reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Love, Konstancja na cycu to ciezko powiedziec. Czasem jednak daje jej butle i nie zjada wiecej niz 150 ml, czasem zjada zaledwie 90ml. Mala je ok 7ej, 10ej, 13ej (cycus plus warzywka lub owocki), okolo 16ej i okolo 19ej kaszka. Budzi sie jeszcze raz, czasem 2 razy w nocy na chwile przy cycusiu.
Przybiera nieprawdopodobnie szybko. Teraz wazy juz okolo 9kg i mierzy 75cm.

ja kaszke podaje mleczno ryzowa bobowity bananowa ale z łyzeczki, i daję ja jakąs godzine przed snem
ale i tak nic to nie daje,bo maly sie budzi w nocy
dzis pobil swój rekord wstawałam 6 razy

Wy piszecie ze wprowadzacie swoim dzieciom gluten,a ja sie wstrzymam na razie.
Moj maly na razie je na obiadek sama marchewke,jadl juz jabluszko i mu samkuje:-),troszke wypluwa ale to chyba dlatego ze on dopiero sie uczy jesc z lyzeczki:confused: w koncu lyzeczka to nie cyc:-p
Dzisiaj kupilam kleik ryzowy i jutro malemu go podam na kolacyjke na moim mleczku,bo dzisiaj juz nie dalam rady sciagnac

ja kaszke podaje mleczno ryzowa bobowity bananowa ale z łyzeczki, i daję ja jakąs godzine przed snem
ale i tak nic to nie daje,bo maly sie budzi w nocy
dzis pobil swój rekord wstawałam 6 razy
przybij piatke Kamisia
moj sie tez tak budzi na jedzenie
nie jest to nawyk, czy chec powachania cyca po ciagnie i lyka jak szalony
a na kolacje zjada 150 ml kaszki plus cyce

wlasnie wczoraj podalam mu po raz pierwszy kaszke przez butelke bo meczylo mnie to "wioslowanie" lyzką
nie mialam smoczka bo jakos jeszcze nie zdazylam zakupic no i (mam nadzieje ze nikt mnie nie zlinczuje :) w smoczku 1 TT nacielam nozem otwór w postaci krzyzyka no i wsuwal z tego kaszke az milo bylo patrzec nie musialam sie meczyc
w ogole fajna ta dziura wyszla bo jak sie btelke prxechyli to nic nie leci bo to tylkonaciecia dopiero jak sie zassie to sie robi dziurka
nei jest to oczywiscie dlugotrwale rozwiazanie
dzis musze zamowic smoczki do kaszki
ale poki co na weekend bede go w ten sposob karmic

przybij piatke kamisia
moj sie tez tak budzi na jedzenie
nie jest to nawyk, czy chec powachania cyca po ciagnie i lyka jak szalony
a na kolacje zjada 150 ml kaszki plus cyce

wlasnie wczoraj podalam mu po raz pierwszy kaszke przez butelke bo meczylo mnie to "wioslowanie" lyzką
nie mialam smoczka bo jakos jeszcze nie zdazylam zakupic no i (mam nadzieje ze nikt mnie nie zlinczuje :) w smoczku 1 tt nacielam nozem otwór w postaci krzyzyka no i wsuwal z tego kaszke az milo bylo patrzec nie musialam sie meczyc
w ogole fajna ta dziura wyszla bo jak sie btelke prxechyli to nic nie leci bo to tylkonaciecia dopiero jak sie zassie to sie robi dziurka
nei jest to oczywiscie dlugotrwale rozwiazanie
dzis musze zamowic smoczki do kaszki
ale poki co na weekend bede go w ten sposob karmic

ja tez kupiłam smoczki do kaszki ale mimo wszystko ta dziureczka była za mała i tez zrobiłam to samo co ty, przeciełam nozykiem i leci jak trzeba, a mały se dobrze radzi i szybciutko polyka

Ja mam butelke taka zwykla z campolu. I kupilam smoczki z campolu. Sa to takie smieszne smoczki.
Uzywam takiej butelki bo maly z awentu nie umial jesc z takiego smoczka tylko sie nim dławil,

reklama
Do góry