reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

reklama
Dobrze że ktoś ma fajne wspomnienia 😜

Witam. Tak wtrynie swoje trzy grosze
Miałam pełno obaw przed CC. Ale w 35 tc miałam nagle CC z powodu wysokiego ciśnienia i tętna oraz zaczęłam słabo widziec. Córka w 15 min na świecie była. Sama oddychała od razu ze mną na sali bez inkubatora. Waga 2400. Ja 10 godzin po CC wstałam po woli poszłam się wykąpać i wzięłam sobie do serca że.mam prosto chodzić , więc dużo chodziłam i chodziłam . Mnie ogólnie nie bolała rana czy coś tam w obrębie. Bolały mnie wnętrzności które wracały na swoje miejsce i kręgosłup 😂 inaczej nie wiedziałabym ze jestem po cesarce . Gorzej dochodziłam po dwóch wcześniejszych porodach naturalnych . Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy. U nas termin na 1.05 😍

Dziewczyny,czy też macie tak że jednego dnia czujecie się słabo..mdłości,ból piersi,zmęczenie a jednego jesteście pełne życia? Zaraz jak lepiej się czuję to wkręcam sobie jakieś chore fazy 😅

@Andzia23 a z jakiegoś konkretnego powodu masz tak często wizyty u gina?
Dzisiaj byłam na wizycie z luxmed żeby mieć darmowe badania a nie było innego terminu. A w poniedziałek mam wizytę u lekarza do którego chodzę prywatnie. Planuję się mu wtedy zapytać czy mogłabym chodzić do niego na nfz. Chociaż byłam u niego na nfz na takiej zwykłej wizycie i tak średnio mi się podobało.

Prowadzicie ciążę prywatnie czy na NFZ? Tak z ciekawości, ile za prywatną wizytę płacicie?
U mnie duże miasto pow. 300tys. mieszkańców płacę prywatnie 250zł za wizytę.
Na każdej wizycie do końca ciąży też głowica usg pprzykładana. No i mam nadzieję, że mój doktor znów osobiście zrobi mi cięcie.

Prowadzicie ciążę prywatnie czy na NFZ? Tak z ciekawości, ile za prywatną wizytę płacicie?
U mnie duże miasto pow. 300tys. mieszkańców płacę prywatnie 250zł za wizytę.
Na każdej wizycie do końca ciąży też głowica usg pprzykładana. No i mam nadzieję, że mój doktor znów osobiście zrobi mi cięcie.
U mnie bardzo małe miasto i ostatnio z cytologią 350 zł a bez cytologi wizyta położnicza 300 zł. Także dla mnie to mega dużo + do tego badania prywatnie to też jest koszt.

Ja mam 33 :)

Co do objawów to zmęczenie (codziennie muszę się zdrzemnąć w dzień😴), mdłości, ale na szczęście nie są takie intensywne jak w pierwszej ciąży. Ogólnie szału nie ma! I ciągle mam jakieś dziwne ochoty, czego w pierwszej ciąży nie miałam🙈

Ja ostatnio za pierwszą wizytę zapłaciłam 350zł. Prowadzę ciążę w tym samym miejscu co pierwszą i wtedy wizyta kosztowała 250...

reklama
Ja to samo, wegetuję już tak 2gi tydzień.

Zapisałam się dziś na prenatalne na początek grudnia, będę robić dodatkowo badania genetyczne sanco.
Czemu sanco a nie nifty?

W pierwszej ciąży robiłam nifty i w tej na pewno tez będę chciała zrobić badania także pytam z ciekawości:)

Do góry