reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Kiedy macie w planie powiedzieć starszakom, że będą mieli rodzeństwo? Ja chyba właśnie po wynikach Nifty i zabiorę wtedy małą na wizytę żeby zobaczyła na usg :)

reklama
Hej ja byłam na wizycie, ale za wcześnie ciąża dobrze umiejscowiona nie ma jeszcze serduszka ale lekarz mówił że taka sama sytuacja jak przy wcześniejszej córce 😊 także za dwa tygodnie do kontroli
Niby 6 tydz ale z usg młodsza wychodzi 5+4 czy 5+3 jakoś tak 🙈 ale tak samo miałam w poprzedniej ciąży więc na razie się nie stresuje ;)

Ja po wizycie, serduszko bije (nie powiedział ile) ale zrobił się mały krwiak. Dal mi duphaston, powiedział że mam nie dźwigać chociaż nie wyobrażam sobie tego bo często syn (18kg) chce na ręce i wizyta następna 18.11
Uuu u mnie mała chodzi do przedszkola zaraz by wszyscy wiedzieli 😁 chyba w święta powiemy rodzicom nono jej że będzie straszą siostra 😁 tak planuje ale nie wiem czy tak długo uda nam się utrzymać to w tajemnicy 😊

tak dokładnie, moja przyjaciółka miała właśnie taką sytuację :/ zrobiła Sanco i wszystko się okazało w porządku a dzidziulek urodził się zdrowiutki.
Ale pappa to chyba jest połączone z prenatalnym i badaniami. Bynajmniej tak było 3lata temu pierw krew na wyniki potem USG.
Ja byłam u gina jutro będzie 9 tyg z om.
Dziś już serce biło mocniej, a odnośnie wcześniejszego pomiaru mówił że też był ok.

A będziesz robiła też Papp-a? Naczytałam się o fałszywym ryzyku i sama się zastanawiam czy tego nie olać i nie zrobic tylko USG i Sanco, no ale to oczywiście do przedyskutowania z prowadzacym
Ryzyko jest z przeliczenia na wiek i choroby w rodzinie.
Aż się boje teraz co wyjdzie.
Moja lekarz powiedział że te wszystkie testy pappa i te płatne to jest naciagarstwo.

reklama
A będziesz robiła też Papp-a? Naczytałam się o fałszywym ryzyku i sama się zastanawiam czy tego nie olać i nie zrobic tylko USG i Sanco, no ale to oczywiście do przedyskutowania z prowadzacym
Ja osobiście bym zrobiła pappa. Kiedyś też miałam podejście, że pappa nie bo to zakłamane wyniki.
Pappa + usg daje cały obraz wyniku. Ale w pappa jeszcze daje nam obraz o funkcji łożyska 😉

Do góry