reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

Kiedy macie w planie powiedzieć starszakom, że będą mieli rodzeństwo? Ja chyba właśnie po wynikach Nifty i zabiorę wtedy małą na wizytę żeby zobaczyła na usg :)

reklama
Hej ja byłam na wizycie, ale za wcześnie ciąża dobrze umiejscowiona nie ma jeszcze serduszka ale lekarz mówił że taka sama sytuacja jak przy wcześniejszej córce 😊 także za dwa tygodnie do kontroli
Niby 6 tydz ale z usg młodsza wychodzi 5+4 czy 5+3 jakoś tak 🙈 ale tak samo miałam w poprzedniej ciąży więc na razie się nie stresuje ;)

Ja po wizycie, serduszko bije (nie powiedział ile) ale zrobił się mały krwiak. Dal mi duphaston, powiedział że mam nie dźwigać chociaż nie wyobrażam sobie tego bo często syn (18kg) chce na ręce i wizyta następna 18.11
Uuu u mnie mała chodzi do przedszkola zaraz by wszyscy wiedzieli 😁 chyba w święta powiemy rodzicom nono jej że będzie straszą siostra 😁 tak planuje ale nie wiem czy tak długo uda nam się utrzymać to w tajemnicy 😊

tak dokładnie, moja przyjaciółka miała właśnie taką sytuację :/ zrobiła Sanco i wszystko się okazało w porządku a dzidziulek urodził się zdrowiutki.
Ale pappa to chyba jest połączone z prenatalnym i badaniami. Bynajmniej tak było 3lata temu pierw krew na wyniki potem USG.
Ja byłam u gina jutro będzie 9 tyg z om.
Dziś już serce biło mocniej, a odnośnie wcześniejszego pomiaru mówił że też był ok.

A będziesz robiła też Papp-a? Naczytałam się o fałszywym ryzyku i sama się zastanawiam czy tego nie olać i nie zrobic tylko USG i Sanco, no ale to oczywiście do przedyskutowania z prowadzacym
Ryzyko jest z przeliczenia na wiek i choroby w rodzinie.
Aż się boje teraz co wyjdzie.
Moja lekarz powiedział że te wszystkie testy pappa i te płatne to jest naciagarstwo.

reklama
A będziesz robiła też Papp-a? Naczytałam się o fałszywym ryzyku i sama się zastanawiam czy tego nie olać i nie zrobic tylko USG i Sanco, no ale to oczywiście do przedyskutowania z prowadzacym
Ja osobiście bym zrobiła pappa. Kiedyś też miałam podejście, że pappa nie bo to zakłamane wyniki.
Pappa + usg daje cały obraz wyniku. Ale w pappa jeszcze daje nam obraz o funkcji łożyska 😉

Do góry