reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

reklama
Dobrze że ktoś ma fajne wspomnienia 😜

Witam. Tak wtrynie swoje trzy grosze
Miałam pełno obaw przed CC. Ale w 35 tc miałam nagle CC z powodu wysokiego ciśnienia i tętna oraz zaczęłam słabo widziec. Córka w 15 min na świecie była. Sama oddychała od razu ze mną na sali bez inkubatora. Waga 2400. Ja 10 godzin po CC wstałam po woli poszłam się wykąpać i wzięłam sobie do serca że.mam prosto chodzić , więc dużo chodziłam i chodziłam . Mnie ogólnie nie bolała rana czy coś tam w obrębie. Bolały mnie wnętrzności które wracały na swoje miejsce i kręgosłup 😂 inaczej nie wiedziałabym ze jestem po cesarce . Gorzej dochodziłam po dwóch wcześniejszych porodach naturalnych . Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy. U nas termin na 1.05 😍

Dziewczyny,czy też macie tak że jednego dnia czujecie się słabo..mdłości,ból piersi,zmęczenie a jednego jesteście pełne życia? Zaraz jak lepiej się czuję to wkręcam sobie jakieś chore fazy 😅

@Andzia23 a z jakiegoś konkretnego powodu masz tak często wizyty u gina?
Dzisiaj byłam na wizycie z luxmed żeby mieć darmowe badania a nie było innego terminu. A w poniedziałek mam wizytę u lekarza do którego chodzę prywatnie. Planuję się mu wtedy zapytać czy mogłabym chodzić do niego na nfz. Chociaż byłam u niego na nfz na takiej zwykłej wizycie i tak średnio mi się podobało.

Prowadzicie ciążę prywatnie czy na NFZ? Tak z ciekawości, ile za prywatną wizytę płacicie?
U mnie duże miasto pow. 300tys. mieszkańców płacę prywatnie 250zł za wizytę.
Na każdej wizycie do końca ciąży też głowica usg pprzykładana. No i mam nadzieję, że mój doktor znów osobiście zrobi mi cięcie.

Prowadzicie ciążę prywatnie czy na NFZ? Tak z ciekawości, ile za prywatną wizytę płacicie?
U mnie duże miasto pow. 300tys. mieszkańców płacę prywatnie 250zł za wizytę.
Na każdej wizycie do końca ciąży też głowica usg pprzykładana. No i mam nadzieję, że mój doktor znów osobiście zrobi mi cięcie.
U mnie bardzo małe miasto i ostatnio z cytologią 350 zł a bez cytologi wizyta położnicza 300 zł. Także dla mnie to mega dużo + do tego badania prywatnie to też jest koszt.

Ja mam 33 :)

Co do objawów to zmęczenie (codziennie muszę się zdrzemnąć w dzień😴), mdłości, ale na szczęście nie są takie intensywne jak w pierwszej ciąży. Ogólnie szału nie ma! I ciągle mam jakieś dziwne ochoty, czego w pierwszej ciąży nie miałam🙈

Ja ostatnio za pierwszą wizytę zapłaciłam 350zł. Prowadzę ciążę w tym samym miejscu co pierwszą i wtedy wizyta kosztowała 250...

reklama
Ja to samo, wegetuję już tak 2gi tydzień.

Zapisałam się dziś na prenatalne na początek grudnia, będę robić dodatkowo badania genetyczne sanco.
Czemu sanco a nie nifty?

W pierwszej ciąży robiłam nifty i w tej na pewno tez będę chciała zrobić badania także pytam z ciekawości:)

Do góry