reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Maluszków

reklama
Ja piersią karmię, Lena ma już 4 miechy z hakiem, więc jakiś gluten powinna dostawać? Lekarz nic nam o tym nie powiedział.
Kici - proszę o więcej info:-)
elvie - no to już możecie wprowadzać co drugi dzień pół łyżeczki glutenu. możesz np kupić jabłuszka gerber z kaszką manną, albo kaszke manną podawać w butli ze swoim odciągniętym mlekiem :-) tak jak dziewczyny mówiły, że jak nie będzie żadnej reakcji alergicznej wtedy zwiększyć możesz porcję glutenu.

z tymi lekarzami tak jest jak sie samemu nie zapyta o cos , t nic nie powie nie doradzi

no dokładnie... my mamy fajną pediatre, ale faktem jest, że też sama ją musiałam pytać, a to o zmianę mleka na receptę, na to HA no i kiedy możemy przejść na zwykłe mleko... no i jak wprowadzać nowe pokarmy... a to czego nie dowiedziała się od niej to od położnej środowiskowej się mogę przez telefon zapytać bo mam bardzo fajną u siebie.

tak tu czytam i czytam i czytam.....i.....wymięklam....podałam synciowi wczoraj młodą marchewke z ziemniakiem. No, cóz ok 3 łyzeczek zjadl, ale poki co fanem tej potrawy nie jest;-)

Teraz przez tydzien powinnam to podawac tak? i jak bedzie ok to za tydzien moge np. jzbłuszko, lub ziemniora z czyms innym???...hehe dylematy:-)

tak tu czytam i czytam i czytam.....i.....wymięklam....podałam synciowi wczoraj młodą marchewke z ziemniakiem. No, cóz ok 3 łyzeczek zjadl, ale poki co fanem tej potrawy nie jest;-)

Teraz przez tydzien powinnam to podawac tak? i jak bedzie ok to za tydzien moge np. jzbłuszko, lub ziemniora z czyms innym???...hehe dylematy:-)

ja nową rzecz po podaniu pierwszej marchewki dałam po 3 dniach i były to naturalnie jabłuszka :-)

ja zrobilam tak:
3 dni marchewka
3 dni jablko
3 dni marchew-jablko
3 dni marchew-ziemniak
potem wszystko co wyzej na zmiane
a od dwóch dni dodalismy banana w postaci kaszki na kolacje
młody zjada przepisowe 150ml o 18:30 potem o 19 kapiemy po kapieli cycowanie i lulu
oczywiscie i tak sie budzi okolo 23 na szamanko :)
teraz zastanawiam sie nad czyms nowym
moze szpinak ? hmmm

To i tak sporo. Ja zaczelam od ziemniaczka wymieszanego z moim mleczkiem, to nawet lyzeczki nie zjadla. Krzywila sie na maxa, ale przynajmniej nic nie wyplula.

Czy mozna dziecku dac surowe zmielone jablko, czy trzeba je jakos ugotowac czy cos? Te w sloiczkach to chyba jakas obrobke termiczna przechodza.

reklama
Do góry