chyba 10 wedrówek po smoka... Masakra- obawiam się najgorszego...ale wierze że to nie celiakia chociaz rozdraznienie to jeden z kilku objawów- ale może to zbieg okolicznośći w weekend nie podawalam glutenu i mały spał pięknie budził się tak jak zwykle tylko dwa razy.
Ranek też był nie ciekawy bo młody marudził...ale teraz usnął. Uff

Do góry